ד"ר מרגלית היקרה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר מרגלית היקרה.
    כרמית
    05/01/2011

אני בהריון בחודש שביעי ואני לא ישנה בלילות מרוב לחץ ואני מבקשת שתעזרי לי. קרו לי מספר מקרים בחודשים האחרונים שהכניסו אותי ללחץ, על פי המקרים שאכתוב לך כתבי לי מה הסיכוי להידבק באיידס? אני חרדה ולא ישנה בלילות ואני בהריון ואני פוחדת שהלחץ שלי יעשה לי נזק.
    1. לפני 9 חודשים לערך עמדתי בתחנה ובעלייה לאוטובוס הרגשתי כמו דקירה וקפצתי במקום ואח"כ שהבטתי על הזרוע מאחור ראיתי נקודה קטנה של דם. מאחורי עמדו אנשים אך גם עמד בחור צעיר שנראה לי מוזר. במידה והוא דקר אותי במזרק עם דם נגוע וירד לי דם, מה הסיכוי להידבק כך? אנא עזרי לי. כולם מלחיצים שדקירה אחת קטנה מספיקה. אך השאלה מה הסיכוי להידבק במקרה שכזה? האם שמעת על מקרים שמישהו דקר בכוונה כדי להדביק והצליח? הרי יש אנשים רעים שרוצים שגם לאחרים יהיה רע.
    האם כך הדם שלו חודר למחזור הדם שלי?
    מה קורה וחודר קצת דם נגוע מה הסיכוי שתתרחש הדבקה? והאם יכול להיות מצב שלמרות שחדר דם נגוע למחזור הדם לא תתרחש הדבקה?
    האם הייתי צריכה ללכת לקבל טיפול מונע?
    חשבתי שאני מדמיינת וכולם אמרו לי תהיי רגועה כי בטח זה צירוף מקרים.
    ואגב חודש ומשהו אחרי היה לי חום גבוה 39 כמה ימים ונעלם מעצמו, האם זה סימן או שגם זה צירוף מקרים?
    2. הייתי אצל שיננית בקופת חולים וזו שהייתה לפני דיממה בעת הטיפול וגם אני דיממתי במידה והמכשירים לא חוטאו כראוי ונשארו עליהם שרידי דם והיא ניקתה לי את השיניים כשתיים שלוש דקות אחרי מה הסיכוי להידבק כך באיידס? האם שמעת על מקרים של אנשים שנדבקו אצל שיננית?
    3. הייתי באירוע ולפני שיצאתי אליו הכנסתי עגילים בכוח לאוזן כי החורים היו סתומים וירד לי דם. החור לא כוסה לגמרי ע"י העגיל, נשאר מרווח שיכול להיכנס עגיל נוסף. באירוע פגשתי מישהי שנישקה אותי עם פצע הרפס שלא הפסיק לדבק בדיוק על המקום החשוף של החור, האם כך אפשר להידבק?
    4. היה לי פצע מדמם בפה וקרוב משפחה הגיע לביקור ואחרי שנישקתי אותו הבחנתי שהוא נחתך בגילוח ויש לו חתך מדמם והוא אמר שהוא נחתך דקה לפני שהגיע, הוא גר לידינו. אין לי מושג עם נגעתי באיזור החתך עם הפצע המדמם, האם זה מגע דם בדם?
    5. הספר שלי נחתך בעת תספורת חתך עמוק ומדמם והבחין בכך רק אח"כ. השיער הרטוב כל הזמן בא במגע עם העין שלי ואני מניחה שהיה עליו דם כי האצבע שלו דיממה, האם כך שהשיער רטוב והוא נגע בשיער עם אצבע מדממת, האם כך הדם יכול לחדור לעין, בפרט שהשיער רטוב והאם כך יכולה להתרחש הדבקה חלילה? האם תמיד תתרחש הדבקה חלילה שחודר דם נגוע לעין או לפה?
    ד"ר יקרה, אני יודעת שמכתבי ארוך, אך אנא קראי את המקרים שכתבתי וכתבי לי אם אני סתם בחרדה או שאני יכולה להיות רגועה?
    האם כך המקרים שתיארתי לך מהווים סכנה ומה הסיכויי להידבק בהם?
    אנא אל תתעלמי ממכתבי בפרט שאני בהריון.
    תודה,
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר מרגלית היקרה.

הוספת תגובה

• ד"ר מרגלית היקרה. - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    05/01/2011

נראה לי שיש לך איידס פוביה !!!
    כל ארוע מפחיד אותך ומכניס אותך לחרדה - הארועים נשמעים לי בעלי סיכון נמוך ביותר להדבקה.

למען השקט שלך - גשי תעשי בדיקת HIV
    אם את רוצה אנונימית - בועד למלחמה באיידס בתל אביב או באר שבע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מרגלית

כרמית
    05/01/2011

שאלתי היא בהנחה שזה באמת קרה באירוע עם הדקירה, מה הסיכוי להידבק כך? והאם כאשר יש דקירה והדם חודר למחזור הדם, האם בטוח תתרחש הדבקה?
    דבר נוסף, בעבודתך עם נרקמונים וכיו"ב יש לי שאלה: אני נוסעת הרבה באוטובוסים ונתקלת הרבה בנרקומנים, רציתי לשאול אם הם מסתובבים עם מזרקים שיכולים לצאת מבעד לבגד ולדקור, אם הם נדבקים אלייך בחנות, אוטובוס או מונית. האם נרקומן יכול לדקור בכוונה כדי להדביק? האם שמעת על מקרים כאלה?
    * היום הייתי בלשכת התעסוקה ומעדתי ונפלתי למזלי הרע על נרקומן שחיטט כל פעם בכיסים וכשנפלתי עליו הרגשתי כמעין דקירה, ואני ממש לא מדמיינת. האם ייתכן שאפשר להידבק כך אם יש לו מזרק חשוף בבגדים (מעיל, מכנס). האם ייתכן שהוא ידקור בכוונה?
    מה הסיכוי להידבק מדקירה של מזרק של נרקומן?
    אנא עני לי בבקשה והתייחסי מקצועית לשאלתי ולא רק שאני בחרדה וכאלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו