מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קומבואנוכי06/01/2010
שלום רב,
לאחרונה ביצעתי בדיקת קומבו (3 שבועות לאחר המגע החשוד) ולשמחתי התשובה הייתה שלילית. אני כמובן אעשה בעוד כמה שבועות בדיקת אלייזה. שאלתי היא עד כמה בדיקה שנערכת 3 שבועות לאחר האירוע אמינה. אני שואל זאת מפני שבדף הסבר אותו קיבלתי עם ביצוע הבדיקה (בבי"ח שיבא) נכתב בין השאר (ואני מצטט):"הבדיקה.. עשויה לקצר את 'תקופת החלון', כלומר לגלות נשאות HIV כמה ימים לפני בדיקה ELISA רגילה". שימו לב למילה "עשויה" (נשמע מאוד מסוייג...) ויותר מכך, לעובדה שניתן לגלות נשאות רק "כמה ימים" לפני בדיקת אלייזה רגילה. בדיקת אלייזה רגילה מתבצעת לפחות חודשיים לאחר המגע החשוד. כלומר לפי הכתוב פה, בדיקת קומבו אמינה ניתן לעשות - אם אני מבין נכון - לפחות חודש וחצי ל א ח ר המגע החשוד.
אנא עזרתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס06/01/2010לפי ההנחיות שקיבלו המעבדות שלנו - בדיקת קומבו אמינה מאד אחרי 3 שבועות.
הניסוחים הרשמיים הם תמיד מעט מסויגים וזהירים בגלל פחד מתביעות.
מהניסיון שלנו והניסיון שיש בעולם עם בדיקות קומבו - 3 שבועות זה אמין ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה, תודה רבה!
אנוכי06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
