אמינות האלייזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות האלייזה
    שמעון
    06/04/2010

שלום רציתי לברר כמה דברים שדיי מטרידים אותי לאחרונה ואשמח לקבל תשובה מפורטת ואף
    להפגש עמכם..

לפני כחצני שנה היה לי מין אוראלי עם פרוצה כאשר אני הייתי הצד המקבל.
    עברתי בדיקת אליזה אחרי חודשיים..רציתי לדעת כך:

הבנתי שהרגישות של האליזה היא מאוד גבוהה אך לא ודאית..המשפט הנל מתכוון שבמידה
    ויוצאת תשובה שהיא חיובית שלילית?

או שיכולה לצאת תשובה שלילית ווישנו סיכויי מזערי שאני נשא והבדיקה לא איתרה את היותי
    נושא את המחלה

למען האמת זה מה שאני מרגיש לאחרונה וזה הרגשה דיי מחסלת..צריך לדעת אם להשלים עם המצב
    שאני מודע לעניין שהסיכויים ממש מזערים אך אני בטוח שהבנתי את המאמרים שאותם קראתי כראוי.

Modern HIV testing is extremely accurate. The chance of a false-positive result in the two-step testing protocol is estimated to be 0.0004% to 0.0007% in the general U.S. population
    מתוך ויקיפדיה hiv test

אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמינות האלייזה

הוספת תגובה

• roee

שמעון
    06/04/2010

*התכוונתי שאני לא בטוח

^פן נוסף שמסתכל אותי..אני מודע שאולי הבעיה היא חרדה למרות שאולי ובמידה ולא טעיתי
    במה שרשמתי למעלה הסיכויים עדיין קיימים..(בדיוק כמו שאפול ממטוס) אך אני לא בטוח בזאת

אני לא חושב שפסיכולוג יוכל לפתור לי את הבעיה(במידה וצדקתי) כי אני יחשוש שהוא אינו בקיא בנושא הסטטיסטיקות הללו. ידוע לכם על מטפל שכן בקיא ויוכל לברר בוודאות +שידע להגיד לי
    תשובות מדוייקות יותר.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלייזה

ד''ר קרן אולשטיין-פופס
    06/04/2010

הבדיקות שמבוצעות היום הן מאד אמינות כבר אחרי חדשיים.
    אין 100 אחוז ברפואה... אבל זה הכי קרוב שאפשר.
    אם אתה עדיין חושש - תחזור על הבדיקה עכשיו שעברו 6 חודשים.
    אם זה שלילי - אתה יכול להיות רגוע לגמרי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו