מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופטיקה בבאר שבעשירה13/05/2009
האם מישהו מכיר אופטיקה טובה באזור באר שבע? אבל אני צריכה לדעת שהם באמת טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטיקה בבאר שבע
אורטל לביא14/05/2009בבאר שבע בקניון הנגב ישנם את "עיניים"-אופטיקה ד"ר לוינגר ואת אופטיקה מרקוביץ,
לגבי חנויות פרטיות איני מכירה אולי בדפי זהב תמצאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי עדשהגילה13/05/2009
רכשתי משקפי ראיה עדשות multicom 1.6 . סופקו לי משקפיים עם עדשות צייס פוליקרבונט 1.59 .
האם מקובל להחליף עדשות? האם העדשות באיכות זהה מבחינת חומר עובי וליטוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת עדשות
יועזר13/05/2009הלפרין תיחמנו אותך (סליחה, גם אותך).
- עדשות מולטיקום ועדשות צייס אינן זהות
- חומר הפוליקרבונט הינו רגיש משמעותית מכל מגוון חומרי הגלם הפלסטיים (נשרט בקלות ופחות עמיד מעדשות באינדקס 1.6)
- עדשות הצייס שקבלת אינן גרמניות מאחר וציס גרמניה אינם מייצרים עדשות פוליקרבונאט
סיבה יחידה להחלפת סוג העדשה (ורק בתיאום עם הלקוח) היא אם המרשם שהוזמן אינו קיים בסוג עדשה מסויים אך טווח מוצרי המולטיקום הינו רחב מספיק לתת מענה כמעט לכל מרשם. הוא גם רחב מזה של צייס (אבל מן הסתם הם מרוויחים יותר כאשר את קונה צייס)
-הציפוי נגד ההשתקפות של עדשות צייס האמורות אינו טוב כמו זה של עדשות מולטיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי עדשה
אורטל לביא14/05/2009עדשת 1.6 מולטיקום היא כנראה עדשה בליין פרטי של אחת הרשתות ואיני מכירה את איכותה,
עדשת 1.59 פוליקרבונט(צייס) היא עדשה פחות איכותית בגלל היותה מפוליקרבונט,היא נשרטת מאוד ויש בה עיוותים כרומטיים,היא אינה מומלצת וכמעט שאינה משווקת.
עקרונית מגיע לך לקבל את מה ששילמת עבורו,מעבר לכך איני יודעת מה המדיניות במקום הספציפי שבו רכשת את משקפייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי עדשה
נתנאל סילם17/05/2009אני לא מכיר את העדשה הראשונה , מבחינת עובי זה די דומה , צייס נחשבת עדשה טובה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם עדות חודשיותאורח11/05/2009
שלום, בעבר השתמשתי בעדשות שנתיות וכשנרדמתי איתן פעם לא יכולתי לפתוח עיניים כשהתעוררתי וכשכבר פקחתי העיניים היו מאוד עדומות והעדשה נדבקה לעין והיה מאוד קשה להוציא אותה- כמעט תלשתי אותה מהעין.
אני משתמשת כבר כמה שנים בעדשות רכות-חודשיות והתופעה לא קורת יותר כך שיצא לי להסתובב בלי להוציא אותן מהעין בכלל- הייתי שוכחת להוציא אותן בלילה ובבוקר הייתי כבר ממהרת לעבודה והן לא הפריעו לי.
כמובן שכל חודש או פחות אני מחליפה לסט חדש.
מה הנזק שיכול להיגרם או שנגרם לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם עדשות חודשיות
אורטל לביא11/05/2009הנזק שעלול להגרם כתוצאה משינה עם עדשות חודשיות שאינן מותאמות לכך היא חוסר עבירות חמצן לעין,זה מסוכן ורצוי להמנע גם מנמנום עם העדשות.
אם הינך שוכחת אותן בעין שקלי להחליפן לסוג שניתן לישון איתם עד 30 יום.(נייט אנד דיי של סיבה וי'זן.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לזה תופעות לוואי?
linor11/05/2009אני אמורה להרגיש שנגרם לי נזק? או שזה משהו שלא ניתן לשים לב אליו...
אני עתידה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים בקרוב, להוריד ממני את כל ההתעסקויות בעדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לזה תופעות לוואי
אורטל לביא12/05/2009אם הינך מתעתדת לעבור ניתוח לייזר תקבלי הוראות מפורטות בנוגע לעדשות מגע,ההמלצה היא להסיר את העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא בריא!
אביטל17/06/2009זה שאת נשארת עם העדשות כלכך הרגה זמן זה ממש, ממש לא בריא!
העדשות לא נותנות לעין לנשום, האורי לא מגיע אליה.
גם לי יש עדשות חודשיות, אני שמה אותם כמעט כל יום- אבל מחליפה בערב, ברגע שאני נכנסת לבית, למשקפיים.
אני גם ישר מרגישה איך שהעין ממש "נושמת לרווחה."
אמרו לי בחנות שהזמן הממוצע במומלץ להיות איתן ביום זה 8 שעות. לי גם ככה יוצראלפכות 12 שעות,
וזה כבר נראה לי יותר מדי.
את חייבת להזכיר לעצמך להוציא אותן בערב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש בחוםאיתי10/05/2009
שלום,
יש לי משקפי שמש אופטיות (עם מספר) ואתמול שכחתי אותם ברכב בתוך הכיסוי במהלך היום.
האם יכול להיות נזק לעדשות ופגיעה בסינון הקרינה בעקבות החום הרב?
תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש בחום
נתנאל סילם10/05/2009ממה שידוע לי לא יכול להיגרם נזק לעדשה אך המסגרת עצמה יכולה להיפגם , מומלץ לגשת לחנות אופטיקה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרי לימוד בנושא אופטיקהאלינור פטר08/05/2009
אני מעוניינת ללמוד את המקצוע ואין לי ידע בפיזיקה ועל כן אני מחפשת חומר לימודי שיעזור לי להתכונן.
אשמח לקבל את עזרתכם תודה רבה אלינור פטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרי לימוד בנושא אופטיקה
נתנאל סילם10/05/2009אלינור שלום
במהלך שנת הלימודים הראשונה(באוניברסיטה) מלמדים אתכם פיזיקה כך שאין חובה להגיע עם ידע קודם - רשימת ספרי עזר ניתן לקבל באוניברסיטה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- busch&lombkkkk05/05/2009
האם העדשות של busch&lomb טובות? אפשר לסמוך עליהם אחרי הסיפור של רניו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bausch&lomb
נתנאל סילם07/05/2009אין קשר בין תמיסת הרניו לבין העדשות . התמיסות הוצאו משימוש מזמן והעדשות של חברה זו הן טובות מאוד , כמובן שמומלץ לבצע בדיקת התאמה לכל סוג של עדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה זמן כדאי להחליף עדשות מגע?אסתר28/04/2009
שלום,
אני משתמשת כמעט כל יום בעדשות מגע רכות בין 3 ל9 שעות ביום,
רכשתי את העדשות לפני כשלוש שנים, ופעם בשנה אני שולחת אותם לניקוי מעבדה.
האם הגיע הזמן לקנות עדשות חדשות? מה מומלץ, כל כמה זמן להחליף?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה זמן כדאי להחליף עדשות מגע?
אורטל לביא05/05/2009אני מבינה משאלתך שמדובר בעדשות מגע קבועות,עדשות אלו צריך להחליף אחת לשנה עד שנה וחצי.
אם הינך מרכיבה אותם כבר 3 שנים עליך להחליפם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קשות נושמות - שאלהשילה27/04/2009
שלום.
מה אומר הפרמטר הבא : wetting angle ?
אני יודעת שזה זוית ההרטבה? אפשר לקבל הסבר בבקשה?
ככל שהפרמטר גבוה יותר זה יותר טוב? או מה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות קשות נושמות-שאלה
אורטל לביא05/05/2009כמו שציינת המונח הוא זוית הרטבה.
כאשר אנו מעפעפים נוצרת זוית ההרטבה וכך העדשה(קשה) מקבלת את הנוזל שמרטיב אותה,
פרמטר זה הינו אינדיבידואלי עבור כל אדם וזוית הרטבה נחשבת לטובה כאשר העדשה לא מתייבשת ומרגישה נח למי שמרכיב אותה.
כיום יש שיטת יצור חדישה בעדשות קשות-פלזמה(cotting) שמאפשר נוחות למרכיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים ללא מסגרת ושינוי במספרגלית26/04/2009
שלום, היו לי משקפיים עם מסגרת ובגלל ירידה קלה באיכות הראייה החלטתי לקנות משקפיים חדשים ולהחליף למשקפיים ללא מסגרת.
המספר הקודם היה: 3.5- וחצי צילנדר בשתי העיניים.
כעת המספר הוא 3.75- ו0.25 צילנדר בעין שמאל
4- ו0.75 צילנדר בעין ימין.
שאלות: 1. לפני שנה רכשתי משקפיי שמש אופטיות עם המספר הקודם, האם כעת זה יגרום לבעיות בעיניים אם אלך לכל היותר שעה ביום עם משקפיי השמש ואז אעבור למשקפיים החדשים, או שאני חייבת להחליף את העדשות במשקפיי השמש (עלות יקרה)?
2. במסגרת החדשה העדשות מוחזקות ע"י 4 ברגים , ואני מרגישה שאני רואה קצת את החלק שמחבר בין העדשות (עולה קצת על העדשה). רוב הזמן אני רואה את זה מצד שמאל.
כשבחרתי את המסגרת לא שמתי לב לזה כי הראייה מטושטשת בזמן המדידה.
האם אני אצליח להתרגל למשקפיים, כי כרגע זה די מציק ומקשה על הראייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים ללא מסגרת ושינוי מרשם
אורטל לביא26/04/2009לשאלתך הראשונה ההחלפה בין שני זוגות המשקפיים לא תגרום לבעיות אך יכול להיות שהמעברים יגרמו לך לכאבי ראש וחדות הראייה שלך לא תהיה תואמת,
בכל מקרה ההמלצה המקצועית היא אם הינך מרכיבה את שניהם במקביל רצוי שיהיו בעלי אותו מרשם.
לשאלתך השניה בד"כ זה קורה כאשר עוברים מסוג אחר של מסגרת מלאה/ניילון למסגרת ללא מסגרת אז רואים את הברגים/ניטים,וזה לרוב מסתדר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות זולות למספר גבוהערגה24/04/2009
אני בת 18, מרכיבה משקפים מגיל 7. יש לי מספר גבוה - סביבות 7וחצי (מינוס).
האם יש עדשות למספרים גבוהים? איזה סוגי עדשות יותר משתלמים כלכלית? קראתי שעדשות קשות יותר זולות (לטווח ארוך) אבל שיותר קשה להתרגל אליהן.. מה יותר מומלץ? עם איזה סוג כדאי להתחיל?
אשמח לעיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב - תודה!
ערגה24/04/2009זה פורום מאוד יעיל - מקום נוח מאוד לשאול שאלות.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות זולות למספר גבוה
אורטל לביא26/04/2009ראשית עליך לעבור בדיקת התאמה לעדשות מגע ולקבל הצעת מחיר בהתאם למה שמתאים לך.
שנית אכן לטווח הארוך עדשות קשות יותר משתלמות כלכלית וההסתגלות אליהן קשה יותר מעדשות רכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיות עם צילינדרשילה22/04/2009
יש חיה כזו? האם הצלינדר הוא מדוייק? איזו חברות מחזיקות את סוג העדשה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומיות עם צילנדר
אורטל לביא26/04/2009ראי תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיף שיש פורום כזה! תודה מראש!שילה22/04/2009
מעוניינת לדעת האם יש עדשות צבעוניות צילינדריות? חודשיות? ואם אפשר לדעת איזו חברה בבקשה.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבעוניות עם צילנדר
אורטל לביא26/04/2009אין עדשות צבעוניות עם צילנדר,לא יומיות ולא חודשיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DK עדשות קשותשולה20/04/2009
האם בהכרח כאשר ה DK בעדשות קשות גבוה הוא טוב לעיניים?
קראתי אישזהו מאמר באנגלית, שזה תלוי בעין של המשתמש ולא אם ה DK גבוה.
יש עדשה שניסיתי של חניתה שנקראת BIO E שהיא בעלת חמצן גבוה 125DK ועדיין לא היתה נוחה לי.
(אני רגילה לקשות)
מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dk עדשות קשות
אורטל לביא22/04/2009dk הוא עבירות החמצן לעין,ככל שהוא גבוה יותר כך יותר חמצן נכנס לעין והיא יותר "נושמת" וזה יותר בריא.
אם העדשה לא נוחה לך כנראה שההתאמה לא היתה נכונה או לחלופין העדשה לא מתאימה עבורך.
נסי סוג אחר של עדשה/חברה יצרנית.
לשאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים ועדשות מגעשרון17/04/2009
שלום, לאחרונה הארכתי ציפורניים.
בפעם האחרונה ששמתי עדשות (אני שמה עדשות צבע) היה לי ממש קשה להסירן בגלל הציפורניים
הארוכות..
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים ועדשות מגע
נתנאל סילם19/04/2009לא מומלץ ואפילו מסוכן להתעסק עם עדשות וציפוריים נסי להימנע כמה שאפשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם עדשות מגע יומיותשירה17/04/2009
כשקניתי את העדשות אסרו עליי לישון איתן ואמרו לי שאם אני יישן עם העדשות ייגרם לי לעניין נזק בלתי הפיך.
בלי לשים לב נרדמתי עם העדשות שלי למשך כשעתיים וכשקמתי מהר מיהרתי להסיר את העדשה והיה לי קושי להסירה,היא הייתה דבוקה לי לעיין ולא יצאה בקלות כמו תמיד אבל בכל זאת הוצאתי אותה.
האם יש סיכוי שגרמתי לעצמי לנזק בלתי הפיך בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם עדשות מגע יומיות
נתנאל סילם19/04/2009לא גרמת לעצמך שום נזק אם זה קרה פעם אחת אבל כדאי מאוד להיזהר שמקרה זה לא יחזור , אם כן קשה לך מכל סיבה שהיא להוציא את העדשות נסי לטפטף דמעות מלאכותיות או סליין זה מקל על ההוצאה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)