מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות בשימוש בפולידין משומשאדם11/06/2009
הנני חייל אתמול נחתכתי מסכין באצבע בצד של כף היד, חתך עמוק שפלט הרבה דם.
הלכתי למרפאת ביקור רופא של חיילים שם הפנו אותי למרפאת ביקור רופא אחרת היכן שנמצא רופא כירוג שעשה לי תפירה של החתך.
שמתי לב כי לפני ביצוע התפירה עצמה הרופא חיטא לי את החתך באמצעות תמיסת פולידין שנלקחה מכוס שהייתה חצי מלאה ובחצי הריק של הכוס היו טיפות יבשות של החומר מה שנראה כאילו השתמשו בתמיסה הזו לפני כן על בן אדם אחר ולא שמו תמיסה חדשה עבורי.
שהרופא שם לי את הפולידין הוא טבל את אותה מטלית בפולידין מספר פעמים לאחר שנגע בחתך שלי ובדם שלי עם המטלית, באותה מידה הדם של הבן אדם הקודם שהשתמשו באותו פולידין עבורו יכל לבוא במגע עם אותו חומר שבא אחר כך במגע איתי.
רציתי לשאול במידה וכמו שזה נראה ולפני כן בא במגע דם של בן אדם אחר בכוס של הפולידין שאחר כך השתמשו בה בשבילי האם יש סיכוי להידבק בנגיף הHIV בדרך זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס11/06/2009פילידין הוא חומר חיטוי. הסיכוי שוירוס כלשהוא יעבור מאדם לאדם דרך חומר חיטוי כזה הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)