אפשרות להידבקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשרות להידבקות
    מירי
    06/12/2008

שתי שאלות: האחת, רציתי לדעת אם רוק שחודר לעין יכול להדביק באיידס. ידוע שרוק אינו מדביק אך אני מניחה כי יש מצבים שברוק יש גם דם (דלקות חניכיים וכו'). שוחחתי אם אדם פעיל מינית באופן לא מבוקר ובטעות כשדיבר טיפות רוק חדרו לעיני - האם עלי להיבדק לאיידס??? ושאלה כללית יותר שבעבר קיבלתי עבורה תשובות סותרות החל מבהחלט כן וכלה באין סיכוי: אם יש לי שריטות, פצעים או חתכים קלים (שנחתכתי מסכין, יובש כו') האם יש אפשרות להדבק מאיידס בבריכה באופן זה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפשרות להידבקות

הוספת תגובה

• רפואה זו לא רולטה....

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/12/2008

השאלות שאת שואלת הן ספקולטיביות ואין עליהן תשובה מבוססת - כלומר כזו שנבדקה במחקרים. ולכן אני אענה לך למיטב הבנתי, בניגוד למרבית התשובות עליהן אני עונה כמיטב ידיעתי :
    1. נגיף האיידס לא חי ברוק ולכן אני לא מצפה מטיפת רוק (שהיא כמות זעירה) שמגיעה לפנים או לעין להיות מסוכנת בניגוד לטיפת דם או נוזל גוף אחר. לגבי הסיכון התאורטי שבתוך טיפת הרוק יש גם דם להערכתי גם אם זה אפשרי הכמות תהיה כל כך קטנה שהסיכוי להדבקה אפסי.
    2. להערכתי אם חולה איידס נכנס לבריכה ומדמם פעיל כך שרואים דם בבריכה - גם אז נפח המים בבריכה ימהל את הנגיף ויש להניח שהוא לא ישרוד בנוזל מימי-מלא כלור.
    ולכן זה נראה לי לא סביר עד לא סביר לחלוטין. אבל כאמור, אף אחד לא בדק את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו