שאלה חשובה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה.
    כרמית
    12/02/2011

לאחרונה נאלצתי להיות שלוש פעמים במיון יולדות בבית חולים. לצערי ישנן אחיות שמקפידות על הגיינה וישנן כאלה שלא. אני כל הזמן צריכה לעקוב אחריהן.
    יש לי מספר שאלות:
    1. ביום חמישי האחרון עליתי למיון בעקבות דימום שהיה לי, אני בהריון. האחות האידיוטית, סלח לי על המילה, מדדה לי לחץ דם ותוך כדי היא בדקה עם סטיק שתן של מישהי. ואחרי שהיא בדקה עם סטיק היא זרקה את הכוס ואז הכניסה לי מדחום לפה, כמובן שצרחתי עליה, אך זה היה מאוחר, כי היא עשתה את זה במהירות.
    * האם כך אני יכולה להיבדק במחלה זיהומית כולשהי, מחלות מין, איידס או הפטטיס?
    אם במידה ובשתן היה דם או הפרשות ומעבר לזה היא גם נגעה בכוס, ואני ממש לא יודעת מה היה על הכוס דם או הפרשות.
    * הרי היא אחרי שהיא בדקה ונגעה בזה, היא הכניסה לי מדחום לפה. כמובן שכעסתי על עצמי לא הייתי צריכה להסכים לכך, אינני יודעת מדוע הסכמתי ועכשיו אני מתחרטת. אותה אישה שלה היא בדקה שתן, נמצאת באחת מקבוצות הסיכון ולא אפרט.
    * האם אני בסכנה של מחלה זיהומית, לרבות איידס והפטטיס או מחלות מין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה.

הוספת תגובה

• שאלה חשובה. - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    13/02/2011

נגיפי הכבד ו- HIV אינם עוברים דרך העור
    על פי התיאור המפורט שלך - זו אמנם רשלנות אך איננה כרוכה בסכנת הדבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה

כרמית
    13/02/2011

אני מבינה שהם אינם עוברים דרך העור, אך היא שמה את הסטיק וקיפלה אותו ונגעה בו שהוא רטוב מהשתן ואח"כ נגעה בכוס ואז לקחה מדחו והכניסה לי לפה. אז שאלתי במידה והשתן היה מזוהם בדם או הפרשות + כוס הבדיקה והיא מכניסה לי את זה לפה, האם זה נכנס דרך הפה השתן עם הדם או ההפרשות האם כך אני בסכנת הדבקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

כרמית
    13/02/2011

שאחרי שהיא נגעה במיכל שתן ובסטיק הספוג בשתן שאולי היה מזוהם בדם או הפרשות, היא לקחה מדחום שמרכיבים עליו פלסטיק חד פעמי שאח"כ מושלך לפח והכניסה לי לפה, היא הרי נגעה בפלסטיק הזה עם הידיים שלה אחרי כל ההתעסקות עם השתן. היא עשתה את זה במהירות. והשאלה אם זה חודר דרך הפה האם אני בסכנת הדבקה חלילה של איידס, הפטטיס או מחלות מין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    13/02/2011

אין בשתן נגיפי HIV או הפטיטיס כך שלא ניתן להידבק בצורה שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו