הצילו!!! נשא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו!!! נשא
    רננה
    13/07/2009

אני נשא HIV כבר 3 שנים. מטופל בתרופות ומגיב אליהן מצוין. העומס הנגיפי במצב "לא מזוהה" CD4 במצב מצוין. כחלק מהתמודדות (או בריחה יותר נכון) עם המחלה ותופעות לוואי של התרופות עישנתי במשך מעל שנה וחצי חשיש באופן יומי כל לילה (רק בלילות). לפני חודשיים הפסקתי ומאז אני סובל מהתפרצות מטורפת של אפטות בפה ואקנה על הפנים. יש לציין שבמהלך כל תקופת המחלה לא סבלתי מאפטות או אקנה (למעט אפטה פה ושם), הפעם היחידה שחוויתי "מתקפת אפטות" שכזאת הייתה בפעם הקודמת שהפסקתי לעשן חשיש. אינני יודע אם יש קשר. העניין הוא שזה ברור מעבר לכל ספק שהגוף מאותת על משהו. כל יום יוצא לי חצ'קון חדש. הפנים מלאות פצעים. האפטות בפה גדולות מאוד בחניכיים, בדופן הלחי וקרוב לשפה גם. כל אפטה שעוברת (בערך 10 ימים) מביאה מיד אפטה חדשה וכך גם עם הפצעים בפנים. רוחי ממש נשברה, אני מרים ראש ויוצאים פצעים חדשים. מחר אני הולך לרופא אבל רוצה עוד חוות דעת כי בפעם הקודמת שהייתה התפרצות רק של אפטות ממנה סבלתי חודש שלם הרופא אמר: "זה מה יש. זה יעבור" העניין הוא שזה כבר קרוב לשלושה חודשים של שגרה בלתי נסבלת שהגיעה לשיאה כרגע ואני לא מסוגל יותר. אני פשוט משותק ונשברתי לגמרי. למה זה קורה לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!! נשא

הוספת תגובה

• אפטות, אקנה ועישון

ד``ר מרגלית לורבר
    14/07/2009

למיטב ידיעתי אין מידע מדעי על הקשר בין הפסקת העישון להופעת אפטות ואקנה.
    ממליצה שתיבדק ע"י רופא המשפחה שלך. לא בהכרח יש קשר בין HIV, הקוקטייל, הפסקת עישון והתופעות הנ"ל, יש עוד הרבה סיבות אחרות לתחלואה מסוג זה - כל זה ייבדק ע"י הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי מהרופא ללא כל עזרה ממשית

רננה
    14/07/2009

תודה רבה על תשובתך. אכן חזרתי מהרופא גם הוא טוען כי לא ידוע על קשר בין הדברים. הביקור ארך פחות מחמש דק' בהם בקושי נתן לי להסביר אפילו נסיבות ורקע ומיד רשם לי דוקסילין. יש לציין (כפי שציינתי בפני הרופא) שדוקסילין לא ממש עזר לי בשלושת השבועות שניסיתי אותו (לא ציינתי בשאלתי). בקיצור... נותרתי ללא מענה ממשי. יותר מרופא אחד כבר אמר לי "זה מה יש" ושאצטרך כנראה להתמודד עם האפטות היומיומיות הללו. אני מסרב לקבל תשובה שכזאת. רופא אחר אפילו המליץ לי לחזור ולעשן חשיש ולראות אם זה חולף, רעיון שלא מתקבל על הדעת כי החשיש החליש אותי וגרם לירידה במשקל. אין פתרון :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו