מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהחיים03/02/2010
חבר שלי רוצה להזמין לי נערת ליווי.
עכשיו אני רוצה לעשות איתה אנאלי, אוראלי ומין רגיל.
אם אני יעשה את המין הרגיל וגם את האנאלי עם קונדום , אבל את האוראלי בלי קונדום ונשיקות גם כן.
יש סיכוי שאני יידבק באיידס הואיל ויש לאותה נערת ליווי איידס בגלל מין אוראלי ללא קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס
דוד03/02/2010אני אומנם לא רופא אבל אני אענה לך מניסיוני האישי.
הייתי נוהג ללכת לנערות ליווי ובד"כ גם הייתי נותן להם לבצע בי מין אוראלי ללא קונדום
וזה היה המקסימום מבחינת קווים אדומים (בלי נשיקות ובלי שום דבר אחר שהוא לא מוגן).
בגלל כל הפעמים האלו היו מקרים שנדבקתי בוירוסים שונים שגרמו לי להרגשות ממש לא נעימות. לכן החלטתי ללכת עד הסוף ולברר את הנושא לעומק בכל הנוגע למחלות מין ובפרט ל HIV
קראתי שעות על גבי שעות באינספור אתרים, במיוחד ב CDC על דרכי העברה ומקרים מתועדים.
דיברתי עם עשרות רופאים ישראליים, חלקם מתמחים במחלות מין וחלקם עם ניסיון של שנים בתחום ה HIV ומנהלי מחלקות איידס של בתי חולים שונים.קראתי עשרות מקרים של אנשים שנדבקו ודיברתי איתם. בקיצור טחנתי את הנושא מכל כיוון אפשרי. כמובן שגם עשיתי את כל הבדיקות הדרושות.
ולשאלתך:
תיאורתית: הדבקה ב HIV במקרה כמו שמתאר אפשרית בהחלט.
מעשית: אף מקרה עד עצם היום הזה לא תועד בהעברת הנגיף בדרך זו, אפילו ה CDC לא תיעדו מקרה כזה.לעומת זאת אני כן קראתי על מקרה אחד שהם תיעדו של הדבקה כתוצאה מנשיקה צרפתית.
מסקנות:
מניסיון אישי רב כשאתה הולך לנערת ליווי (דבר לכשעצמו ממש לא מומלץ) עשה הכל עם קונדום!.
כי HIV אומנם זאת הדאגה האחרונה שלך אם אתה רק מקבל מין אוראלי, אבל אני אומר יש עוד המון מחלות מסוכנות שבדיעבד אני לא הכרתי אבל היום מודע להכל וממש לא כדאי לך להידבק בהן.
אני באופן אישי לאחר כל הידע שצברתי החלטתי שאני יותר לא הולך לנערות ליווי ואני ממליץ לך לעשות כמוני, פשוט תלמד מניסיון אחרים.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ שימוש בקונדום
ד``ר מרגלית לורבר04/02/2010בכל סוגי יחסי המין תיתכן הדבקה, אם כי כפי שאתה יודע במין אורלי הסיכוי נמוך.
על מנת להישמר גם ממחלות אחרות המועברות במין - רצוי שימוש בקונדום תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)