מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר יקרה...כרמית03/03/2010
יש לי מספר שאלות חשובות ואודה לך מאוד אם תעני לי על כולן.
להלן מקרה שקרה לי לאחרונה:
1. לפני שלושה שבועות לערך עשיתי בדיקת רנטגן. יש חשש שאני בהריון ואני חרדה לגבי כך שעשיתי צילום רנטגן של מערות האף, שתי דקות אחרי נרקומן. אני חייבת לדעת מכיוון שאינני ישנה בלילות..במהלך הצילום נתבקשתי לשים את הפה פתוח על מכונת הרנטגן והאמת שלא שמתי לב אם היו שם כתמי דם או רוק. במידה והנרקומן דימם מהפה, ע"י שיעול או משהו אחר וזה נשאר על המכונה, האם אפשרי כך להידבק חלילה במחלה זיהומית כולשהי כגון: הפטטיס או איידס?
אני שואלת מכיוון שלדם בתוך רוק, לוקח להתייבש שעות? ואם אני מניחה את השפתיים על המכונה עם פה פתוח, הדם חודר לתוך הפה, האם אני צודקת?
ואני יודעת שאפשר להידבק בהפטטיס גם דרך מגע עם רוק נכון?
אני חוששת כי בדיוק שלושה שבועות אחרי יש לי חום גבוה, כאבי גרון, צמרמורות והזעות לילה.
האם לדעתך זהו צירוף מקרים?
האם הדרך שתיארתי יכולה חלילה להוביל להידבקות במידה ולא נעשה חיטוי?
נומר ויש על המכונה רוק עם דם, האם כך אפשר להדבק באיידס או הפטטיס?
אנא עני לי תשובות מפורטת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס03/03/2010שלום לירון.
יש לך המון שאלות וקצת קשה לענות על הכל בפורום הזה.
קודם כל - הסיכון מדקירה ממחט כשיש טיפת דם ברורה הוא בסביבות 1 ל 300.
הסיכוי שמחט היתה פתוחה במעיל של מישהוא, דקרה אותך בלי ששמת לב והדביקה אותך - הוא באמת אפסי.
הוירוס חי באויר בין דקות לשעות. לא הרבה זמן.
גם הסיכון במה שקרה בצילום הוא אפסי. הדבקה דרך עצם דומם לא קיימת כמעט בספרות.
אני חושבת שאין לך מה לדאוג - אבל כדאי להיבדק כדי להיות רגועים באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)