שלום ד"ר יקרה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר יקרה...
    כרמית
    03/03/2010

יש לי מספר שאלות חשובות ואודה לך מאוד אם תעני לי על כולן.
    להלן מקרה שקרה לי לאחרונה:
    1. לפני שלושה שבועות לערך עשיתי בדיקת רנטגן. יש חשש שאני בהריון ואני חרדה לגבי כך שעשיתי צילום רנטגן של מערות האף, שתי דקות אחרי נרקומן. אני חייבת לדעת מכיוון שאינני ישנה בלילות..במהלך הצילום נתבקשתי לשים את הפה פתוח על מכונת הרנטגן והאמת שלא שמתי לב אם היו שם כתמי דם או רוק. במידה והנרקומן דימם מהפה, ע"י שיעול או משהו אחר וזה נשאר על המכונה, האם אפשרי כך להידבק חלילה במחלה זיהומית כולשהי כגון: הפטטיס או איידס?
    אני שואלת מכיוון שלדם בתוך רוק, לוקח להתייבש שעות? ואם אני מניחה את השפתיים על המכונה עם פה פתוח, הדם חודר לתוך הפה, האם אני צודקת?
    ואני יודעת שאפשר להידבק בהפטטיס גם דרך מגע עם רוק נכון?
    אני חוששת כי בדיוק שלושה שבועות אחרי יש לי חום גבוה, כאבי גרון, צמרמורות והזעות לילה.
    האם לדעתך זהו צירוף מקרים?
    האם הדרך שתיארתי יכולה חלילה להוביל להידבקות במידה ולא נעשה חיטוי?
    נומר ויש על המכונה רוק עם דם, האם כך אפשר להדבק באיידס או הפטטיס?
    אנא עני לי תשובות מפורטת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר יקרה...

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    03/03/2010

שלום לירון.
    יש לך המון שאלות וקצת קשה לענות על הכל בפורום הזה.
    קודם כל - הסיכון מדקירה ממחט כשיש טיפת דם ברורה הוא בסביבות 1 ל 300.
    הסיכוי שמחט היתה פתוחה במעיל של מישהוא, דקרה אותך בלי ששמת לב והדביקה אותך - הוא באמת אפסי.
    הוירוס חי באויר בין דקות לשעות. לא הרבה זמן.
    גם הסיכון במה שקרה בצילום הוא אפסי. הדבקה דרך עצם דומם לא קיימת כמעט בספרות.
    אני חושבת שאין לך מה לדאוג - אבל כדאי להיבדק כדי להיות רגועים באמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו