מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- kaposi sarcomaחושש01/01/2010
שלום רב.
אני סובל מקפושי סרקומה
אני מטופל בHAART כבר שלושה חודשים וישנו שיפור במצבי מבחינה אימונית וויראלית.
בעקבות נגעים עוריים רבים( שלא הסתמן כי פגעו בחלקים פנימיים )נשלחתי לסדרת טיפולים כימותרפיים בדוקסיל.
לאחרונה אני חושש שמא אני סובל מIRIS KS . הרופאים לא אמרו לי זאת ולמעשה יש לי תחושה כי הם גם לא יכולים בודאות לאשש או לדחות את ההשערה.
יש לי תחושה שאני לא מקבל את כל התשובות ובנוסף לא מוצא מישהו שמספיק מבין בנושא בארץ.
למעשה רציתי לדעת מספר דברים.
האם יש אפשרות לבדוק אמפירית האם מישהו סובל מIRIS לא.
האם המצב הנ"ל הפיך או רק תלוי בינתיים רק בקפושי.
האם יש מישהו בארץ איתו אוכל להתייעץ.
אשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפושי ו - HIV
ד''ר קרן אולשטיין-פופס05/01/2010השאלה שלך היא מן הסתם מורכבת מידי בשביל פורום כזה ...
בכל זאת אני אנסה לענות עד כמה שאפשר.
זה נכון שאין הרבה נסיון היום עם קפושי בגלל הטיפול ב - HAART שהפחית את המקרים בצורה משמעותית. אני לא חושבת שיש מישהו מסוים שמומחה בזה בארץ, אבל יש מספיק רופאים עם נסיון רב בחולי HIV באופן כללי.
לגבי השאלות הספציפיות: אי אפשר בעצם לאבחן IRIS באופן מוחלט. אם יש החמרה בקפושי במהלך החודשים הראשונים של הטיפול ב - HAART , בחולה שהתחיל טיפול עם תאי CD4 מאד נמוכים - אז יש סיכוי שמדובר ב - IRIS.
לא הבנתי את השאלה השניה - איזה מצב הפיך? בעיקרון קפושי בדכ משתפר עם השיפור האימונולוגי, אבל יש מקרים בהם אין שיפורמשמעותי. הטיפול במקרים אלה הוא מסובך ולא תמיד מוצלח.
באיזה מרכז אתה מטופל ? כדי לקבל יעוץ אמיתי ורציני - צריך לראות אותך ואת הנגעים ולשמוע על מהלך המחלה המדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
חושש07/01/2010ראשית תודה רבה על התגובה.
ההפיך התייחס לIRIS אבל אני עכשיו מבין שאין אפשרות לטפל בסינדרום אבל אפשר בהחלט לנסות לטפל במחלה, ובמקרה הנ"ל בקפושי.
לדאבוני אין שיפור משמעותי לאחר הטיפול בHAART ולמעשה גיליתי נגעים חדשים ומצאתי שנגעים אחרים "מצטמצמים" (אולי בגלל הכימו')
רופאיי באיכילוב שלחו אותי לכימו' בדוקסיל, יותר משום שהיו מעל 25 נגעים ולאו דווקא בגלל חוסר השיפור עם התרופות.
חשוב לציין שההתבטאות בקפושי הייתה עורית בלבד עם כמה בלוטות לימפה שגדלו.
האם התכוונת לטיפול כימותרפי כשאמרת "מסובך ולא תמיד מוצלח"?
בנוסף- וזאת קצת שאלה מטופשת..
האם עדיף להקשיב לדרמטו-אונקולוגים או לאימונולוגים בעלי ניסיון בHIV?? נדמה לעיתים כי שילוב הפעולה בינהם לוקה בחסר ועשוי לפגוע בטיפול הנכון במחלה אחת( ולעזור אולי לשניה=AIDS)
קיבלתי המלצה באתר לגשת להתייעץ עם ד"ר מיכל לוטם בהדסה.
אשמח לכל מענה.
((-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהKS
ד''ר קרן אולשטיין-פופס07/01/2010יש רופאי HIV שיש להם ניסיון בנושא, וגם רופאי עור-אונקולוגים שיש להם ניסיון.
הטוב ביותר הוא כמובן לשלב בין שניהם.
אני מכירה את מיכל לוטם - ובהחלט כדאי להתייעץ איתה אם אתה לא שלם עם הטיפול שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)