הריון ובדיקת HIV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ובדיקת HIV
    שואלת
    05/05/2010

שלום

אני בשבוע 26 להריון, ורק לפני שבוע שמתי לב שבעצם לא הפנו אותי לבדיקת HIV יחד עם כל הבדיקות הרגילות.
    כמובן שרוב הסיכויים שהכל בסדר גמור, אבל בכל זאת ביצעתי מיוזמתי את הבדיקה היום.

האם במידה וחס וחלילה משהו לא בסדר, עדיין סביר שהעובר לא נדבק? לא היה משהו חריג בהריון חוץ מקצת דימומים בטרימסטר הראשון, ולמיטב הבנתי סכנות ההדבקה העיקריות הן בלידה עצמה ובהנקה, נכון?

בנוסף, אשמח לדעת תוך כמה זמן חוזרות תוצאות הבדיקה מקופת חולים כללית, ואיך אני מקבלת את התשובה: מתפרסם באינטרנט, מתקשרים אלי, נשלח בדואר וכו. האם יוצרים איתי קשר, או שאני צריכה ליצור קשר מיוזמתי עם הרופא?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ובדיקת HIV

הוספת תגובה

• תוספת

שואלת
    05/05/2010

האם יש צורך לשלוח גם את בעלי להיבדק?

הוא נבדק בעבר, ומאז היה עם בחורה אחת בלבד, איתה מעולם לא שכב ללא קונדום, אבל כן היה מין אורלי בינהם. האם יש סכנה אמיתית להדבקה של הבחור שנותן מין אורלי לבחורה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת HIV בהריון

ד``ר מרגלית לורבר
    11/05/2010

ראשית, אני מברכת אותך על שעשית את הבדיקה מתוך הבנה של הרפואה המודרנית והיכולת למנוע הדבקת הילוד בנגיף במקרה של אם נשאית.

במישה ועשית את הבדיקה בקופ"ח - תצרי קשר עם הרופא השולח - רק הוא מקבל את התשובה מהמעבדה.

המידה וחו"ח התשובה חיובית יש עדיין זמן לטפל, למרות שההמלצה היא להתחיל טיפול בשבוע 14 להריון בנשים שמצבן החיסוני טוב (דהיינו, לא היו מקבלות טיפול לולא היו בהריון).

באשר לבעלך - לשיקולך, תמיד טוב שאדם יידע את מצבו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. יצאתי שלילית,

שואלת
    12/05/2010

אשלח גם את הבן זוג להיבדק - למרות שהסיכויים שלו להיות נשא שואפים לאפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה כי לא ניתנה תשובה

שואלת
    10/05/2010

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו