בחרדה נוראית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחרדה נוראית
    בני
    24/03/2011

שלום ד"ר,

היום בצהרים לקחתי טייק הוואי ממסעדה, כשהגעתי למקום העבודה ראיתי שיש לי טיפת דם על היד (לא ממני), בדקתי וראיתי שהשקית מוכתמת ברסיסי דם קטנים, ישר שטפתי את הידיים וחטאתי עם פדים של אלכוהול, הבעיה היא שיש לי פצע בסמוך על אחת האצבעות באורך של סנטימטר והיה עליו גלד, מרוב ששטפתי את היד במים וניגבתי במגבת הגלד נפל ומתחתיו נהיה בור קטן בעור ובשר מבריק, ללא דם, אך גם לא סגור לגמריי. אני לא יודע עם זה עונה להגדרה של פצע סגור או פתוח. הלכתי למסעדה שוב וראיתי שלמוכר יש פלסטר ופצע פתוח נוסף על האצבע. אני בחרדה נוראית, האם אפשר להידבק בזה האופן? מה עליי לעשות? בדיקה? טיפול מונע?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחרדה נוראית

הוספת תגובה

• בחרדה נוראית - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    25/03/2011

אין מקום לחרדה, גם אם הדם היה של נשא ונגע בעור, על פי תיאורך - אין מקום לדאגה - כך לא נדבקים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להבהרה

בני
    26/03/2011

תודה על תשובתך ד"ר,

האם יש חשש להדבקה אם הדם חלילה של נשא פגע לי באזור הפצע (לא שראיתי סימני דם באזור) כאשר יש גלד במקום, ולא יורד דם מהפצע, אולם עדיין הגלד לא מכסה את כל אזור הפצע, האם הדם יכול לחלחל ולהספג כך? אודה לתשובתך, אני ממש טרוד, אני כבר שוקל לפנות למשרד הבריאות. אשמע לעצתך בנדון, האם קיים איזה שהוא סיכון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להבהרה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    26/03/2011

גם אם היה מגע עם העור, אין כל סכנת הדבקה מאחר והנגיף לא חודר את העור
    הבנתי ששטפת ידיים וחיטאת באלכוהול - כל אמצעי הזהירות הנכונים! אין לך סיבה לחרדה , הסיכון להדבקה בדרך זו למעשה זניח עד אפסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בני
    28/03/2011

ד"ר תודה על התשובות,

שאלה נוספת, ראיתי שיש לי מתחת לציפורנים קילופי עור ואיזה נקודה או שתים אדומה כמו פצע ממש זעיר לא מדמם, במידה והיו לי אותן נקודות בזמן שאחזתי את השקית והדם נגע בהן האם אני בסיכון? חשוב לציין ששום פצע שהיה לי ביד באותה עת לא דימם, היה לי את הפצע עם הגלד עליו ואיזה נקודה מתחת לציפורן בקילופי העור (שנראית כמו נקודה עם עט פיילוט אדום) ליד הציפורנים עם מעט קילופי עור.

נ.ב. יומים אחרי המקרה אני עם כאבי גרון וחום שנע בין 37.2-37.8 נזלת ושיעול. האם יש קשר, האם תסמינים ראשונים מופיעים יומיים אחרי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו