מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להרכיב משקפיים?גל20/11/2008
אז עברו להן 20 שנה שראיתי מושלם, ופתאום מתחיל להטשטש.. בבדיקת אופטומטריסט נמצא שיש לי מספר קטן מאוד , מינוס 0.5 בשתי העיניים. האם באמת כדאי לחכות עם המשקפיים? האם זה נכון שככל שמרכיבים משקפיים בשלב מוקדם יותר, הסיכוי לעליית המספר גדל? תודה, גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להרכיב משקפיים?
אלה פארי20/11/2008התשובה לשאלה הראשונה תלויה בך.עליך לבדוק עד כמה מפריע לך שהראייה מטושטשת ?האם יש לך קושי בנהיגה? טלויזיה?סרטים? ופעילויות נוספות שדורשות ראייה טובה למרחק?
נכון שהמספר נמוך אבל עד היום היית רגיל לראות מושלם . למה להתפשר? אפשר ואפילו מומלץ להרכיב את המשקפיים לפי הצורך בלבד.
לשאלתך השניה, התשובה היא לא. זה מאוד אינדוודואלי ויכול להיות גם ההפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאלהויסלברג רון20/11/2008
אלה אנא תצרי איתי קשר במייל רון ויסלברג (אירידולוגיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המייל שלי רון
ויסלברג רון20/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואינצר19/11/2008
אני מרכיב עדשות מגע כמעט 4 שנים ובתקופה האחרונה אני חש לעתים תכופות כאבי ראש עזים שנעלמים מיד לאחר שאני מסיר את העדשה. כמוכן , לפעמים מיד עם הרכבת העדשה מתחילים כאבי ראש..על מה מעידה התופעה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי
אלה פארי20/11/2008העדשות ככל הנראה לא מתאימות יותר. עליך להיבדק כדי לברר מה הסיבה לכך . עדשות מגע לא אמורות לעשות כאב ראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני18/11/2008
שלום רב, אני מרכיבה משקפיים והבדיקת ראיה האחרונה שעשיתי הייתה לפני 3 שנים. כיום אני רוצה לקנות משקפיים חדשים. האם אני יכולה להשתמש במספרים שנמצאו לי לפני 3 שנים או שצריך לעשות בדיקת עיניים חדשה? כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת עיניים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה פארי18/11/2008בדיקת עיניים מומלץ לעשות פעם בשנה ,גם כאשר רואים טוב עם המשקפיים (למרות שלא ציינת זאת בשאלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותעידן15/11/2008
היי, אני שוקל לקנות משקפי שמש אופטיות ורציתי לדעת כמה דברים. לי יש משקפי ראייה מספר 2.75 ימין 3.00 שמאל. הלכתי לחפש משקפי שמש אופטיות , אבל אני לא יודע בדיוק מה אני אמור לחפש בהם. איזה ציפויים חשובים כדאי לבקש שיהיו בהם ? האם כאשר קונים משקפי שמש אופטיות חשובות בכלל העדשות של המשקף שמש המקורי, או שבתהליך הייצור של העדשה האופטית התכונות של המשקף המקורי נעלמות ? כלומר למשל אם קניתי משקף יוקרתי של ריי בן שיש לו את כל הציפויים אני לא אצטרך לשלם על תוספת של ציפויים לעדשת האופטית או שבעצם לעדשת השמש המקורית האיכותית אין תועלת, ואפשר להתספק גם במשקף הכי זול שיש ? דבר אחרון - אני מאד אוהב את הסוג של המשקפי טייסים. ואין הרבה כאלה עם מעט קימור שאפשר לעשות אותם אופטיות. אלה שכבר כן שמצאתי, המסגרת היא מתכתית ונאמר לי שהעדשה תהיה דיי עבה. במשקפי טייסים גם ככה המסגרת ממש מילימטר מהפרצוף, אז אני פוחד שאחרי הפיכתם לאופטיות הם יגעו לי בפרצוף כל הזמן, מה שמאד יציק לי. האם זה אפשרי ונהוג להחזיר את המשקפי שמש האופטיות במידה והן לא נוחות לי בסוף ? או שיש אופציה אחרת ? תודה על התשובות מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיות
אורטל לביא15/11/2008בטכנולוגיה המתקדמת של היום ניתן להפוך את רוב משקפי השמש לאופטיות,העדשות המקוריות של המשקפיים אינן רלוונטיות כיון שמשתשים בעדשה אופטית לפי המרשם שלך וצובעים אותה,חשוב שיהיה ציפוי u.v ציפוי מפחית שריטות ו/או אנטי רפלקס הם בגדר המלצה.
לגבי העובי ניתן לעשות עדשות דקות.
ברוב האופטיקות לא נהוג להחזיר משקפי ראיה כיון שזה מוצר מוגמר שמותאם עבורך ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בקשר לעובי
עידן15/11/2008בחנות אחת המוכרת אמרה שיש שלוש רמות עובי : 1, 2, 3. כאשר ה3 היא הכי דקה. וחנות אחרת אמרה שיש מה שנקרא אינדקס. ושיש 1.5 , 1.6 , 1.66 , כאשר 1.66 הכי דקה.. מה בדיוק ההבדל בין שני הפרמטרים ומה מומלץ ? תודה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בקשר לעובי
אורטל לביא16/11/2008חומר הגלם של העדשות הינו פלסטיק בעל מקדם שבירה(אינדקס) ככל שהאינדקס גבוה יותר כך העדשה דחוסה יותר ובפועל דקה יותר.
כמו שציינת בשאלתך יש כמה אינדקסים,לגבי ההתאמה למשקפיים עליך להיוועץ באופטו' במקום שבו תרכוש משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפרת12/03/2010אתה יודע אולי היכן אפשר למצוא משקפי טייסים אופטיות לנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע שאפשר לישון איתןנגה15/11/2008
הי, קראתי ושמעתי על עדשות מגע שניתן לישון איתן למשך חודש, אך לא הצלחתי למצוא את שם החברה והמוצר. הדבר הקרוב ביותר שמצאתי הן עדשות שאפשר להיות איתן שבועיים+שינה. אשמח לעזרה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע שאפשר לישון איתן
אורטל לביא15/11/2008העדשות הן night&day של חברת סיבה ויז'ן, היבואנים בארץ היא חברת בלו-אייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בעדשות מגע במספר גדולשירן13/11/2008
היי מה קורה שמשתמשים בעדשה גדולה יותר (3.75) מהמספר הנכון לעיניים (2.50) . קניתי עדשות בטעות במספר 3.75 ואני מתלבטת אם לזרוק או להשתמש. האם זה מסוכן לטווח הארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות מגע במספר גדול
אורטל לביא14/11/2008ההפרש בין המרשם הקיים לבין מה שרכשת בטעות הוא גדול, הייתי ממליצה לרכוש עדשות חדשות לפי המרשם שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה שהתייבשהאני12/11/2008
שלום לפני כחודש קניתי עדשות מגע רכות חדשות ובטעות אחת העדשות נשארה כל הלילה מחוץ לתמיסה שלה והתייבשה. למחרת שמתי את העדשה היבשה בתמיסה בחזרה והשארתי אותה שם יומיים. כשבדקתי מה מצבה לאחר יומיים ראיתי שהיא חזרה מצב רגיל ונראית שוב כמו שנראתה לפני שהתייבשה. שאלתי היא האם היא תקינה והאם מותר לי להרכיב אותה בחזרה בעין? מה הסיכונים בכך ומה המלצתך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה שהתייבשה
אלה פארי12/11/2008עליך לנקות את העדשה היטב ,ולהיבדק עם העדשה בעין כדי לוודא שאין סדקים או קרע .את העדשה יש לשים בעין בזמן שאת מגיעה לבדיקה ולא לפני . אם העדשה פגומה -החליפי אותה כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול צילובאמה11/11/2008
אני אמורה לעבור צילוב בעין לאחר ניתוח לייזר מה המשמעות מבקשת יותר פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול צילוב
אורטל לביא11/11/2008עליך להתייעץ בפורום של רופאי עיניים תקבלי את המידע המדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עולה ...יניב10/11/2008
שלום , שמי יניב ואני בן 13 וחצי . מגיל 11 אובחנה אצלי בעיית ראייה ונאלצתי להרכיב משקפיים . אין לי במשפחה גנים חזקים של המשקפיים , רק סבתא ודוד אחד . בכל מקרה , אני הרכבתי משקפיים לעזר ראייה מרחוק , וזה התחיל ממס' 1 .. ו וזה עלה באופן ועכשיו כבר אני במס' 3 . האופטיקאי שלי אמר שזה בגלל שאני גודל וצומח לגובה [ואני יחסית גבוה לגילי ] , ובגלל שהגולגולת מתרחבת אז המס' עולה - האם זה נכון ? הוא אמר שזה יכול להיות עקב שעייה זמן ממושך ורב במחשב , האם זה גם אפשרות ? אשמח לתשובה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר עולה
אורטל לביא11/11/2008אכן העלייה במרשם למשקפיים קשורה לצמיחה וגדילה ובד"כ בגיל העשרה.
שהייה מרובה מול המחשב אינה גורמת למרשם לעלות,אך יכולה לגרום לתופעות אחרות כגון יובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד יומיותאחת09/11/2008
שלום, אני מריכבה עדשות חד יומיות לקוצר ראיה. כשאני מוציאה את העדשות לפעמים, בסוף היום, אני מרגישה שהן דבוקות לי לעין וממש מסרבות להינתק. האם זה מסוכן? האם זה אומר שאולי אני מתאימה פחות לעדשות ? נסיתי כמה סוגים ובכולם זה חזר על עצמו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד יומיות
אלה פארי09/11/2008האם רכשת את העדשות לאחר בדיקת התאמה אצל אופטומטריסט? ,את יכולה לנסות לשים טיפות שהן דמעות מלאכותיות לפני הוצאת העדשות .הן נותנות לחות לעין וכך ניתן להוציא את העדשות בקלות יותר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בעין עם עדשת מגע חודשיתאורנה06/11/2008
אני מרכיבה עדשות מגע מזה 10 שנים.בשנתיים האחרונות עברתי לעדשות מגע חודשיות.לא סבלתי בעבר מדלקות בעין או הפרעה .בחודשיים האחרונים חלה תופעה מוזרה בעין ימין בלבד.בחלק מהימים העדשה "דוקרת" לאחר זמן מסוים.אם לא אסיר את העדשה,העין הופכת לאדומה.בחלק מהפעמים העדשה "מתלכלכת" לאחר פרקי זמן שונים-שעות ואפילו אחרי מספר דקות.דבר הגורם לטשטוש בראיה באותה עין,וצורך בהוצאת העדשה,ניקויה והחזרתה.ושוב התופעה חוזרת במשך כל אותו היום.בחלק מהימים אין בעיה.החלפתי 5 עדשות מגע בחודשיים.בכל פעם שהרכבתי עדשה חדשה,5-6 ימים ראשונים הכל היה מצוין,ואז התופעות חוזרות...רופא עיניים בדק ולא מצא ממצא.אופטומטריסט לא הבין את תלונותיי.אין הפרשות מהעין.עדשות חדשות מקופסא אחרת[אותה חברה]גרמו לאותם תופעות.גם "מנוחה" מעדשות למשך שבוע לא פתרה את הבעיה.הצילוווו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה בעין עם עדשות מגע חודשי
אורטל לביא06/11/2008ראשית את מתארת תופעות שנובעות מהרכבה ממושכת(שנים) של עדשות מגע.
שנית יכול מאוד להיות שסוג העדשות אינו מתאים לך,מעבר לפרמטרים ה"רגילים" כמו קימור וקוטר יש את הפרמטרים של אחוזי מים ועבירות חמצן בעדשות וצריך לבדוק.
כמו-כן סביר להניח כי אחרי תקופה ארוכה עם ע"מ הינך סובלת מיובש בעיניים(גם אם אינך מרגישה זאת).
המלצתי היא לעבור בדיקת התאמה יסודית ולעבור לעדשות מגע יומיות או קשות,בנוסף את יכולה להשתמש בדמעות מלאכותיות להקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימור בעדשות מגעמיקי03/11/2008
שלום, רציתי בבקשה לדעת האם קימור לא מתאים בעדשת מגע (8.4 שלפי האופטיקאי שלי העדשה צמודה מדי וחונקת את העין) יכול להזיק על אף שבעין ההרגשה היא נוחה? דבר נוסף, האם חלה ירידה באיכות הראייה של עדשות מגע יומיות לקראת הערב? ואיזה סוג הוא המומלץ ביותר? בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימור בעדשת מגע
אלה פארי04/11/2008האופטומטריסט שלך צודק בהחלט, בתחושה שלך העדשה נוחה לך כיוון שאיננה זזה מספיק בעין.
תנועת העדשה בעין חשובה לצורך אספקת החמצן לעין . לשאלתך השניה, ירידה באיכות הראייה יכולה להיות עם כל סוגי העדשות ותלויה במספר גורמים ביניהם- הרכב הדמעות, חומר העדשה.
אין סוג מומלץ ביותר .בהתאמת העדשות יש להתייחס למכלול של פרמטרים ולמצוא את העדשה הטובה ביותר עבור אותה עין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה02/11/2008
שלום רב, האם שינה של שעתיים עם העדשות מזיקה. אם אעשה זאת באופן קבוע, ואח"כ אשים טיפות הרטבה, זה טוב. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורטל לביא02/11/2008לא ציינת בשאלתך באיזה סוג עדשות את משתמשת,
ישנן עדשות מגע שניתן "לנמנם" איתם כיוון שעבירות החמצן שלהם גבוהה וזה לא מזיק לעיניים,לעומתן ישנם סוגים שלא ניתן ל"נמנם" איתם ובטח שלא לישון כיון שהן אינן מעבירות חמצן לעיניים.
אם הינך מעוניינת לישון עם ע"מ עליך להתייעץ עם האופטו' איזה סוג יתאים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק ליעוץויקטור29/10/2008
היי, אני בן 23. הראיה שלי אף פעם לא הייתה טובה במיוחד, אך לא ברמה שהפריעה לי או הצריכה משקפיים. לקראת הצבא חשתי שהמצב החמיר קלות, ולאחרונה אף הרגשתי במאט אי נוכות על הכביש בשעות הלילה. כאשר השוותי את עצמי עם חברי, גיליתי שהם יכולים לראות ולקרוא שלטים במצבים שבהם אני רואה טישטוש במקרה הטוב. נבדקתי אצל רופא ואופטימיטריסט, ונקבע לי מינוס של שלושה רבעים. השאלה היא כזו: האם להרכיב משקפיים? כרגע אני עוד יכול להסתדר בלי, אך סביר שיהיה לי נוח יותר איתם, לפחות בזמן הנהיגה. אם לא ארכיב משקפיים, האם המאמץ שאפעיל על העיניים בעקבות הליקוי יגרום להחמרה ולהגדלת המספר? ולחילופין - האם המנעות ממשקפיים כעת, כשאני עוד לא זקוק להם נואשות, יתן לי עוד זמן ויאיט את ההדרדרות במצב הראיה שלי? אודה לתשובות, אני מאט מבולבל.. ויקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לייעוץ
אורטל לביא30/10/2008לפי הנתונים מהבדיקה שעברת אצל האופטו' הייתי ממליצה לך להרכיב משקפיים.
הם יעזרו לךך בנהיגה,במיוחד בלילה,בקולנוע טלויזיה וכד'.
כמו-כן אין קשר בין הרכבה/אי הרכבה של המשקפיים להחמרה והידרדרות הראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)