שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שאלתיאל
    19/10/2009

האם בארץ אפשר להיבדק ב PCR לשלילת הדבקה באיידס? לא איכפת לי לעשות זאת גם בתשלום יקר ככל שיהיה
    כמה זמן לאחר מגע חשוד יש לבצע בדיקה זו? היכן ניתן לעשות זאת אנא השארי לי פרטים בכדי שאוכל לעשות זאת החרדה מציפה אותי לגמרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקת PCR

ד``ר מרגלית לורבר
    20/10/2009

כן - אפשר לבצע בדיקת PCR בתשלום בסורוקה, קפלן, איכילוב, תל השומר ורמב"ם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אלעד
    21/10/2009

כמה זמן לאחר מגע חשוד יש לבצע בדיקה זו? מה אמינותה? מה עלותה? ואיך בתכלס אני עושה זאת ברמב"ם? תוך כמה זמן מתקבלת תשובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו

ד``ר מרגלית לורבר
    22/10/2009

אפשר להגיע לרמבם בימי ראשון ושלישי למרפאות חוץ קומה ראשונה מרפאה אימונולוגית ולבקש בדיקת קומבו
    התשלום נעשה בקרן המחקרים

הבדיקה אמינה לאחר 3 שבועות ואין צורך בבדיקת PCR היקרה פי עשר ולא נותנת כל ערך מוסף במקרה זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו

ד``ר מרגלית לורבר
    22/10/2009

בדיקת קומבו, HIV Ag/Ab Combo

זו בדיקה נוגדנים לנגיף איידס בשיטת ELISA יחד עם בדיקת החלבון של נגיף איידס (מסוג P-24 ).

בדיקת הנוגדנים המקובלת בשיטת אלייזה היא הבדיקה האמינה ביותר, אך היא משקפת את מצב הנבדק חודשיים ומעלה לפני מועד הבדיקה ("תקופת החלון"). הסיבה לכך היא שייצור הנוגדנים לנגיף איידס אורך זמן. רק חודשיים אחרי החשיפה ניתן לזהות בבירור נוגדנים אצל למעלה מ-99% מאילו שנדבקו בנגיף.

בדיקת הקומבו , באמצעות הבדיקה לזיהוי החלבון הנגיפי הכלולה בה, מאפשרת לקצר את "תקופת החלון" באופן משמעותי למשך של שלושה שבועות במקרים מיוחדים בהם חשוב לדעת בהקדם האפשרי האם היתה הדבקה באיידס.

ביצועה נתון לשיקול הדעת של הרופא במרכז האיידס.

מומלץ לאדם שבצע בדיקה זו ונמצא שלילי לאיידס לאשרר תוצאה זו על ידי בדיקת נוגדנים בשיטת אלייזה חודשיים ומעלה אחרי החשיפה.

בדיקת קומבו יקרה יותר מבדיקת הנוגדנים המקובלת המבוצעת ללא תשלום. על הנבדק לשלם עבורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו