נקודות לבנות 'קטנות על הלשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות לבנות 'קטנות על הלשון
    שלומי
    22/05/2010

שלום רציתי לדעת אם נקודות קטנות לבנות על הלשון זה סימן לhiv ?? חודש אחרי המקרה ואני חייב לציין שלא היה לי חום או פריחה או בלטות לימפה בגרון תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאוד לחוץץץץ

שלומי
    23/05/2010

אני יודע שיש לך הרבה מאוד דוקטור אבל אני מאוד מאוד חרד בבקשה את יכולה לענות לי תודה רבה שלומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים עד שהרופאה תענה..

אורן
    23/05/2010

הדבר הרע ביותר שאפשר לעשות שחוששים מהדבקה זה לחפש סימנים, אל תחפש סימנים ל HIV כי אין סימנים מוגדרים, זה דבר ראשון.

דבר שני זה שנקודות לבנות בלשון יכולות להיווצר מאינספור סיבות, כולל החרדה בה אתה נתון, וסיבות שלאו דווקא קשורות למצב נפשי אלה קורים בדרך קבע אצל חלק מהאנשים מסיבות גופניות שונות, ההבדל הוא שבגלל החרדה שלך אתה בודק וכל דבר "שונה" נתפס אצלך כתסמין, לפני שהיית בחרדה לא היית בודק ככה את הלשון וזה גם מה שהיית מוצא לפני שנכנסת לחרדה הזו,
    לכן אין שום קשר, אין שום טעם לחפש תסמין, אם אתה חושש מהדבקה מסיבה כלשהי תיגש להבדק ברוגע ובשלווה, רופאים מטפלים בך וידריכו אותך,
    תשמור על עצמך ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• f

שלומי
    23/05/2010

תודה רבה לך יכול להיות שאתה צודק עשיתי בדיקה של איידס אחרי חודש ויצא שלילי אבל בדקתי שצריך לחכות לפחות חודשיים אולי בגלל זה אני מחפש סימנים אחרי חודש אפשר לגלות איידס??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי איידס

אורן
    24/05/2010

הזמן הממוצע אצל אנשים שאכן נדבקו להמרת סרום בדם {שבו מופיעים נוגדנים} הוא 22 יום! הרוב המכריע של הנדבקים יהיו חיוביים אחרי 6 שבועות, ההמלצה להבדק אחרי חודשיים היא לאנשים ה"נדירים" שלוקח להם קצת יותר זמן לפתח נוגדנים.

בדיקה שלילית אחרי 4-5 שבועות בעלת סיכוי גבוה ביותר שלא תשתנה, בכל מקרה תבדק בתום תקופת החלון לתשובה סופית, תלמד על דרכי הדבקה ואיך להזהר כדי שזה לא יקרה עוד, איך להשתמש באמצעי הגנה וכו'...
    רק בריאות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אורן

שלומי
    25/05/2010

האמת שאני מפחד ללכת לעשות בדיקה אחרי החלון אבל כמו שאמרת עברו 23 יום אחרי המגע המיני שעשיתי הייתי אם בחורה משהו כמו 10 דקות בלי הקונדום ומזה החששות שלי אבל אני חייב לעשות את זה כי אני מרגיש שהחיים שלי תקועים עכשיו מה אתה אומר אני יכול להיות רגוע מהבדיקה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה..

אורן
    25/05/2010

אתה יכול להיות רגוע משני סיבות, גם כי אחוז הנשאיות בארץ נמוך מאד והסיכוי שהיא היתה נשאית נמוך מאד, אל תשכח, זו עדיין מחלה נדירה, זה כמו שאני אפגש עם מישהו במקרה ברחוב והיא תיהיה נשאית...תחשוב בהגיון, עם כמה בנות אתה מדבר בחיים שלך שאתה לא מכיר? האם הם נשאיות? אם היית עושה להם בדיקה הם לבטח היו שליליות.
    כמובן אין לסמוך על כך לפעם הבאה ואם אתה מוריד קונדום אז זה רק בזוגיות מלאה אחרי שביצעתם בדיקה! אני רק אומר לך את זה שתקבל פרופורציה לגבי החרדה שלך,
    בנוסף לזה אחרי הבדיקה שעשית אכן בעלת עשרות אחוזים של אמינות כי כמו שאמרתי 22 יום זה הזמן הממוצע,ואם הבדיקה שלך שלילית פשוט אין מצב שהיא תשתנה לאור העובדות! לכן עם כל מה שרשמתי אין לך מה לדאוג, תסלק את החרדה ותעשה את הבדיקה שיעברו חודשיים וככה לא תחשוב על זה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיב למה

שלומי
    25/05/2010

הבחורה הזאת היית בטיול לבדרום אמריקה ושכבה עם משהו בלי קונדם והוא גמר לה בפנים ורק אחרי זה היא סיפרה לי את זה מי פה הפחד שלי ואני משכנע אותה ללכת לעשות בדיקה והיא לא רוצה עכשיו אתה מבין תבעיה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה לא שונה

אורן
    25/05/2010

אחוז הנשאים בדרום אמריקה ברוב המדינות לא גבוה בהרבה מזה של ישראל יחסית לאוכלוסיה,
    אבל באמת כמו שאמרתי חבל לשער דברים, אם היא לא מוכנה להבדק תוכל לעשות זאת בעצמך באנונימיות מוחלטית בוועד למלחמה באיידס למשל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אורן

שלומי
    26/05/2010

אורן אני מאוד מאוד מודה לך שאלה אחרונה כמו שאתה יודע אני חרד ובודק כל הזמן באינטרנט על הסימנים וראיתי שנקודות לבנות על הלשון אמורים לבוא בסוף המחלה שזה אומר שזה לא אחד הסימנים הראשונים זה נכון???? אנא תקן אותי אם אני טועה תודה רבה לך מאודדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט

אורן
    26/05/2010

לשון לבנה, כמו שהם מתארים,זה למעשה פטריה- קנדידה שיכולה לצמוח בעקבות מחלת איידס- {יש עוד סיבות כדי שהיא תצמח, זו לא הסיבה היחידה!}
    הסיבה שאין קשר בין מה שקרה או לא קרה לך בלשון לבין איידס היא בגלל שתופעות כאלה יכולות לקרות רק ששלב הנשאות מסתיים, משמע, מינימום כמה וכמה חודשים עד 10 שנים!
    הסיבה שפטריה יכולה להיות רמז לנשאות של HIV היא בגלל שבתקופת הנשאות הלימפוציטים- שאחראים לתחזק את המערכת החיסונית יורדים בכמות, בהדרגה, ובמשך תקופה ארוכה, רק אחרי שהם ירדו מעבר לכמות מסוימת ומערכת החיסון נחלשת מאד ורגישה יותר לזיהומים ווירוסים יכולים להופיע תסמינים של HIV, וזה כאמור בממוצע לוקח 7 שנים!
    ככה שאין שום סיכוי שמה שיש לך קשור, ותדע שבחרדות ממושכות/דיכאון ידוע שמערכת החיסון נחלשת ומופיעים סימפטומים מוזרים, ולכן חשוב מאד שתדאג לא להיות במצב הזה וגם לעשות את הבדיקה הפשוטה הזאת לסיים את הסיפור מבחינתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות על הלשון

ד``ר מרגלית לורבר
    27/05/2010

יכולות להיות מהמון סיבות
    זה בודאי לא סימן ל HIV , מה גם שרוב המקרים של הדבקות ב HIV אין בהם כל סימנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבתי!!!

אנונימי
    03/03/2014

דוקטור אני רוצה לעגיד לך מעומק ליבי שהתשובה שלך צריכה להיות כתובה בשלטי חוצות מכל המחקרים באינטרנט אתה הכי נורמלי שיכול להיות התשובה שלך אכותית בעלת הסבר יוצא דופן מכולם עם אמון רגש ואבנה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו