מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת מאודמישהי27/06/2011
כבר שנים רבות מתרוצצות שמועות על הדבקות מכוונות במועדונים. הלכתי עם ידיד טוב לרקוד, ולפתע הרגשתי דקירה בצד שמאל. לא יודעת אם דמיינתי או לא, אבל הסתובבתי במהירות ולא ראיתי דבר. בכל זאת, נותרתי דואגת, והייתי שמחה לדעת מספר דברים:
א. במידה ואכן אדם רוצה להדביק אדם אחר במכוון דרך מחט שהוא דוקר אותה ונמהלת בדמו הנגוע- האם בכל זאת החשיפה של הדם לאוויר לא משמידה את הנגיף כמעט מיידית? האם הדקירה אחר כך של אדם אחר לא חסרת משמעות? תוך כמה זמן מושמד הנגיף?
ב. האם יש צורך ללכת להיבדק?
ג. האם יש צורך בכמות מסויימת של דם על מנת להידבק? בכל מקרה הדקירה לא הייתה חריפה, וכשחזרתי הביתה לא ראיתי סימן מיוחד
אני מאוד מודאגת ואשמח אם תענו במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שהיו נקודות על הגוף אך הן
מישהי28/06/2011עשויות להיות גם טבעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם אין השפעה של הביגוד
מישהי28/06/2011אם זה נעשה דרך הביגוד האם זה מונע חיכוך חד עם הנגיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו
מישהי30/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי בעבר שאלה זהה
אבי30/06/2011היי שלום,
תראי אני לא מומחה ולא רופא, שאלתי בעבר שאלה זהה, אף התקשרתי ושוחחתי עם מס' רופאים מומחים בתחום עליהם נמנים- פרופסור רשפון, ד"ר איציק לוי וד"ר סרג' גרדשטיין.
אז ככה, ראשית התיאוריה הזו של הדבקה מכוונת אף פעם לא הוכחה וככול הנראה מדובר בשמועות, כמו כן אף אחד לא טען שנדבק בכזה אופן. (אותי התשובה הזו לא הרגיעה). שנית, בנוגע להתמצנות הנגיף באויר, בועד אומרים שהנגיף מתחמצן תוך שניות באויר ככה שכבר האינפקטיביות של הנגיף נפגמת (גם התשובה הזו לא הרגיעה אותי).
הפרופסור הרופאים לעיל אמרו לי מפורשות שככה לא נדבקים באיידס! ראשית הדם לא נכנס לך ישירות לוריד! שנית, לא מדובר בכמות מספקת, קרי "מנה מדביקה". לידיעתך הסיכוי להדבק מדקירה ממחט חלולה כזו שמשמשת צוות רפואי בדקירה מייידית עומדת על בערך 0.2%. אז במקרה של מחט רגילה, במידה והייתה דקירה הסבירות צונחת כנראה ל 0.00#$ כלומר מבחינה סטטיסטית אין סבירות כזו. (התשובה הזו הרגיעה אותי).
כל זה במידה ובאמת נדקרת. בחיי המעשה אנחנו מדברים בהנחה ואולי. יתכן גם שקיבלת מכה או סתם הרגשת גירוי עצבי באותה נקודה שחשת דקירה.
אני מקווה שעזרתי, אם תרצי לשוחח את יכולה לכתוב לי למייל. מאחל לך המון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)