מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 בדיקות מהירות לפני שנתייםצ23/04/2009
שלום דוקטור,
לפני כשנתיים וחצי בערך היו לי 2 מגעים לא מוגנים עם 2 גברים שונים (עם גמירה בפנים) בהפרש של שבוע. נבדקתי כעבור חודש מהמקרה האחרון- בדיקה מהירה בועד למלחמה באיידס בת"א שיצאה שלילית. לאחר חודשיים ו3 שבועות מהמקרה נבדקתי שם שוב את הבדיקה המהירה (כי הבנתי שבדיקה אחרי חודש בלבד לא מספיקה) שגם יצאה שלילית וגם לא התקשרו אליי או משהו לבדיקה חוזרת. לאחר 4 וחצי חודשים נבדקתי שוב בוועד שוב בדיקה מהירה שיצאה שלילית כיוון שהתחלתי מערכת יחסים חדשה ואני ובנזוגי (עד היום) נבדקנו יחד לאחר שעברו 3 חודשי "נאמנות" ושוב לא התקשרו לשנינו בנוגע לדבר.
-קצת סדר:3 בדיקות מהירות- אחרי חודש, חודשיים ו3 שבועות, ו4 וחצי חודשים
לאחר החפירה יש לי מספר שאלות:
- כמה הבדיקה הזו אמינה? (הבנתי שלאחר מכן שולחים אותה לאליזה באיכילוב ואמורים ליצור קשר כעבור יום-מספר ימים אם משהו לא תקין). יכול לקרות מצב של "פולס נגטיב"?
- אני עדיין חוששת מהנושא למרות שעבר זמן רב ועברתי 3 בדיקות שיצאו שליליות ואני ובנזוגי נאמנים באופן מוחלט זה לזה, האם יש לי סיבה להיות מודאגת? אני בחורה בריאה מחוץ מהצטננות פעם בשנה לא היו לי אפילו מקרה חום או שפעת אחד בשנים האחרונות (טפו טפו טפו) וגם עברתי חיסונים לקראת טיסה לחו"ל ולא הופיעו לי תופעות לוואי למרות שאלה נחשבים חיסונים פעילים.
מפה אני מסיקה שהמערכת החיסונית שלי במצב טוב ואם חס וחלילה היה קורה משהו אז לאחר שנתיים וחצי הייתי אמורה לרגיש משהו...
- קראתי במספר מקומות שרצוי להבדק גם חצי שנה אחרי (לאחר שלושה חודשים ועוד בדיקה לאחר עוד שלושה חודשים) ואני ביצעתי בדיקה חודשיים ו3 שבועות ו4 וחצי חודשים אחרי, האם יש הצדקה להבדק שוב?
- המצב הזה ממש מעיק עליי לפעמים ואני חוששת רק מהמחשבה של לעבור בדיקות דם כלליות וחס וחלילה יגלו שמשהו לא בסדר זה מאוד מפריע לי ולפעמים אני ממש חרדה מהנושא. יכול להיות שאני סובלת מאיזו חרדה בנושא? מפני שהייתה לי טראומה בה אחד מהגברים שקיימתי איתם את אחד מהמגעים המדוברים "עבד עליי" בשביל תשומת לב שיש לו איידס (מזל שזה היה יום אחרי שניבדקתי ויצא שלילי- את הבדיקה השניה) ויכול להיות שזה השאיר אצלי איזו שריטה בנושא?
בבקשה עיזרי לי ואמרי לי אם יש לי סיבה לחשוש אני כל כמה זמן נכנסת לפאניקה מהנושא וזה ממש משפיע לי על סדר היום...
תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה והחופרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור בבקשה התייחסותך
צ24/04/2009אני ממש חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא שאלות קצרות וענייניות
ד``ר מרגלית לורבר24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתימצתתי..
צ25/04/20091. האם הבדיקה המהירה בועד אמינה? (נבדקתי חודש, חודשיים ו3 שבועות ו4 וחצי חודשים אחרי שני המגעים)
2. האם אני צריכה להבדק שוב כי יש מקומות שאומרים להבדק חצי שנה אחרי?
3. האם לאחר שנתיים וחצי שהמערכת חיסונית שלי תפקדה מצוין ולא הייתי חולה פעם אחת יש מה לדאוג?
4. האם יכול להיות שאני סובלת מחרדה בנושא?
תודה רבה על התייחסותך וסליחה על ההודעה הארוכה קודם, היא נרשמה במצב של חוסר אונים ורציתי לתת את כל המידע הרלוונטי
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה בועד אמינה
ד``ר מרגלית לורבר27/04/2009אין צורך להבדק שוב אחרי חצי שנה אלא אם היו ארועים חשודים נוספים בינתיים
מערכת החיסון יכולה לתפקד מצויין במשך שנים גם בנשא
נשמע סביר שיש כאן אלמנט של חרדה - רצוי לבדוק עם גורם מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
צ27/04/2009הצלחת להרגיע אותי, ולא היו אירועים חשודים בתקופת הזמן הזאת.
העיקר שאין ממה לחשוש ואני אוכל להסיר את הדאגה הזו מליבי
תודה רבה ובריאות טובה לך ולכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)