שחפת ואיידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחפת ואיידס
    תמיר
    05/01/2010

היי בוקר טוב מהמקרה הלא בטוח עשיתי בדיקת קומבו אחרי 13 ימים יצא שלילי.
    וביום ה19 עשיתי שוב פעם בדיקת קומבו יצא שלילי.
    ביום ה54 עשיתי בדיקת אליזה רגילה שגם היא שלילית.
    לאחרונה גילו בבדיקת מנטו 24 ממ
    אך הבדיקות לריאות יצאו תקינות.האם יכול להיות שהשחפת בעצם הסתירה את האיידס וככה יצא לי בדיקות שיליליות?תודה אנא ענו לי בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחפת ואיידס

הוספת תגובה

• שחפת ואיידס

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    05/01/2010

קודם כל, בדיקת מנטו חיובית לא אומרת שיש כעת שחפת פעילה, אלא מאשרת שהיתה חשיפה כלשהיא לשחפת. אם צילום החזה תקין - זה סימן נוסף שמדובר על שחפת רדומה ולא פעילה.
    זה נכון שנשאות של HIV יכולה להסתיר שחפת ולגרום למנטו להיות שלילי - אך לא להפך.
    שחפת לא מסתירה איידס !
    כדי להיות בטוח - תיבדק חודשיים אחרי המגע. אבל גם אחרי 6 שבועות יש אמינות של כ - 95% לאלייזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחפת ואיידס

תמיר
    06/01/2010

תודה על התשובה..הייתי במרפאת שחפת בתל אבי.הרופא קבע שזה לא שחפת
    אך הבדיקה אלייזה עשיתי אחרי 7 שבועות. שזה 54 ימים?.וגם עשיתי קומבו ביום ה19 מה זה לא מספיק התשובות?כך שאני חייב לעשות בדיקת אחר חודשיים?אהה וגם עשיתי קובמבו ביום ה13?
    אז זה לא מספיק?ואיך איידס עובר ביחד עם השחפת?תודה רבה מקווה שלא הטרחתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    06/01/2010

האמת היא שלא שמתי לב למספר הימים שכתבת. 7 שבועות זה בדרך כלל מספיק לתשובת אלייזה, במיוחד אם עשית גם קומבו אחרי שבועיים.
    אני חושבת שאתה יכול להיות רגוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו