מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקה גבוליות - סיפור אמיתיאיליה18/02/2011
לאחר שביצעתי בדיקת איידס שגרתית כחלק מבדיקות שגרה שאני מבצע שכחתי בכלל שביצעתי אותה. לאחר שלושה שבועות מצלצל הפלאפון ממספר לא ידוע. אני עונה "אהלן איליה" אני עונה "שלום" "מדבר ד"ר גרוסמן האם ביצעת בדיקות דם לאחרונה" הלחץ אצלי עולה הדופק מאיץ אני מת מפחד. אני עונה ומנסה להשמע רגוע "כן, האם יש בעיה?" "מדובר בבדיקת שHIV שלך, אתה צריך לבצע נוספת בעוד חודש" מדוע? "תראה לא ברור ביקשו במעבדה שתבצע עוד בדיקה בעוד חודש - לעתים יש נוגדנים בדם שמפריעים לבדיקה" לאחר ניתוק השיחה התחלתי לעכל את הדברים. אחרי 5 דקות כבר חזרתי למספק שצלצל והתחלתי לשאול ללא הפסקה "מה תוצאה כזו אומרת?" כלום ענה הד"ר וניסה להרגיע. כששאלתי מדוע מחכים חודש ולמה לא ניתן לבצע בדיקה יותר מדויקת שתיתן לי תשובה עכשיו נענתי ב"מה זה משנה הזמן אם נדבקת אז זה לא משנה אם תדע השבוע או בעוד חודש". שם איבדתי את זה הודעתי לד"ר שאינו מבין ביחסי אנוש, ואני לא מסוגל לתפקד כך. רק לרקע עבודתי קשורה להרבה אנשים ומצב כזה אף יכול לסכן הרבה אזרחים - אני לא מבין כיצד רצה שאתפקד חודש. בימים שלאחר מכן לא הצלחתי לישון, ידי רעדו, החלטתי ללכת לועד למלחמה באיידס - תיארתי בפניהם את האירועים, כמו כן המגע המיני החשוד שארעה חודשיים וחצי לפני הגעתי לוועד. לטובתם אגיד שנתקלתי באנשים תומכים שהסבירו לי שהרבה פעמים יוצאות תשובות גבוליות ו70% מהבדיקות הגבוליות הן שליליות. לאחר התייעצות ביצעתי את הבדיקה המהירה שיצאה שלילית ונתתי אליזה לבי"ח. לצערי ביום שני הטלפון צלצל ומתן מהוועד היה על הקו - הלחץ עוד הפעם עלה - "שלום, התשובות שלך חזרו גבוליות" אך האיש היה נחמד מאוד והסביר לי שאינו מודאג כי כבר קיבלתי תוצאה כזו והוא הכי פחות מודאג מהתוצאה אצלי. כמו כן, הבדיקה נשלחה לבדיקת WESTERN BLOT בעלת 100 אחוז סבירותץ והתוצאה היתה שלילית לאחר כשלושה ימים הודיעו לי.
הלקח מכל הסיפור הזה, תפנו לועד ואל תלחצו מתוצאות גבוליות ומערכת רפואית לא מתחשבת! באמת שהטיפול בי היה ביזיוני לא נכנסתי פה לעוד שיחות עם הרופא שלי שהיה אדיש לכל העניין ולא הבין באיזה מצב נפשי אני נמצא.
סוף טוב הכל טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה גבוליות - סיפור אמיתי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/02/2011אני מבינה את סערת הרגשות בה היית מצוי בעקבות תקשורת לא טובה עם הרופא, אך ברצוני להדגיש כי זה יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל.
רוב אנשי הצוות הם בעלי כישורי תקשורת טובים עם המטופלים או עם נבדקים שאינם מוכרים להם כלל ויודעים לקיים שיח מקצועי ומרגיע, שכפי שגם אתה מציין הוא הנקודה החשובה ביותר בתהליך של בישור בשורה קשה.
שנית, אני שוב רוצה לציין את המקצועיות והאנושיות המלווה את אנשי הועד העושים מלאכת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)