מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר יקרה.כרמית22/01/2011
קרה לי מקרה מלחיץ מאוד, הייתי בבית חבד על מנת לרוקן קופה, כאשר דיברתי עם האנשים שם נכנס נרקומן ואישרו לי שהוא נרקומן בבית חבד והסתובבתי לראות מי נכנס והמקום היה צפוף והיד שלו התחככה בשלי ממש לכמה שניות ורק אחר כך שמתי לב ששתי הידיים שלו מגואלות בדם ונבהלתי מאוד. כאשר יצאתי מהחנות ראיתי שיש לי חתך מדמם ביד ואינני יודעת אם זה צירוף מקרים או שאולי הוא החזיק מזרק ביד וזה דקר אותי או שרט אותי. מעבר לכך הוא נעמד דווקא לידי שחיכיתי לקבלה והתחיל לגעת בדברים שהיו על השולחן כולל הקבלה שלי שקיבלתי מאיש חבד ואני לקחתי אותה ושמתי בתיק. הוא היה ממש קרוב אלי והפחד שלי זה ממזרק שהיה חשוף או ממגע אחריו שהוא מגואל בדם בחפצים, גם בתיק שלי הוא התחכך.
שאלותיי הן כאלה:
1. במידה והיה לי חתך פתוח ביד חתך שהיה בו דם טרי והיה חיכוך של כמה שניות עם הדם שעל הידיים שלו שאינני יודעת אם זה טרי או לא האם כך עלולה להתרחש הדבקה?
2. במידה ויש דקירה או שריטה ממזרק שלו, האם הדבקה כזו מתרחשת בודאות?
3. האם הגיוני שאחרי שנרקומן יזריק הוא יסתובב עם המזרק חשוף ביד וכך ידקור בטעות או בכוונה אנשים נוספים?
4. קראתי שרוב הנרקומנים שמים את המזרקים במעיל לשימוש חוזר מה שזה אומר שהמזרק נשאר חשוף וזה יכול לחדור את הבגדים ולסכן אנשים אחרים, אם זה עובר את הבגד שלו. או שהוא שם מכסה שיכסה את המחט?
5. ד"ר יקרה, האם הדם שהיה על כל ידיו יכול להיות כתוצאה מהזרקת סמים?
ד"ר יקרה, אני גרה בעיר שמלאה בנרקומנים ויש לי סיוטים בכל מקום שאני הולכת אני רואה אותם והרבה פעמים הם נכנסים לחנויות שאני נמצאת בהם והם נדבקים אלי ואני יודעת שיש עליהם מזרקים בבגדים, אין מצב שלא.
בקיצור אני בחרדה איומה ואני בהריון חודש שמיני, אנא קראי את שאלותיי והתייחסי אליהן ותאמרי לי אם יש לי סיבה לחשוש.
מה הסיכוי להידבק בדרך שתיארתי.
תודה, קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יקרה. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/01/2011קרן יקרה,
ברצוני להרגיע אותך - הסיכוי להידבק מדם של נשא לתוך פצע פתוח שהיה לך הוא נמוך ביותר
צריך להתקיים ממש מגע הדוק בין הפצע שלך לדם הטרי שלו
מקווה שרחצת היטב את הפצע עם חומר מחטא
לא נראה לי שאת צריכה לקבל טיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקרה את מקסימה.. ושאלה נוספת
כרמית22/01/2011תודה על התגובה המהירה, מה הכוונה מגע הדוק וממושך, כמה שניות, כמה דקות, מה? אם התלכלכתי עם הדם שלו והיה מגע שלי על החתך. כי כאשר יצאתי מבלי לשים לב ראיתי את החתך על היד ובדקתי לראות אם הוא מדמם ואז קלטתי שנגעתי בידיים מזוהמות אולי עם הדם שלו, האם כך יכולה להתרחש הדבקה? החתך אצלי היה גם מדמם.
מה לגבי דקירה ממזרק וכל מה ששאלתי אנא עני לי, קראי את שאלותיי לגבי המזרק?
אנא עשי מצווה ועני לי בצורה ברורה על הכל, אני בהריון ואני פוחדת אני בחרדה איומה.
מה לגבי הפטטיס האם כך יש יותר סיכוי להדבקה בהפטטיס?
שאלה אחרונה, קומבו אמינה לאחר שלושה שבועות מהמקרה? אומרים שזה רק 95 אחוז דיוק, אז מזה אומר, שאם היא יוצאת שלילית אז אני לא יכולה להיות שקטה במאה אחוז נכון? זה אומר שייתכן שעדיין זה עלול לצאת חיובי אחרי חודשיים?
האם את ממליצה על בדיקת קומבו, את היית עושה במקומי?
דבר נוסף, אלייזה לאחר 60 יום מאה אחוז אמינה או שעדיף לחכות קצת יותר?
אם חלילה האם נשאית ואינה יודעת ונולד תינוק, בטוח הוא יהיה נשא? ומה לגבי חלב אם תמיד התינוק יידבק דרך חלב אם?
את מכירה מקרים של נשים נשאיות שהתינוק לא נדבק ללא טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקרה את מקסימה.. ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/01/2011אם היתי חושבת שיש סיכוי אפילן קלוש להדבקה הייתי ממליצה לך לקבל טיפול מונע - PEP - זה טיפול בקוקטייל כנגד נגיף ה HIV שלוקחים במשך חודש כמה שיותר קרוב לארוע.
לדעתי אין צורך בטיפול כזה כי הסיכוי להדבקה אפסי
באם את לא רגועה - תעשי קומבו 3 שבועות אחרי הארוע - הבדיקה אמינה ותרגיע אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקרה
כרמית22/01/2011כדברייך הסיכוי אפסי גם אם זו הייתה דקירה או שריטה ממזרק? על פי מה שכתבתי.
לא ענית לי, האם נרקומנים מסתובבים עם מזרק בידיים ויכולים לדקור בשוגג או בזדון?
והאם דרך בגדים זה יכול לעבור ולדקור?
אנא עני לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)