ד"ר יקרה - עדיין ממתינה לתשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר יקרה - עדיין ממתינה לתשובות
    כרמית
    17/01/2011

שאלתי היא בהנחה שזה באמת קרה באירוע עם הדקירה, מה הסיכוי להידבק כך? והאם כאשר יש דקירה מכוונת או אקראית באמצעות מזרק והדם חודר למחזור הדם, האם בטוח תתרחש הדבקה?
    דבר נוסף, בעבודתך עם נרקמונים וכיו"ב יש לי שאלה: אני נוסעת הרבה באוטובוסים ונתקלת הרבה בנרקומנים, רציתי לשאול אם הם מסתובבים עם מזרקים שיכולים לצאת מבעד לבגד ולדקור, אם הם נדבקים אלייך בחנות, אוטובוס או מונית. האם נרקומן יכול לדקור בכוונה כדי להדביק? האם שמעת על מקרים כאלה?
    * היום הייתי בלשכת התעסוקה ומעדתי ונפלתי למזלי הרע על נרקומן שחיטט כל פעם בכיסים וכשנפלתי עליו הרגשתי כמעין דקירה, ואני ממש לא מדמיינת. האם ייתכן שאפשר להידבק כך אם יש לו מזרק חשוף בבגדים (מעיל, מכנס). האם ייתכן שהוא ידקור בכוונה?
    מה הסיכוי להידבק מדקירה של מזרק של נרקומן?
    אנא עני לי בבקשה והתייחסי מקצועית לשאלתי ולא רק שאני בחרדה וכאלה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה - עדיין ממתינה לתשובות - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    17/01/2011

לא ברור לי מה בדיוק את שואלת

תיאורטית - אם את נדקרת ממחט שנחשפה לדם, יתרה מזאת של משתמש סמים, את עלולה להידבק בנגיפי הכבד ו HIV

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה.

כרמית
    17/01/2011

שאלתי היא אם המחט עוברת את המעיל או המכנס של הנרקומן ודוקרת אותך במקום חשוף בגוף, האם כך אפשר להידבק באיידס?
    האם נרקומנים מסתובבים עם מזרקים חשופים ללא מכסה בכיסים וזה עובר דרך הבגדים?
    האם שמעת על נרקומנים שדקרו בכוונה כדי להדביק?
    האם כל דקירה מכוונת או אקראית עי נרקומן או לא נרקומן תסתיים בהדבקה?
    האם דקירה אחת מספיקה על מנת להדביק?
    אנא עני על שאלותיי
    תודה,
    לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו