מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושש מהדבקהגיל10/11/2009
אמש קיימתי יחסי מין עם בחור. בין השאר קיימנו מין אוראלי ללא קונדום. מצצתי לו אך לא הייתה גמירה בפה. כפי ששמתי לב, גם לא היה לו פרי-קאם, או לכל הפחות לא בכמויות שיכולתילהבחין בהן. ידוע לי שפצעים בחלל הפה עשויים להגביר את ההסתברות להדבקה ולכן אני מקפיד שלא לצחצח שיניים לפני סקס. אולם, רק בסוף הסקס עם הבחור, נזכרתי כי יש לי כוויה בחיך הפנימי שחזותית נראית כגירוי אדום סביב השן, אך אינה מדממת. האם כוויה מסוג זה, שנגרמה לפני כמה ימים מאוכל חם מידי, עשויה להגביר את סיכויי ההידבקות? האם זהו מקרה לטיפול מונע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
מישהו שמבין10/11/2009התשובה במקרה זה היא רק להתבסס על סטטיסטיקות.
נכון שישנו סיכוי נמוך מאוד להידבק במגע מין אורלי, בייחוד כשאין גמירה בפה, אך סיכון זה עדיין קיים.
אני לא יודע כמה הכוויה משפיעה אבל בעיקרון מדברים על פצע פתוח או משהו מדמם שמגביר את סיכויי ההדבקה כך שזה לא פקטור במקרה שלך. זה לא משנה אם ראית פרי-קאם או לא , זה בדיוק על העיקרון של חדירה אנלית או אורלית ללא קונדום- גם אם זה רק לשנייה עדיין יש חשש להדבקה.
מכיוון שמדובר באירוע אורלי הסיכון הוא 1:1000 שזה אפסי אבל קיים.
תזכור גם שהסיכוי שמישהו ששכבת איתו הוא נשא או לא די נמוך אך זה פחות רלוונטי.
בגדול אך ורק בדיקה תוכל לתת לך תשובה ודאית, ואני יודע שההמתנה מורטת עצבים (גם אני עברתי ) אבל זו האפשרות.
אני חושב שהסיכוי שנידבקת הוא מאוד מאוד נמוך שלא שווה לך להיכנס לחרדות בגללו.תמשיך בחייך, עוד 56 יום גש להיבדק והכל יהיה בסדר.
טיפול מונע - אני לא חושב שצריך, ואני משוכנע שגם אם תיגש למיון לא ייתנו לך כי צריך להוכיח שמי שקיימת איתו יחסי מין היה נשא ושוב זה מין אורלי לא מוגן.
תרגיש טוב =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
נכון שישנו סיכוי נמוך מאוד להידבק במגע מין אורלי, בייחוד כשאין גמירה בפה, אך סיכון זה עדיין קיים.
אני לא יודע כמה הכוויה משפיעה אבל בעיקרון מדברים על פצע פתוח או משהו מדמם שמגביר את סיכויי ההדבקה כך שזה לא פקטור במקרה שלך. זה לא משנה אם ראית פרי-קאם או לא , זה בדיוק על העיקרון של חדירה אנלית או אורלית ללא קונדום- גם אם זה רק לשנייה עדיין יש חשש להדבקה.
בגדול אך ורק בדיקה תוכל לתת לך תשובה ודאית, ואני יודע שההמתנה מורטת עצבים (גם אני עברתי ) אבל זו האפשרות.
אני חושב שהסיכוי שנידבקת הוא מאוד מאוד נמוך שלא שווה לך להיכנס לחרדות בגללו.תמשיך בחייך, עוד 56 יום גש להיבדק והכל יהיה בסדר.
טיפול מונע - אני לא חושב שצריך, ואני משוכנע שגם אם תיגש למיון לא ייתנו לך כי צריך להוכיח שמי שקיימת איתו יחסי מין היה נשא ושוב זה מין אורלי לא מוגן.
תרגיש טוב =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
תרגיש טוב =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)