מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני.05/12/2009
טוב ,
הבוקר הלכתי עם הילד לקופ"ח
בני בן שנתיים , זרק לפח עטיפה של ממתק לתוך הפח ובטעות זרק גם צעצוע שקיבל מהגן ,
הוא בכה והתעקש שאוציא לו את זה מהפח- זה היה עטוף כך שאין לי בעיה עם זה ,
הבעייה היא
שאני , תוך כדי נגעתי בגזה עם דם- הדבר הזה ששמים אחרי בדיקת דם ,
נתתי לילד יד ללכת לשטוף ידיים , תוך כדי הוטרדתי מהמחשבה שהעברתי דם לילד מהגזה ליד של בני ושהוא יכול היה להכניס יד לפה - מאותן זמן שנגעתי בגזה ועד ששטפתי ידיים.
אנא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס07/12/2009אין כל סיבה לחשוש במצב זה.
הגזה כבר הייתה בפח, וגם אם היה עליה וירוס - הוא ודאי מת ברובו.
המגע של דם דרך היד שלך ליד שלו ולפה שלו - סיכון אפסי להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קרן
אני.08/12/2009תודה רבה לך ,
יש לנו נשא איידס במשפחה ולכן אני מאוד רגישה בכל מה שקשור לדם ובמגע עם הפה ,
אני חייבת לציין שתשובותייך מפורטות,ניכרת תשומת הלב והאכפתיות שלך לכל אחד ואחת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' עוד שאלה קטנה
אני.08/12/2009מהיד שלי ליד שלו הבנתי שזה לא נורא
גם אם אני שמתי לו מוצץ עם אותה יד שנגעתי בגזה או שנגעתי לו בלי לשים לב בפה ?
ז"א העברה ישירה מהיד שלי לפה שלו , אז זה בסדר? אותו סיכוי אפסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קרן בבקשה אל תפספסי אותי
אני.12/12/2009אני יום יום מצפה לתגובה
חוששת ודואגת מרגישה אשמה איזה מין אמא אני שמוציאה צעצוע מפח? ומה חשבתי שיהיה שם?
אני מנסה לזכור אם נגעתי לו בפה או מתי שטפתי ידיים , אני זוכרת שהבאתי לו במבה מהיד שלי
אני לחוצה , בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע עם רוק
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009מצטערת על העיכוב בתשובה ...
כל מגע עם רוק הוא בעל סיכון קטן ביותר.
תאורטית אם יש מגע בין דם לבין פה שיש בו פצעים או חניכיים מודלקים - אז יש סיכון מסוים.
כלומר צריך בכל זאת להיות מגע בין דם לדם, מגע עם רוק בלבד הוא עם סיכון אפסי.
כך שאם אין פצע ברור בפה או חניכיים מדממים - אין בעצם מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - אפטות בפה
אני.15/12/2009יש לבני אפטות בפה , שני עיגולים כאלה , בגלל זה היינו בקופ"ח , אמרו לנו שזב מהחום שהיה לו וירוס כזה, עדיין המגע עם הגזה לא מסוכן?
אני לחוצה כי אני חוששת שכשיש אפטות או פצע בלשון הוא יכול היה להדבק,
דם על גזה נחשב יבש? צריך כמות גדולה ? אני כבר לא מסוגלת , אולי מישהו יכול להרגיע אותי בטלפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס16/12/2009אני יכולה להבטיח לך שאין לך מה לדאוג.
מדובר פה על כמות כל כך קטנה של דם שנמצאת על הגזה, שאפילו אם זה הגיע אל הפה של בנך זה היה בכמות כל כך קטנה שהיא בעצם חסרת משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה כל כך שבא לי לחבק אותך
אני.17/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קרן
אני.17/12/2009תשובתך האחרונה -שאין מה לדאוג , מתייחסת לשאלתי האחרונה , שהוספתי שהיה לבן שלי פצע בלשון?
חשוב לי שהמידע שהעברתי יהיה מדוייק כדי שאני אהיה בטוחה שהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה אחרונה
אני.24/12/2009היה לבן שלי פצע על הלשון גדול כזה כמו הרפס , או אפטות שני עיגולים כאלה עדין אין חשש?
האם כשיש פצע על הלשון צריך פחות כמות אפילו טיפה של דם? או שאין קשר לכמות ולפצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)