מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחרדה נוראיתבני24/03/2011
שלום ד"ר,
היום בצהרים לקחתי טייק הוואי ממסעדה, כשהגעתי למקום העבודה ראיתי שיש לי טיפת דם על היד (לא ממני), בדקתי וראיתי שהשקית מוכתמת ברסיסי דם קטנים, ישר שטפתי את הידיים וחטאתי עם פדים של אלכוהול, הבעיה היא שיש לי פצע בסמוך על אחת האצבעות באורך של סנטימטר והיה עליו גלד, מרוב ששטפתי את היד במים וניגבתי במגבת הגלד נפל ומתחתיו נהיה בור קטן בעור ובשר מבריק, ללא דם, אך גם לא סגור לגמריי. אני לא יודע עם זה עונה להגדרה של פצע סגור או פתוח. הלכתי למסעדה שוב וראיתי שלמוכר יש פלסטר ופצע פתוח נוסף על האצבע. אני בחרדה נוראית, האם אפשר להידבק בזה האופן? מה עליי לעשות? בדיקה? טיפול מונע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחרדה נוראית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/03/2011אין מקום לחרדה, גם אם הדם היה של נשא ונגע בעור, על פי תיאורך - אין מקום לדאגה - כך לא נדבקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להבהרה
בני26/03/2011תודה על תשובתך ד"ר,
האם יש חשש להדבקה אם הדם חלילה של נשא פגע לי באזור הפצע (לא שראיתי סימני דם באזור) כאשר יש גלד במקום, ולא יורד דם מהפצע, אולם עדיין הגלד לא מכסה את כל אזור הפצע, האם הדם יכול לחלחל ולהספג כך? אודה לתשובתך, אני ממש טרוד, אני כבר שוקל לפנות למשרד הבריאות. אשמע לעצתך בנדון, האם קיים איזה שהוא סיכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להבהרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/03/2011גם אם היה מגע עם העור, אין כל סכנת הדבקה מאחר והנגיף לא חודר את העור
הבנתי ששטפת ידיים וחיטאת באלכוהול - כל אמצעי הזהירות הנכונים! אין לך סיבה לחרדה , הסיכון להדבקה בדרך זו למעשה זניח עד אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בני28/03/2011ד"ר תודה על התשובות,
שאלה נוספת, ראיתי שיש לי מתחת לציפורנים קילופי עור ואיזה נקודה או שתים אדומה כמו פצע ממש זעיר לא מדמם, במידה והיו לי אותן נקודות בזמן שאחזתי את השקית והדם נגע בהן האם אני בסיכון? חשוב לציין ששום פצע שהיה לי ביד באותה עת לא דימם, היה לי את הפצע עם הגלד עליו ואיזה נקודה מתחת לציפורן בקילופי העור (שנראית כמו נקודה עם עט פיילוט אדום) ליד הציפורנים עם מעט קילופי עור.
נ.ב. יומים אחרי המקרה אני עם כאבי גרון וחום שנע בין 37.2-37.8 נזלת ושיעול. האם יש קשר, האם תסמינים ראשונים מופיעים יומיים אחרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)