מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה בדיקה כדאי לעשות חייב עזרה!תום10/02/2010
אני עכשיו בתקופת חלון נותרו לי עוד שלושה שבועות לבדיקת איידס,
אבל לא יודע איזה בדיקה יותר אמינה,אלייזה PCR או ווסטרן בלוט?
(מה שהבנתי ווסטרן בלוט היא בדיקה יותר אמינה)
מהי בדיקת PCR?
האם בדיקת-ווסטרן בלוט ניתן לבצע בקופת החולים כללית שאני חבר בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאיידס
דוד10/02/2010למיטב ידעתי,בדיקת Western Blot מבוצעת אך ורק לצורך אישור האיילזה
במקרה שהאלייזה יצאה חיובית.
אתה לא יכול לבצע אותה לפי בקשתך.
בדיקת PCR אמינה מאוד, אולי האמינה ביותר אבל היא בדיקה ביומולקולרית שאורכת הרבה זמן
ומאוד יקרה (כ 1000 ש"ח) ואם עברת את התקופת חלון כבר עדיף לעשות אלייזה, שכן בדיקת
PCR כבר לא תתרום שום דבר.
אלייזה ניתן לבצע כחודשיים מהחשיפה והיא תיתן תשובה סופית.
בקיצור חכה שיעברו חודשיים ותעשה אלייזה, או שעכשיו תעשה קומבו ולאחר חודשיים תחזור על
האלייזה.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוד
תום10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר11/02/2010אתה יכול לבצע בדיקת קומבו - הכי אמין 3 שבועות אחרי הארוע. הבדיקה מקצרת את תקופת החלון וחוסכת המתנה של 8 שבועות לבדיקת האלייזה.
WESTERN BLOT מבצעים לאימות התוצאה רק אחרי אלייזה חיובית
PCR היא בדיקה רגישה מאד אך אין צורך בה לאיבחון מאז קיימת בדיקת הקומבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)