הידבקות בשימוש בפולידין משומש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות בשימוש בפולידין משומש
    אדם
    11/06/2009

הנני חייל אתמול נחתכתי מסכין באצבע בצד של כף היד, חתך עמוק שפלט הרבה דם.
    הלכתי למרפאת ביקור רופא של חיילים שם הפנו אותי למרפאת ביקור רופא אחרת היכן שנמצא רופא כירוג שעשה לי תפירה של החתך.
    שמתי לב כי לפני ביצוע התפירה עצמה הרופא חיטא לי את החתך באמצעות תמיסת פולידין שנלקחה מכוס שהייתה חצי מלאה ובחצי הריק של הכוס היו טיפות יבשות של החומר מה שנראה כאילו השתמשו בתמיסה הזו לפני כן על בן אדם אחר ולא שמו תמיסה חדשה עבורי.
    שהרופא שם לי את הפולידין הוא טבל את אותה מטלית בפולידין מספר פעמים לאחר שנגע בחתך שלי ובדם שלי עם המטלית, באותה מידה הדם של הבן אדם הקודם שהשתמשו באותו פולידין עבורו יכל לבוא במגע עם אותו חומר שבא אחר כך במגע איתי.
    רציתי לשאול במידה וכמו שזה נראה ולפני כן בא במגע דם של בן אדם אחר בכוס של הפולידין שאחר כך השתמשו בה בשבילי האם יש סיכוי להידבק בנגיף הHIV בדרך זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין סיכון להדבקה

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    11/06/2009

פילידין הוא חומר חיטוי. הסיכוי שוירוס כלשהוא יעבור מאדם לאדם דרך חומר חיטוי כזה הוא אפסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו