מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש חשששלום06/07/2009
עבדתי בגינון, והרמתי גזע עץ גדול שחתך לי את היד חתך עמוק ויצא דם, אדם אחר הוא זה שעקר את הגזע כ10 דקות לפני אם גם הוא נחבל ויצא לו דם ואני כאמור נחתחתי מאותו גזע , האם יש חשש להדבקה, ראוי לציין שהיה יום חם מאוד , האם זה משפיע על עמידות הנגיף אם האדם שעקר את הגזע הוא נשא.
ועוד שתי שאלות
1.כמה זמן הנגיף חי מחוץ לדמו של אדם.
2.מהי הכמות דם שצריכה לעבור מנשא לאדם על מנת שתתרחש הדבקה. (לא דרך חיכוך ישיר אלא נקרא לזה דרך צד ג' , במקרה שלי דרך הגזע)
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה דרך צד ג
ד''ר קרן אולשטיין-פופס06/07/2009הדבקה דרך צד ג כפי שקראת לזה היא נדירה ביותר. אמנם שימוש במזרקים משותפים מהווה סיכון הדבקה דרך חפץ, אך מדובר על הזרקה ישירה לתוך הדם. וגם במקרה של הזרקה ישירה לתוך הדם, מדובר על סיכון של 0.3% בלבד להדבקה.
במקרה כפי שתארת - הסיכוי שוירוס שרד על הגזע בכמות משמעותית ואחר כך חדר לתוך מחזור הדם שלך הוא אפסי.
לגבי השאלות הנוספות שלך - היכולת של הוירוס לשרוד בסביבה תלויה בריכוז הוירוס בדם. בתנאי סביבה חמים בהם הדם מתייבש, 99% מכמות הוירוס נכחדת תוך שעות בודדות. הוירוס לא מסוגל להתרבות בתנאים אלה. בדכ תוך זמן קצר כמות הוירוס השורדת בסביבה היא מעטה מכדי לגרום להדבקה.
כמות הדם העלולה לגרום להדבקה תלויה גם היא בריכוז הוירוס הקיים בדם.
יש לציין שוירוס ה - HIV נמצא בריכוז יחסית נמוך בדם, לעומת וירוסים אחרים כגון הוירוס של צהבת B.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום07/07/2009אז אני מבין שאין צורך לעשות בדיקה בגין מקרה זה, אגב כתבת שעות בודדות , התכוונת שעות או דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קרן אולשטיין-פופס08/07/2009תוך דקות כמות הוירוס יורדת, אך כדי ש - 99% ממנו ייהרסו כנראה שצריך כמה שעות.
בכל מקרה, המקרה שלך נשמע לי ממש לא מדאיג. אם אני מבינה נכון - לא ראית דם על העץ לפני שנחתכת, כך שגם אם מישהו אחר נפצע לפניך, כמות הדם שלו על העץ היתה קטנה מאד, ולכן גם כמות הוירוס, אם היתה קיימת בכלל.
אם הבנתי את המקרה נכון - אין צורך בבדיקה אחרי חשיפה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום09/07/2009זה אכן היה המקרה...
תודה רבה! , אתם עושים עבודת קודש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום09/07/2009שכחתי לשאול האם את ממליצה בדיקה לצהבת,כמו שציינת לי בתשובה הראשונה שלך, ואם כן האם בצהבת יש תקופת חלון או שאפשר להבדק כבר עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)