מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה אני צריכה תשובה, אני מפחדת!חסוי08/01/2009
אמרו לי מהוועד למלחמה באיידס במין אוראלי הרקמה בפה היא מאוד עדינה ויכולה לספוג את הנגיף גם בלי שיהיה פצע ואפילו מספיק שהוא יכנס לגוף בגלל הבליעה, וחלק אומרים לי שהסיכוי להדבקות מבליעת זרע היא אפסית ובכלל לא פרקטית, אני כבר לא יודעת מה לחשוב, תעזרו לי בבקשה, כי רק עוד 3 חודשים אני יכולה לעשות בדיקה ועד אז אני פשוט מתחרפנת! [הכוונה היא שהגבר נשא והאשה לא והיא בולעת את הזרע]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה
קובי09/01/2009כמו שכתבתי למעלה, גם אני עברתי סיטואציה לא נעימה (סקס לא מוגן! כמו שאומרים כשה.. עומד, הראש בתחתונים) בכל מקרה, הדרך היחידה אם זה ממש ממש מציק לך היא להמתין את הזמן הדרוש ולהיבדק (קומבו או בדיקת אליזה).... אבל !! וזה האבל הגדול, בתור מי שחרש את האינטרנט בגלל הסטרס שהוא היה בו (שאגב זה דבר גרוע, אבל הנה אני כאן אפילו אחרי התשובה השלילית), הסיכוי להידבק בצורה כזו הוא באמת באמת אפסי. הוועד אומר את התשובה שהוא צריך להגיד כי מתפקידו להסביר ולמנוע, ואני לא מבקר את זאת, להיפך, צריך לגרום לאנשים לחשוש (ולא כמוני שפשוט היה אדיש למה שהוא עושה). כמעט ואין מקרים בספרות הרפואית של סקס אוראלי שהוביל לאיידס. המנהלים של הפורום אולי יחלקו עליי. לטעמי, הסירי חשש מליבך, מנעי חרדות, ולכי להיבדק כשיגיע הזמן אם זה ימשיך להציק לך. קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקובי
חסוי09/01/2009קודם כל תודה, האמת שכל מה שאמרת נכון גם לגביי. אני בחורה מאוד אחראית והייתי בטוחה שאני יודעת הכל. האמת שהחרדה פוגעת לי באיכות החיים, שלא לדבר שזה מלווה באכזבה גדולה לגבי אותו בחור שיצאתי איתו והקשר נגמר בגלל שביקשתי שנעשה יחד בדיקה ולדעתו הצבתי אולטימטום ונתתי לו יותר מדי קרדיט וחשבתי שהוא חכם יותר מזה, למרות שהוא טוען שאין לו כלום והוא מגן על עצמו. אני לא מפסיקה לשחזר את כל מה שהיה ועדיין זה מפחיד כי לך תדע.. וכן אני יודעת שהפיתרון הנכון זה להמתין ולעשות את הבדיקה ולהפסיק לחיות באי הוודאות. אני מקווה שיהיה טוב בעזרת השם גם לי ולך ולכל מי שחרד והלוואי שכולם ישמרו על עצמם. פשוט אני שואלת את הדר' את זה מפני שחשוב לי לשמוע מה הוא אומר, אולי אני אוכל להיאחז בזה עד לזמן של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
קובי09/01/2009אין כמו לקבל תשובה מגורם מוסמך, וכשהרופאה שלי אמרה לי שלילי רציתי לחבק אותה הכי חזק בעולם. מצד שני, גם מנהלי הפורום פה יסכימו איתי שאין תחליף לבדיקה (זה גם רשום ככלל של הפורום). כל מילות ההרגעה יתמכו ברגעי החרדה (שאני יודע, הם כל דקה ושנייה, למרות חוסר הרציונליות שבדבר), אבל הן לא יהוו תשובה סופית...... בע"ה, בטוחני שהתשובה תהיה שלילית. תנסי להעסיק את עצמך על מנת למנוע מהמחשבות להשתלט.. לעבוד, לראות טלוויזיה, לגלוש באינטרנט בנושאים אחרים (!!).. כנראה שמרוב ביטחון שאתה הבחור הכי הכי הכי אחראי בעולם, עשיתי שטות שנכנסתי אליה במודע. היום אני יודע הרבה יותר על עצמי, ומבין שצריך להיזהר מאותו ביטחון מדומה (מה גם שהסקס היה ממש אבל ממש גרוע חחחח )... מקווה שעזרתי ולו במעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי עם נשא.
ד''ר ננסי אגמון לוין10/01/2009הסיכון למגע מיני אוראלי אחד עם גבר שהוא נשא נגיף האיידס הוא בערך 0.06% וזה כמובן משתנה מאוד בהתאם למצבו של הנשא, ולמדדים אחרים.
עדין ולמרות שמין אוראלי עם "בליעת המוגמר" אינו מומלץ כלל, הסיכון נמוך מאוד.
האם בן הזוג הוא אכן נשא -
לכל האחרים שקוראים מדור זה, במידה והיה מגע מיני לא מוגן עם נשא - יש לפנות מיד !!!! תוך שעות עד 24 שעות לאחד ממרכזי האיידס לקבל ייעוץ, לא תמיד צריך טיפול אבל תמיד צריך ייעוץ
והערה אחרונה-
לא הבנתי מדוע את צריכה לחכות 3 חודשים - 8 שבועות מהמגע המסוכן מספיקים לחלוטין.
ספרי לנו שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר' ותגובה לקובי-אנא התייחסו!
חסוי11/01/2009קודם כל דר' אני מבקשת,אפשר לאמר מתחננת לתשובה מפורטת כי עד עכשיו לא קיבלתי: לדעת האם זה נכון שהרירית באזור חלל הפה יכולה לקלוט את נגיף האיידס [מזרע] גם מבלי שיהיה פצע פתוח? והאם בבליעת הזרע לגוף עצמו קיימת סכנת הדבקות? וקובי, כל מילה שרשמת מתארת במדוייק את מה שאני מרגישה, דע לך שזה עוזר מאוד ואני יודעת שרק תוצאות הבדיקה יסיימו את הפרשה. האמת שאני משתדלת לתפקד כמו שצריך אבל אני כבר לא אני ורק המצב הזה קשה מאוד. ולכן אני מתעקשת על פיסת מידע שתנסה להרגיע אותי כי בכל אופן חודשיים זה המון זמן.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
קובי12/01/2009סורי שלקח לי זמן להגיב, עמוס בעבודה עד אין קץ כרגיל, ומוצא זמן רק עכשיו עם הצהריים מול המחשב. אני מבין את החששות שלך ואת הבלבול שנוצר. שוב, חשוב שתביני שהתשובה שניתנה לך היא מחויבת המציאות - הסיכוי קיים. אין כן או לא, לפחות עד לבדיקה. מה הסיכוי? רשמה לך הד"ר - 0.06 אחוז!! הסיכוי כל כך אפסי שבאמת באמת אין מקום לדאגה שלך. העולם מלא בכל כך הרבה צרות ובעיות אחרות שאנחנו צריכים ומנסים להישמר וצריך לקחת הכל בפרופורציה הנכונה. תחשבי, שבניגוד אלייך לי היה סרט רע מאד כי היה מדובר בחדירה מלאה והכל.... יחד עם זאת, ניסיתי להתגבר על המועקה והכל, ונכון לא ישנתי טוב בלילה וקמתי כמו זומבי לעבודה, אבל אין ברירה. לפחות תחשבי על זה שלמדת לקח להבא ויותר לא תתני בחיים לסיטואציה שכזו לחזור על עצמה... נכון שכבר יותר מעודד?? תהני מהחיים, לא יקרה לך כלום מהמקרה הזה, תשכחי ממנו, תבלי, תחשתחררי, תיבדקי להפיג את החשש הקל שבקלים והכל יהיה בסדר! תמיד כאן בשבילך. קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי12/01/2009תודה קובי על ההתיחסות.אתה לא חייב לעשות את זה אבל בכל אופן בוחר להקדיש מזמנך ולהועיל לאחרים. אני אשתדל לזכור את מה שאתה אומר ובאמת אקווה לטוב. בכל אופן אני מאחלת לך הצלחה ,בריאות ואושר בכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)