מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון סיגריה משותףאבישי23/02/2011
שלום רב,
אתמול נפגשתי עם חבר שהיה בתאילנד וסיפר לי שהוא קיים יחסים עם זונה מקומית שם בלי קונדום, תוך כדי שיחה ישבנו בפאב ועישנו סיגריה ביחד (נתתי לו שאכטה) כי הוא הפסיק לעשן, בהמשך השיחה הוא סיפר לי שהוא הלך לעשות בדיקה והוא מחכה לתשובות. נכנסתי ללחץ מזה שעישנו ביחד את אותה הסיגריה כיוון שראיתי שיש לו סדקים בשפתיים (אציין כי לא ראיתי דם שיורד לו מהשפתיים למעט סדקים) אין לי פצעים בשפתים או פצע מדמם אבל יתכן סדקים לא מדממים. תוך כדי עישון שתיתי בירה, האם יתכן להדבק כך באיידס? האם יש צורך לחשוב על טיפול מונע במידה והוא נשא?
נ.ב. במידה וחלילה ירד לו דם ברמה שלא ניראת לעין ונדבק בבדל הסיגריה וזה נגע לי בשפתים ונכנס לחלל הפה האם התשובה משתנה?
אודה לתשובתכם הכנה, והמלצה מה לעשות? הנושא ממש מטריד אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סיגריה משותף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/02/2011אין מצב להדבק ובודאי אין מקום לטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אבישי24/02/2011ד"ר תודה על התשובה,
אם הבנתי את דבריך נכון, אין סיכוי להדבק במצב כזה גם אם הייתה טיפת דם מזערית ככל שתהיה על בדל הסיגריה שנגעה לי בשפתיים ושנכנסה לי לפה לי בזמן שאני המשכתי לעשן וכנראה נבלעה בזמן ששתיתי בירה?
*חשוב לציין, כי לא היו לי פצעים בפה.
שוב תודה, החזרת לי קצת את הצבע לפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)