בדיקת קומבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קומבו
    אנוכי
    06/01/2010

שלום רב,
    לאחרונה ביצעתי בדיקת קומבו (3 שבועות לאחר המגע החשוד) ולשמחתי התשובה הייתה שלילית. אני כמובן אעשה בעוד כמה שבועות בדיקת אלייזה. שאלתי היא עד כמה בדיקה שנערכת 3 שבועות לאחר האירוע אמינה. אני שואל זאת מפני שבדף הסבר אותו קיבלתי עם ביצוע הבדיקה (בבי"ח שיבא) נכתב בין השאר (ואני מצטט):"הבדיקה.. עשויה לקצר את 'תקופת החלון', כלומר לגלות נשאות HIV כמה ימים לפני בדיקה ELISA רגילה". שימו לב למילה "עשויה" (נשמע מאוד מסוייג...) ויותר מכך, לעובדה שניתן לגלות נשאות רק "כמה ימים" לפני בדיקת אלייזה רגילה. בדיקת אלייזה רגילה מתבצעת לפחות חודשיים לאחר המגע החשוד. כלומר לפי הכתוב פה, בדיקת קומבו אמינה ניתן לעשות - אם אני מבין נכון - לפחות חודש וחצי ל א ח ר המגע החשוד.
    אנא עזרתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קומבו

הוספת תגובה

• קומבו

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    06/01/2010

לפי ההנחיות שקיבלו המעבדות שלנו - בדיקת קומבו אמינה מאד אחרי 3 שבועות.
    הניסוחים הרשמיים הם תמיד מעט מסויגים וזהירים בגלל פחד מתביעות.
    מהניסיון שלנו והניסיון שיש בעולם עם בדיקות קומבו - 3 שבועות זה אמין ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחלה, תודה רבה!

אנוכי
    06/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו