שאלה חשובה מאוד בנוגע לבדיקת קומבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה מאוד בנוגע לבדיקת קומבו
    עידן
    16/04/2010

שלום ד"ר,

יש לי שאלה בנוגע לבדיקת הקומבו; אתן פה בפורום מציינות שבדיקת הקומבו אמינה כשלושה שבועות לאחר החשיפה. כידוע, הבדיקה משלבת בדיקת אנטיגן ונוגדן-כלומר אם טרם נוצרה כמות מספקת של נוגדנים הקיט יזהה את האנטיגן והתשובה שתתקבל היא חיובית. רציתי לדעת האם לאחר ההדבקה יופיע תמיד האינטיגן P24 בדמם של הנדבקים החדשים? או שיש כאלו שהאינטיגן לא יופיע לעולם אצלם? כמו כן קראתי שרגישות בדיקת הנוגדן מגיעה במקרה הטוב ל 90%. אני מאוד מעריך את דעתכן המקצועית וקטונתי מלחלוק עליה אולם, בארה"ב ובמקומות נוספים בעולם לא סומכים על הבדיקה באופן כה בטוח כמו שאתן בוטחות בה. בנוסף, ד"ר איציק לוי מבי"ח תה"ש טוען שהיא יעילה רק במקרה של ARS . כיצד עובדות אלו מתיישבות עם דעתכן? ואיך אני כפציינט אמור להתנהל לאור כמויות המידע העצומות? כלומר יש לי בעיה אמיתית לשפוט מה נכון או מה לא.? אשמח אם תצרפי קישור רלוונטי אודות הבדיקה וזמני הבדיקה הנכונים

אשמח לתשובה מפורטת כי אינני יודע מה לעשות ואיך לנהוג

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעות הקלדה

עידן
    16/04/2010

רגישות בדיקת האנטיגן היא זו שמגיעה במקרה הטוב ל 90% ולא הנוגדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו