מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף-בדיקת אליזה שלילית לאחר 62 יוםמירי01/10/2009
ד"ר שלום, ב
כל פורום משיבים תשובה אחרת שהתוצאה אפקטיבית לאחר חצי שנה, או לאחר 3 חודשים, או לאחר חודשיים ואז שוב אחרי 4 חודשים. כך שאני כבר מבולבלת ופניתי למומחים בתחום-אתם.
אם עשיתי אליזה לפני שנה וחצי (עקב ארוע של בדיקת דם בקופ"ח ואז שמעתי על מישהו שיש לו HIVׁ האם התוצאה אמינה לאחר 62 יום דהיננו 9 שבועות. על הבדיקה כתוב מצב הנבדק לפני כחודשיים.
ושאלה חשובה שניה מתי נוצרים נוגדנים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקת אלייזה
דין01/10/2009בדיקת אלייזה אמינה ביותר לאחר 8 שבועות דהיינו 56 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה100 רופאים 100 תשובות
DUDI02/10/20091.אני נבדקתי מספר פעמים בעיקבות כל מה שכתוב בפורומים האלה כאן בפורום ממה שכותבות הרופאות הבדיקה אכן אמינה לאחר 8 שבועות
2.ממה שקראתי בפורום של מד הלפ האמריקאי נוגדנים הניתנים לאבחנה נוצרים לאחר כחודש בערך ושבדיקות האלייזה של היום הן דור שלישי של הבדיקה הזאת והן מאוד רגישות אפילו בדיקות המהירות .
3.וכן יש רופאים שממליצים במידה והיה מגע ממש חשוד (וקיים חשש רב) לבצע בדיקה ב3 חודשים ובחצי שנה מכיוון שיש אנשים שהמערכת שלהם מבחינות כאלו ואחרות מפתחת נוגדנים לאט יותר אבל מקרים כאלו הם חריגים ונדירים למיטב הבנתי בדיקת אלייזה לאחר 8 שבועות היא אמינה ב99.99% הסיכויי שדווקא את מכל האנשים בעולם תיכנסי לאחוזון הנותר הוא אפסי
וזאת האמת שאני יודע, אני אינני רופא אבל לצערי צברתי ידע בנושא כי גם אני חרד מאוד וקל להיכנס לחרדות בעיניין הזה וקשה לצאת מזה לפחות תיסתכלי על 99.99% אחוז מהכוס המלאה לאחר בדיקה בזמן הזה הרוב המכריע של הרופאים יגיד לך שאין לך כלום חוץ מחרדה ואת יכולה להסתכל בהיסטוריה של הפורום הזה אני מאמין שתיראי שם הרבה תשובות של הרופאות שדיי ירגיעו אותך
4.עוד דבר אחד תישתדלי להיסתמך יותר על תשובות של רופאים ש"באים" מתחום הטיפול באיידס ומחלות זיהומיות תבררי אם הם עובדים באחד ממרכזי האיידס או אם הם פעילים בתחום הזה כי יש המון רופאים שלא מתעסקים בתחום זה ספציפית ושלא מודעים להתפתחויות ולשינוים והם עדיין יתנו לך המלצות שתקפות לשנות ה 80
רק בריאות
וחכי לתשובת הרופאות
אני פשוט כותב מניסיון את כל מה שני יודע כי אני מבין באיזה מצב את נמצאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2009בדיקת האלייזה בודקת נוגדנים בדם של הנבדק
אדם שנדבק - נוצרים אצלו נוגדנים ואותם בודקים בבדיקת האלייזה
הנוגדנים נוצרים בגוף תוך מספר שבועות מההדבקה
אמינות בדיקת האלייזה מירבית ואמינה לאחר 8 שבועות, כך שאם עברו יותר מזה - הבדיקה נשארת חיובית לכל החיים (כולל כמובן 9 שבועות לשאלתך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרגלית
מירי02/10/2009ד"ר , התכוונת - "לאחר 9 שבועות- הבדיקה נשארת שלילית לכל החיים" (כי כתבת חיובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפשר להפעיל צופר הרגעה-לאחר 8 שב
מירי02/10/2009תודה לרופאה ולכותבים שהרגיעו אותי. כי כבר חשבתי לעשות בדיקה חוזרת.
בברכת חג שמח ורפואה טובה לכולנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)