מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש חשש להידבקות באיידס?מאיר21/02/2010
הייתי במסיבת רווקים, והייתה חשפנית.
במהלך הריקוד החשפנית לקחה לי את האצבע ודחפה לתוך איבר מינה, ואחרי 2-3 שניות מיד הוצאתי.
כשהתפכחתי מהאלכוהול נזכרתי שיש לי מין שריטה על האצבע שנגרמה לי יום לפני (הפער בין גרימת השריטה לבין האירוע הוא כ24-26 שעות).
תיאור השריטה: שריטה דקה (קו דק), אורך חצי סנטימטר (ואולי אף פחות), אבל ניתן לראות שאין רציפות שלמה ומלאה של העור כי באמצע יש את ההגלדה של הפצע.
כמו כן, אם אני שם אלכוהול על השריטה אני יכול להרגיש שהדבר שורף מעט - האם זה מעיד שיש אפשרות שהנגיף נכנס לי למחזור הדם?
אני מאוד מוטרד מהאפשרות להידבק באיידס, הרי שמדובר בחשפנית - והסיכויים יותר גבוהים שהיא תהיה נשאית איידס.
מה עושים?
יש סיכויים להידבק?
יש סיבה להיות לחוץ?
האם אני צריך לחכות כדי לעשות בדיקה, כי הרי עברו רק יומיים-שלושה מהמקרה, ולפי הכתוב באינטרנט צריך לחכות בין 3-6 חודשים כדי לקבל תשובה מהימנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה לגביי טיפול מונע? יש סיבה לקחת?
מאיר21/02/2010בהנחה שלא עברו 72 שעות כמובן.
או שההסתברות כל כך נמוכה שאין כל סיבה לקבל טיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
ד''ר קרן אולשטיין-פופס21/02/2010אין שום סיבה לקחת טיפול מונע, הסיכון כל כך אפסי.
גם לטיפול יש תופעות לוואי משלו, מדובר על חודש דלם של טיפול ב 2-3 תרופות.
אין שום סיבה לכך במצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון בשריטה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס21/02/2010תאורטית - אם יש פצע פתוח בעור, יש סיכון מסוים להדבקה.
אבל:
1. נשמע שהשריטה קטנה מאד וכבר די יבשה
2. החשיפה היתה קצרה - כמה שניות בלבד
3. בארץ אחוז הזונות הנשאיות הוא נמוך יחסית
כל אלה מקטינים מאד את הסיכון שלך, שהוא להערכתי אפסי. לא נראה לי שיש לך מה לדאוג.
בכל מקרה, כדי להיות שקט לגמרי, תעשה בדיקה בעוד חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)