פחד להדבקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד להדבקות
    לי
    25/05/2010

שלום,

זו היא אינה הפעם הראשונה שאני חשה שאני מפחדת מהדבקות וכבר קשה לי להבחין מה היא סיבה מוצדקת לפחד ומהי לא. אני יודעת שאני קצת חרדתית בנושא אבל בכל זאת אנ מודאגת. אתמול במהלך יום לימודים (באוניברסיטה) היה לי חתך בשפתיים כי הן היו יבשות. אני כמעט בטוחה שירד מהם טיפה דם כי פתאום ראיתי על שהאצבע שלי עם מעט דם (זה לא היה ממש דם אדום וחזק לכן נראה לי שזה היה מהשפתיים). כשראיתי את זה ניגבתי אותו, קצת מעורפל לי מה היה אח"כ אבל אני כמעט בטוחה שהכנסתי את האצבע לפה כדי לנקות אותה. מיד אח"כ התחילו לי חרדות שאולי הדם הזה לא היה שלי ויחד עם החתך הזה שהיה לי בשפתיים זה ממש לא טוב....

אינני יודעת מה לעשות עכשיו...
    אשמח לקבל עזרה...
    לורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להדבקות

הוספת תגובה

• זה פשוט לא

אורן
    26/05/2010

זה לא יכול להיות שהיית בסיכון בכלל,
    תרחיש ממש בידיוני, כדי שתהיה הדבקה צריך כמות גדולה של דם עם עומס נגיפי גבוהה, ובאינטנסיביות לגעת בחלל הפה, וגם אז הסיכוי נמוך להדבק כי צריך עומס נגיפי גבוה בדם שיהיה מדבק בכלל.
    גם אם זה היה דם של מישהו אחר, הכמות זעירה לא היה מגע אינטנסיבי, והסיכוי שהדם שהיה על האצבע שלך היה של מישהו אחר נמוך, והסיכוי שהיה לידך נשא באותו זמן ממש אפסי!
    זה מה שחרדות עושות...גורמות לחוסר הגיון וחוסר רציונליות, גם אני יכול להכנס לחרדה אם כל שניה מישהו יחזיר לי עודף וראיתי מעט דם על זה...חסר פרופורציות
    אם הנושא לא עוזב אותך את יכולה להבדק אבל באמת חבל כי פשוט לא קרה לך כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשמעת בחרדה

ד``ר מרגלית לורבר
    27/05/2010

מיותרת. על פי התיאור שלך אין כל מקום לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו