טיפול בקומביויר(אשמח לתשובה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בקומביויר(אשמח לתשובה)
    ר
    15/06/2010

שלום!
    לפני בערך שבועיים היה לי מין לא מוגן עם בחור שאני לא מכיר, בעקבות קרע בקונדום, והחלטנו ללכת למיון בתל השומר שם קיבלנו טיפול מונע(לאחר מלחמות רבות). בהתחלה נתנו לי קומביויר וקלטרה, ולאחר מספר ימים הרגשתי ממש רע ולא יכולתי לתפקד שבוע. הזיהומולוגית בקופה אמרה שאני יכול ליטול רק את הקומבויר(היא דיברה עם פרופסור מסוים בהדסה עין כרם), ואמרה לי לעשות בדיקות תפקוד כבד וכו'...
    השאלה שלי היא כזו- האם זה בסדר שהורידו לי את הקלטרה ואמרו לי שמספיק קומביויר.? האם זה עדיין יעיל?
    והאם אני יכול לבצע בדיקת קומבו תוך כדי מתן התרופות האלו? אין התנגשות בין התרופות לתוצאת הבדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• PEP

ד``ר מרגלית לורבר
    15/06/2010

טיפול לאחר חשיפה - PEP - ניתן לאחר לקיחת הסיכונים והנסיבות של אירוע ספציפי. במידה ומומחה קבע כי קיים סיכון להדבקה ב HIV - קיימים נוהלים על פיהם הדבר מתנהל.
    כאשר קיים סיכון גבוה - קלטרה וקומביויר הם אופציה טיפולית-מניעתית מצויינת.

במידה ויש תופעות לוואי - ניתן להחליף חלק מהטיפול.

באשר לבדיקה - תוכל לבצע בדיקת קומבו שבועיים-שלושה אחרי הארוע. הטיפול לא מפריע לאמינות הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו