מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי בדמות גוש מתחת לפטמהאסף11/10/2009
שלום רב.
אשמח אם תוכלי לסייע לי במידת האפשר.
אני חיובי מזה שנתיים ותחת טיפול של סטוקרין וטרובדה מזה 9 חודשים.
לפני 4 חודשים בערך הופיע גוש מתחת לפטמה שמאל.
לאחר שעברתי כמה רופאי משפחה (לא קישרתי ל HIV), התברר כי ייתכן מאוד שיש קשר.
מתברר כי אחו מסוים של מטופלים סובל מגניקומסטיה תחת תרופות HAART.
אמנם, מדובר באחוז שולי ובתופעה שלוקח לה הרבה זמן להופיע, אך אצלי, חצי שנה לאחר תחילת הטיפול הופיע כאמור גוש כזה.
עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד כדי לוודא שאין מדובר במשהו סרטני.
כעת הופיע גוש זהה תחת פטמת ימין.
האמת היא שאני מבולבל וחסר אונים.
מצד אחד, גניקומסטיה לפי רופאת המשפחה שלי כלל לא קשורה לגוש, שהרי מדובר בהתנפחות הפטמה עצמה. אבל כל שאר הרופאים אמרו שזה מה שזה.
הרופא המטפל הציע להחליף את הסטוקרין שעלול להיות הגורם לתופעה, אך אני מעדיף שלא, מפני שעברתי תקופה מאוד קשה וארוכה עד שהתרגלתי לתרופה זו ואני לא מעוניין לעבור תקופה נוסת של הסתגלות לתרופה חדשה כמו קלטרה.
הגוש אמנם בגודל יציב אך הוא גדל מעט וגם התחיל קצת לכאוב.
אני מרגיש שאין באמת עם מי להתייעץ בנושא, ואני מקבל דעות שונות וחוות דעת שונות מרופאים שונים.
האם תוכלי לסייע לי להבין את התופעה ואולי למצוא לה פתרון אפשרי?
תודה רבה...
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקומסטיה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2009קיימת תופעה נדירה בגברים - הגדלת בלוטת השד - גניקומסטיה
התופעה תוארה במספר מקרים עם סטוקרין
מצורף הלינק:
רצוי שתתיעץ עם הרופא שרשם לך סטוקרין על הקשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)