ד"ר יקרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר יקרה
    כרמית
    27/01/2011

תודה על התייחסותך והמענה המהיר, תבורכי.
    1.כמו שאמרתי לך אני בהריון חודש שביעי ויש לי חרדות קשות ופחד היסטרי בעיקר מאיידס והפטטיס. אני מרבה לשטוף ידיים במשך היום וכתוצאה מזה לפעמים נוצרים לי חתכים שנפתחים ומדממים. ביום שישי האחרון כמו שכתבתי לך הייתי בחנות קטנה של חב"ד והפתח בכניסה היה מאוד צר, ועמדתי בכניסה לחנות ודיברתי עם המוכרים. באותו זמן נכנס נרקומן שכולו פצוע ביד ומדמם, הוא גם החזיק נייר ביד שהיה כולו מלא דם. הכל היה מהר, כאשר הסתובבתי לראות מי נכנס לחנות ראיתי אותו נכנס ובגלל שלא היה מקום הוא היה קרוב אלי והיד שלי התחככה למספר שניות עם שלו. אח"כ הוא בא לאיזור הדלפק ושוב נצמד אלי עם הגוף והיד. אחרי שיצאתי מהחנות הבחנתי בכך שיש לי חתך מדמם בדיוק ביד שהתחככה בו. סביר להניח שהחתך נפתח כתוצאה מפצע יובש בכף היד ודימם. אז האם זה מגע מסוכן? אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז. נניח והחתך שלי המדמם בא במגע עם הדם על הידיים שלו, האם זה מגע מסוכן? אינני יודעת אם היו לו חתכים שהתייבשו או חתכים מדממים פעילים.
    2.נניח והוא נשא וגם חולה בהפטטיס, מה הסיכוי להידבק אם החתך שלי בא במגע עם הדם שלו לכמה שניות? האם צריך כמויות גדולות של דם שיטפטפו ממנו, הוא מספיק כמות קטנה?
    3.האם שמעת על אנשים שנדבקו בצורה כזו?
    4.אני גם נגעתי בתיק, אחרי שהוא נדבק לי לתיק עם כל היד המדממת ובלי לשים לב נגעתי ישירות בחתך שלי, כי לא ידעתי שיש שם חתך, רק אחרי שמתי לב.
    כששאלתי אותך האם לדעתך אני צריכה טיפול מונע, אמרת שאין צורך, כי לדעתך הסיכוי הוא אפסי.
    5.האם יש טעם לעשות קומבו בעוד שבועיים שלושה, הועד אומר שהאמינות שלה היא בין 92 אחוז ל 94. אז אם זה יוצא שלילי, אני בעצם לא יכולה להיות רגועה נכון?
    6. מדוע ישנם אתרים שמלחיצים וכותבים שמספיקה טיפה אחת קטנה של דם נגוע בתוך פצע פתוח חלילה להידבק? חלק מהאתרים ובפרט הועד שצריך מסות של דם של שני פצעים פתוחים מדממים שיהיו במגע ישיר ארוך וממושך? האם זה נכון ומזה אומר? מזה ארוך וממושך? והאם אותו הדבר לגבי הפטטיס?
    7. אם נגיף ההפטטיס שורד עד שבוע ימים גם בטיפת דם, אז אם מישהו נפצע ונשאר על החפץ דם יבש ואת נפצעת אחריו כמה שעות אחרי, את תדבקי בהפטטיס?
    8. מה הסיכוי אם מישהו דוקר אותך בכוונה עם מזרק נגוע, להידבק באיידס או הפטטיס? מה הסיכוי באחוזים?
    9 .הייתי במיון בשל התכווציות ברחם ואחות הגיעה משום מקום עם נייר יבש ביד ללא אלכוהול והוציאה לי את המחט של האינפוזיה ששמו לי ושמה לי את הנייר שהיה בידה. היא טיפלה בעוד מטופלים. השאלה אם הידיים שלה היו עם דם ממטופלת קודמת דם טרי או יבש, האם ע"י שימת הנייר שהחזיקה על איזור הדקירה המדממת, יכולה להדביק אותי באיידס או הפטטיס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר יקרה

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    28/01/2011

נראה ליש כבר עניתי על שאלותיך
    אנא שאלות קצרות בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו