תוצאת הבדיקה גבולית - שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת הבדיקה גבולית - שאלה דחופה
    יוני
    19/03/2011

שלום רב,
    שמי יוני, במסגרת בדיקת דם שגרתית גיליתי בעיה ברמת הלימפוציטים שעלולה להצביע על HIV חיובי. עשיתי בדיקת איידס והתוצאות יצאו לא חד משמעיות, גבוליות. ממה שהסבירו לי הבנתי שבעצם בודקים נוגדנים ויכול להיות שהם הופיעו אצלי מסיבה אחרת, וקראו לי לעוד בדיקה בעוד חודש.

אחרי שקראתי קצת באינטרנט, ראיתי שכאשר יש תוצאה גבולית יכול להיות שעוד לא עבר מספיק זמן מרגע ההדבקה ולא התפתחו מספיק נוגדנים, אני יודע שאצלי עברו למעלה משלושה חודשים מאז המקרה בו אני חושש שנדבקתי, האם זה סימן מעודד? כי בזמן הזה כבר היו אמורים להתפתח יותר נוגדנים אם זה היה באמת, לא?

בבקשה תענו מהר, אני מחפש כל שביב של תקווה להיאחז בו כרגע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאת הבדיקה גבולית - שאלה דחופה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    20/03/2011

במקרה גבולי כמו שלך יתכן מצב שאתה שליל, דהיינו לא נדבקת, אך יש נוגדנים לא ספציפים שמייצרים מצב שנקרא FALSE POSITIVE

תוכל לבצע WESTERN BLOT - בדיקת נוגדנים הנשלחת לשיבא למעבדה המרכזית לנגיפים.

ניתן גם לעשות בתשלום של כ 1000 ש"ח בדיקת PCR הבודקת ישירות את הנגיף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה חדשה מהיום - גם די דחוף

יוני
    20/03/2011

תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה אמרה לי היום שכבר נעשתה בינתיים עוד בדיקה - קומבו, והיא יצאה שלילית. אני מניח שזה סימן טוב אבל אני לא רוצה סתם לפתח תקוות, כי אני בכל מקרה צריך לעשות את הווסטרן בלוט עוד כמה ימים כדי לאשר סופית.

השאלה שלי בעצם זה מה המשקל של זה שאמרו שהקומבו יצאה שלילית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו