מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר ננסי יקרהכרמית26/01/2011
יש לי שאלה נוספת ואולי תוכלי לעזור לי.
אני בהריון אמצע שביעי, הייתי אתמול במסעדה עם בעלי ומישהי שהייתה כנראה לפנינו, רזה מאוד לא הפסיקה להשתעל. כדי להיכנס למסעדה נאלצנו להמתין כעשר דקות בחדר המתנה ואני מניחה שהיא גם המתינה שם לפנינו והשתעלה. כשהיא נכנסה מבחוץ היא השתעלה שיעול אחד והיא הייתה די קרובה אלי. אח"כ בתוך המסעדה היא המשיכה להשתעל. אני ובעלי נכנסנו למסעדה, אך היא לא ישבה לידנו. שאלותיי הן:
1. האם אפשר להידבק כך בשחפת, במידה ויש לה שחפת ריאתיתי או נשימתית פעילה?
2. בכל האתרים רשום שצריך מגע ארוך וממושך עם חולה שחפת פעיל על מנת להידבק, מזה ארוך וממושך?
3. היינו במסעדה שהיא הייתה, אז זה אומר שכל המסעדה מזוהמת?
4. אם היא השתעלה וירקה דם ובעלי נגע אחריה בדלתות כך אפשר להידבק בשחפת, צהבת או איידס?
5. האם אני אמורה לדאוג או להיות רגועה?
6. אינני יודעת באיזה שולחן היא ישבה, אולי בשולחן שאני ובעלי התיישבנו. אז מה קורה אם ישבנו אחריה ונשארו רסיסי רוק ואני אכלנו אח"כ, כך אפשר להידבק בשחפת?
היינו במסעדה בערך שעה ועשר דקות, זה זמן ארוך וממושך?
7. אני בהריון מה אני אמורה לעשות, להתעלם ולהמשיך הלאה?
8. אם חלילה אימא נדבקת בהריון בשחפת מהן ההשלכות על העובר?
9. אני לא בטוחה, היום אני בת 33, בגיל 18 הייתי בשח"ם ונראה לי שקיבלתי חיסון לשחפת, אך השאלה אם הוא עדיין תקף ואם הוא נותן הגנה מפני שחפת ריאתית או שחפת מסוג אחר?
אנא עני לשאלותיי ואם לא אודה לא אם תפני אותי לפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ננסי יקרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר27/01/2011ראשית - לא כל אדם שתשתעל הינו חולה שחפת
במידה והיא חולת שחפת - ההדבקה היא דרך טיפות רוק שמתפזרות בשיעול
גם אם נחשפת לחיידקי השחפת - התהליך ארוכ מאד והיתי ממתינה עד אחרי הלידה
תוכלי להתייעץ עם מרפאת ריאות במקום מגורייך, רוב הסיכויים שנחשפת בעבר או חוסנת ואין כל סכנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)