מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי בדיקת קומבו היא אמינה ביותר?מודאג מאוד06/02/2010
שלום,
עשיתי 2 בדיקות קומבו - אחת אחרי 9 ימים ואחת אחרי 15 ימים ושתיהן יצאו שליליות. אני מבולבל לגבי אמינות הבדיקות ביחס לזמן ביצוען - ראיתי הרבה המלצות ל 3 שבועות אך הרופא שבדק אותי אמר ששבועיים זה אמין ביותר. ראיתי שכתבו כי הוועד למלחמה באיידס ממליץ על 7-21 יום.
האם הבדיקות שעשיתי אמינות? האם שלי להבדק שוב?
אני מוטרד מאוד בבקשה ענו מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני יכול לעזור
גלעד07/02/2010ההמלצה הכללית היא בין שבועיים לשלושה. לפי המלצות הוועד הזמן האופטימלי הוא בין ה15 ל16. דר לורבר טוענת שהזמן המתאים הוא 3 שבועות. אני עשיתי בדיקה לאחר שבועיים ושלוש.
אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני יכול לעזור
גלעד07/02/2010ההמלצה הכללית היא בין שבועיים לשלושה. לפי המלצות הוועד הזמן האופטימלי הוא בין ה15 ל16. דר לורבר טוענת שהזמן המתאים הוא 3 שבועות. אני עשיתי בדיקה לאחר שבועיים ושלוש.
אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי בדיקת קומבו ביא אמינה ביותר?
מודאג מאוד07/02/2010תודה דניאל. איני מבין מדוע קיימים הבדלים כאלו בין רופאים שונים. האם במרפאות שונות משתמשים בציוד שונה? בכל מקרה הייתי רוצה לקבל תגובה מרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות הקומבו
דוד07/02/2010למיטב ידעתי בדיקת הקומבו אמינה אחרי שבועיים.
וזה גם מה שהרופא שבדק אותך אמר לך וזה גם מה שד"ר מרגלית לובר אומרת.
אז אתה יכול לסמוך על הבדיקה. בכל זאת ממולץ לבצע אלייזה לאחר חודשיים על מנת לאשר
את תוצאות הבדיקה.(בטחון על בטחון).
למה לכל רופא יש דעה שונה לגבי אמינות הקומבו?...אני לא בטוח אבל
נראה לי שזה בגלל הניסיון השונה של כל רופא עם הבדיקה.
יש רופאים שאין להם ניסיון עם הבדיקה אז הם יגידו לך שהיא לא אמינה מספיק.
לעומת זאת בד"כ מי שיש לו ניסיון עם הבדיקה טוען שהיא אמינה מאוד.
"המקור היחידי לידע הוא הניסיון" (אלברט איינשטיין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)