מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קומבואני23/10/2009
שלום ד"ר
ראשית כל, תודה לכם על המענה אותו אתן מספקות.
שאלתי היא בנוגע לבדיקת הקומבו לגילוי נגודנים\אנטיגן. אתן כותבות פה שהבדיקה אמינה לחלוטין לאחר 3 שבועות בחיפושי הרבים ברשת האינטרנט לא מצאתי אפילו מקור אחד הבוטח בבדיקה אלא בדיוק ההפך נטען שרגישות הבדיקה מגיעה בד"כ לעד 75% במקרה הטוב. אודה לך אם תיישבי הסתירה ביניכן ובין לשאר האתרים בעולם אשמח אם תצרפי קישור רלוונטי ובו תימוכין לעצתכן.
בנוסף רציתי לשאול האם היית עדה למקרה בו בדיקת הקומבו היתה שלילית ואח"כ בבדיקה מאוחרת יותר הבדיקה הפכה חיובית? והאם נתקלת במקרה הפוך; בדיקת הקומבו היתה חיובית בעוד הנוגנדים שלילית? האם נתקלת בהרבה מקרים של קומבו חיובי?
סליחה על השאלה הארוכה אך לדעתי היא מאוד רלוונטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אני23/10/2009השאלות בנוגע לקומבו הן בהנחה שהבדיקה בוצעה כ 3 שבועות לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
יריב25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009בדיקת הקומבו מכילה בדיקה לנוגדנים כנגד HIV + בדיקה לאנטיגן שנקרא P24.
אם תחפשו לגבי האנטיגן - תמצאו יותר מידע.
בעיקרון, האנטיגן מופיע בדם לאחר כ - 10-14 ימים, כך שלאחר 3 שבועות הוא אמור להיות בשיאו.
בעבר השתמשו בבדיקת האנטיגן לבחור מנות דם נקיות - כך שאין ספק שהבדיקה אמינה.
היום מנות הדם נבדקות בשיטה אחרת, אך עדיין האנטיגן משמש אותנו במקרים רבים.
מאחר והבדיקה במשלבת את שניהם (הקומבו) עדיין לא אושרה ע"י ה - FDA אין מספיק מקורות מהימנים נגישים לציבור. בספרים שלנו ובמאמרים הנגישים לרופאים - הנתונים האלה קיימים.
לגבי השאלות האחרות - כבר ראיתי 2 מקרים בהם הקומבו היה חיובי בעוד שהאליזה היתה שלילית, ובשניהם האליזה הפכה חיובית אחרי כשבועיים.
עוד לא ראיתי אף מקרה של קומבו שלילי אחרי 3 שבועות ובבדיקה מאוחרת יותר אליזה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009דבר נוסף - יש כמה סוגי קומבו. הבדיקות החדשות הן רגישות ביותר.
עדיין צריך לזכור שאין 100 אחוז ברפואה. וגם כאן יש הפתעות לפעמים.
אני ממליצה תמיד להיבדק גם אחרי 3 חודשים באליזה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
אני26/10/2009תודה על המענה, הבעיה היא שבארץ רופאים בכירים בתחום האיידס לא מגלים התלהבות גדולה מהבדיקה אין לי מושג למה? האם בגלל שאין אישור FDA וכד'?
אני מניח שגם הם ניזונים מאותם מקורות שאתן ניזונות כמו כן ביקרתי באתר באינטרנט וגם שם היחס הוא די מזלזל כלפי בדיקה זו. אני מניח שמכאן נובעות השאלות הרבות בנושא וחוסר הבהירות מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
אני27/10/2009האם שמעת או קראת בספרות על מקרה בו הקומבו היה שלילי לאחר 3 שבועות ובהמשך הנבדק התגלה כחיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)