הפרשי זמנים - בדיקת קומבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשי זמנים - בדיקת קומבו
    אני
    15/01/2010

שלום
    לאחר שקראתי את הפורום בעיון הבנתי שההמלצה שלכם לבדיקת קומבו היא לאחר 3 שבועות מהמגע החשוד. היום הלכתי לוועד למלחמה באיידס לביצוע הבדיקה (ביום ה20) ונאמר לי כי בזמן זה התוצאות פחות אמינות כי הזמן האופטימילי לביצוע הבדיקה הוא בין 10-21 יום וכעת אני בקצה הסקאלה. הזמן האופטימלי (לטענתם...) הוא בימים 15-16.
    א. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא כי כעת אני שוב לא רגוע....
    ב. מדוע יש הבדלים כה מהותיים בגישות? כדאי לבדוק את הנושא איתם כי כל הסיטואציה ממש לא מרגיעה (עד שעברתי את ה 20 יום עכשיו מתברר שגם זה לא טוב!!!).
    ובכל מקרה תודה רבה על הכל!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשי זמנים - בדיקת קומבו

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    15/01/2010

הבדיקה לידיעתי טובה לאחר 2-3 שבועות. לפי הנתונים במעבדה שלנו - 3 שבועות הוא זמן מצוין.
    אני לא מבינה למה הם אומרים ש 3 שבועות זה לא טוב - בעצם מהרגע שקומבו הופך להיות חיובי הוא חיובי לכל החיים. הוא לא הופך להיות שלילי.
    יש שני מרכיבים בקומבו - נוגדן ואנטיגן. האנטיגן הופך לחיובי מוקדם, ולאחר כמה שבועות הוא יורד והנוגדן עולה. היו בעבר תאורים של מצבים בהם האנטיגן כבר ירד אך הנוגדן עוד לא עלה, ןלכן הבדיקה היתה שלילית למרות שהיתה אמורה להיות חיובית. זהו מצב נדיר ביותר שלא נתקלנו בו אצלנו מעולם. ברמת העיקרון - ברגע שהבדיקה חיובית היא נשארת כך כל החיים ולכן האמינות שלה טובה גם אחרי 3 שבועות.
    אני אדבר עם הועד בשבוע הבא ואברר את העניין הזה איתם.
    בכל מקרה - מבחינתך אם עשית ב 3 שבועות זה בסדר גמור ואין לך מה לחשוש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו