מספר שאלות.. אודה לך אם תעני בהקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות.. אודה לך אם תעני בהקדם
    אלמוני
    27/12/2008

לפני כחודש וחצי קיימתי יחסי מין עם בחורה שפגשתי במסיבה, עם קונדום. באמצע הסקס הקונדום נקרע וחלפו כמה שניות מקסימום חצי דקה עד ששמתי לב, עדיין לא גמרתי אבל ייתכן שהיו את הטיפות שלפני הגמירה. יש לי מספר שאלות: בהנחה שהיא נשאית, מה הסיכויים להידבק ממקרה כזה? האם יש סימפטומים מיוחדים שיכולים להצביע על הדבקות? אני יודע שיש בדיקה שצריך לעשות כחודשיים-שלושה אחרי המקרה כדי להיות בטוח בתוצאה... השאלה היא למה כ"כ הרבה זמן? האם זה מכיוון שברגע ההדבקה הנגיף חלש ורק אחרי אותו פרק זמן הוא מתרבה לרמה שניתן לזהות אותו? אם התשובה לשאלה האחרונה חיובית, ונניח כי הבחורה נשאית, האם זה משנה את סיכויי ההדבקות שלי אם היא נדבקה חודש לפני ששכבנו (ולצורך העניין לא יודעת שהיא נשאית) או שנה? ואם כן, עד כמה? ומבחינה סטטיסטית, כמה נשאים יש בארץ ומהו הרכבם? (כלומר בהערכה גסה כמה מהם הומואים, נרקומנים, סטרייטים, וכדו') אני יודע שאלו הרבה שאלות, אבל הנושא מטריד אותי מאד ומאז אני חי בפחד. אני יודע שאין תשובות ודאיות עד שלא אעשה את הבדיקה, אבל אם לפחות אקבל הערכה של הסיכויים ותשובות לשאלות הנ"ל, אוכל להיות קצת יותר רגוע ולחזור לתפקד עד לבדיקה. בתודה מראש, אלמוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר דניאל אלבירט
    03/01/2009

לגבי המקרה שלך:
    כן יש סכוי להדבקה, נמוך אבל קיים לא משנה שהמגע הלא מוגן היה קצר - עצם זה שהיה מגע לא מוגן הוא החשוב.
    הסיכון קיים כמובן בתנאי שלבחורה יש איידס בטוח (מה שבכלל לא בטוח...) גם אז במגע חד פעמי הסיכון לגבר החודר לנרתיק של חולה הוא כ 0.1% - אבל צריך לזכור כי ברגע שההדבקה קורת זה 100% הדבקה.
    הסיכון לא תלוי בכמה זמן היא חולה אלה האם היא מטופלת או לא ומה סטטוס הנגיף בדמה. חולים מטופלים עם דכוי מלא של הנגיף בדמם פחות מדבקים.
    לגבי השאלות הכלליות של מספרים והתפלגויות אתה מופנה לאתר משרד הבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו