מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעדוד01/01/2009
שלום , מזה כחצי שנה שאני משתמש אם עדשות חודשיות אבל אם הרבה חששות וזה אחרי כמה כתבות שקראתי בנושא שזה גורם נזק לעיניים באיזשהו שלב ובנוסף גם המשפחה לוחצת שאני יוריד את העדשות לטובת משקפיים מאותו סיבה ..רציתי לשאול ולקבל תשובה אחת ולתמיד האם עדשות מגע גורמות לנזק בעיניים ?? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אורטל לביא03/01/2009עדשות מגע אינן גורמות לנזק בעיניים אם משתמשים בהן בצורה נכונה.
אם הינך מרכיב ע"מ חודשיות,אין לעשות בהן שימוש יותר מחודש מיום פתיחתן.
עליך להקפיד על הגיינה וסטריליות גבוהה(רחיצת ידיים לפני הרכבה והסרה וכד').
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אציק לוי03/01/2009בס"ד אורטל שלום . תודה על המענה המהיר זה מצביע על שירות מצויין . איציק לוי - אופטיקה עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוסעמית29/12/2008
שלום רב, אובחן אצלי בעין שמאל קרטוקונוס לפני מס' שנים ומאז אני עם עדשות קשות מתאימות. הטיפול שלי הינו אצל רופא מומחה למחלה ותמיד עשה מאמצים להתאים לי עדשה ברמה גבוהה גם אם היה צריך לשלוח אותה ליצרן ולקבל חדשה מס' פעמים עד שהתאימה. אני מאוד מרוצה מהרופא אך לאחרונה הגעתי למצב שבעקבות התנהלות המשרד שלו אני ללא עדשות מס' חודשים וזה פוגע לי בהתנהלות היומיומית. אני מחפש פתרון טוב לבעית הראיה או מומחה שבאפשרותכם להמליץ עליו במקום הנוכחי. בתודה מראש, עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס
אורטל לביא30/12/2008אני ממליצה על אופטומטריסט בשם אבי 0545224293 מומחה בקרטוקונוס.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי "הסתגלות" למשקפיים חדשיםmeni27/12/2008
שלום, קניתי לאחרונה זוג משקפיים עם אותו המספר של הזוג הקיים ברשותי. מסתבר שבעין אחת [זו עם הצילינדר] אינני מצליח "להתרגל". כלומר, המספר תקין , אני רואה מצויין, אולם אחרי מספר שעות אני מרגיש כאבים חזקים באזור הרקה. האופטומטריסט, בחנות ממנה קניתי, עשתה הכל כדי להתאים את הזוויות, ליישר, לסדר וכו'. כמו כן, בדקה והתאימה את הנתונים של המשקפיים החדשים לאלו הישנים. ועדיין אינני יכול לשים את המשקפיים לאורך זמן. מעולם לא קרה לי דבר שכזה [כבר 17 שנה אני עם משקפיים]. מדובר על מסגרת ניילון חצי מסגרת, "עיניים" עזריאלי. אודה לעזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי הסתגלות למשקפיים חדשים
אורטל לביא28/12/2008ראשית לא ציינת כמה זמן יש לך את המשקפיים החדשות,וכמה זמן היו לך את הקודמות,כמו כן האם יש הבדלים בין המסגרות?
האם המסגרת הישנה היא מלאה ויותר קטנה?
לעיתים שמחליפים משקפיים ןהמסגרת שונה, על אף שהמרשם זהה, יכולות להיות תופעות כמו שציינת אבל לא לאורך זמן.
אם אינך מסתגל תבצע בדיקה נוספת או שתחליף מסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מני28/12/2008המשקפיים ברשותי מספר שבועות, אני מרכיב אותם ואז חוזר לישנות בגלל הכאבים. המסגרות די דומות [חצי מסגרת] , רק שבחדשה יש זוית קלה בין העדשות [כלומר, העדשות מורמות מעט מהמרכז].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מני28/12/2008כמו כן, עשיתי כבר בדיקה נוספת, שלא העלתה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורטל לביא29/12/2008יכול להיות שההבדלים בזויות בין המסגרות גורמים לך לאי נוחות כמו כן המעברים התדירים בין שתי המסגרות אינו מוסיף.
אם אינך מסתגל תשקול להחליף מסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליז עזרה ,עדשות ומה שבינהם :)angel17/12/2008
היי אני מרכיבה משקפיים מאז שאני זוכרת את עצמי, אני בת 27 כיום עברתי בילדותי ניתוח פזילה, מאז אני מרכיבה משקפיים....(פחות בילדות בגלל עיניין הבושה הידוע לכולם) ניסיתי את מזלי בכמה מכונים לגבי ניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאימה בכולם (הדסה,רואים 6/6 ואמריקן לייזר) קרנית דקה, או איזהשהיא סוג של מחלה בעין, לא ממש הבנתי, רק הבנתי שעין אחת רואה יותר טוב מהשניה בהרבה ולכן אי אפשר לנתח ולקחת את הסיכון הזה אחרי אין ספור ימים של בכי ודיכאון כי נמצאתי לא מתאימה,החלטתי לנסות עדשות....מעבר למשקפיים שאני מרכיבה הלכתי על עדשות חד פעמיות בטענה שאשתמש בהם רק לצורכי אירועים, מסיבות וכו'... לא ליום יום אך ממש קשה לי עם זה, אני די דיסלקטית בכל מה שקשור בלשים אותם בעיניים...פשוט ככה... לאחרונה יצא לי לשמוע על דבר חדשני שאומר עדשות ששמים אותם בלילה וקמים בבוקר ורואים טוב לאיזה 16 שעות בערך, הבנתי שהם מאד יקרות...משהו כמו 3000/4000 ש'ח הייתי שמחה לדעת ואולי להיות בציפיה שאולי יום אחד יישתלם לי לעבור לעדשות אלו... ואני בטוחה שלעוד אנשים כמוני שמתקשים בלשים עדשות מגע, ונרתעים קצת מהמשקפיים השאלה היא אם זה בטוח, אם כדאי לנסות בכלל....אמממ מה אומרים המומחים, שווה לא שווה את המחיר, מסכן לא מסכן את הבריאות? אני ממש אשמח לשמוע מכם, זה מאד יעזור לי...אני די נואשת בקטע של העיניים.... תודה רבה לכם ויום מקסים angel
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליז עזרה עדשות ומה שבניהם
אורטל לביא17/12/2008העדשות שציינת בשאלתך הן עדשות אורטו-קיי והן עדשות מגע קשות.
לא ציינת בשאלתך מה המרשם במשקפיים ואיזו בעיה בדיוק יש לך בעיניים,אלו הם גורמים שנלקחים בחשבון לפני התאמת עדשות מסוג זה.
עדשות+התאמה כאלו אכן עולים בסביבות 4500 ש"ח,עליך לברר באילו מכוני אופטיקה ניתן להשיגם.
אולם אם לא הסתדרת עם העדשות הרכות הסיכוי שתסתדרי עם הקשות הוא נמוך יותר כמו כן העדפתי המקצועית היא למצוא פיתרון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל....מיואשת מעיניים....בבקשה
angel19/12/2008היי תודה על התגובה התכוונתי שעם עדשות קשות זה ידרבן אותי לשים כי אני אחשוב על הבוקר כשאסיר אותם אראה במשך 16 שעות טוב :) להבדיל מעדשות רכות שלוקח לי הרבה זמן לשים אותם וזהסתם טירוף יש הצעה אחרת שיכולה לעזור לי?רשמת שיש לך אולי משהו אחר להציע, לייעץ... המידות שלי כפי שנבדקו בחודש ספטמבר הם : יש מין טבלה כזו שמחולקת לשניים אחד שאומר מרחק והשני לקריאה צויין אצלי רק בקטגוריה "למרחק" עין ימין SPH -400 CYL -075 AX 165 עין שמאל SPH -400 CYL -300 AX 180 ומתחת רשום PD 54 דף נוסף: עין ימין SPH -325 CYL -100 AX 140 VA 6/9 עין שמאלSPH -400 CYL -150 AX 180 VA 6/24 אחר כך מתחת רשום לי MW: FLY: PRESCRIPTION עין ימין SPH -400 CYL -075 AX 165 VA 6/6 עין שמאל SPH -400 CYL -300 AX 180 VA 6/28 אני לא סגורה על ה28 אולי זה 25 אני פשוט הכתב לא הכי ברור בסיפרה הזו... תודה רבה על כל העזרה אני מעריכה את זה מאד, אני ממש רוצה למצוא פיתרון מעבר למשקפיים וקשה לי נורא עם עדשות... אשמח לחוות דעת אודות עיניי(עכשיו אחרי ששלחתי לך קצת יותר מידע על המספרים שיש לי בעיניים) וכמובן המלצות... תודה רבה angel
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל...
אורטל לביא20/12/2008לפי הנתונים שצינת אינך מתאימה להתאמת עדשות אורטו-קיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה ?:(
angel20/12/2008המצב עד כדי כך גרוע :( לא מתאימה ללייזר...ולא לזה? נתקעתי עם המשקפיים לנצח אה?חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון נוסף ופחות מקובל
דקל-אופטומטרי26/12/2008הפתרון הטוב ביותר עבורך מבחינה "טכנית" הוא משקפיים, אבל אם את לא מרוצה מהם כדאי שתדעי שקיימות עדשות מגע מיוחדות שנקראות עדשות סקלרליות. אלו עדשות מגע קשות, גדולות במיוחד- יותר מעדשות רכות, אבל נוחות! צריך להסיר אותן כל 4 שעות, לשטוף ולהחזיר אל העין. הן מאפשרות ראיה חדה וניתנות להכנה גם במרשמים מסובכים במיוחד. המחיר (נא לשבת) כ 20000 ש"ח אולי פחות. יש בארץ מומחה בעל שם עולמי שעוסק בכך (לא אני..הגזמת) תשאלי את גוגל. לא בטוח שהוא יסכים בכלל לעשות לך זוג עדשות כאלו, בסה"כ אין לך בעיה רפואית מסובכת.
זה אולי פתרון מוגזם, אבל כדאי לדעת שהוא קיים.
דקל, אתר מידע אופטיקה וראיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עינייםעידו17/12/2008
שלום, עברתי לפני כ 8 שנים ניתוח לייזר, לא היה לי מספר גדול, פחות מאחד בשתי העיניים. היה לי גם צילנדר , רבע בשתי העיניים. בחצי שנה האחרונה הרגשתי שאני לא רואה טוב, הלכתי לבדיקה ונמצא כי אני לא רואה טוב בעיין שמאל. הלכתי לבדיקה במקום בו עברתי ניתוח וקיבלתי טיפות לשחרור לחץ שלא ממש עזרו אך שמתי אותם חודש. הנושא מפריע לי , אולי בגלל שבעין ימין אני רואה טוב ובעיין שמאל לא. מה מומלץ לעשות במצב זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עיניים
אורטל לביא17/12/2008במקרה זה רצוי לעבור בדיקה אצל אופטומטריסט ובמידת הצורך להרכיב משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש ראיהעידו17/12/2008
שלום, הזמנתי מקשפי שמש עם עדשות ראיה, אצין כי הקימור אינו גדול. בעיין ימין יש לי צילנדר 0.25 ובעיין שמאל צלינדר 0.25 ומספר 0.75 . קיבלתי את המשקפיים ואני לא מסוגל לשים אותם, יש לי סחרחורת חזקה ובנוסף הרגשה של לחץ בעיניים וכאילו יש לי משיכה של העיניים לכיוון האף. פניתי לאופטימיטריסט, הוא טען שצריך לנסות ולהסתגל. 1) האם יש סכנה של פגיעה בעיניים בניסיון כזה ? 2)האם יש טעם לניסיון, הכאב והסחרחורת מופיעים תוך 15 שניות ? בדקו אותי שוב וגם את המשקפיים והכל נמצא תקין גם בפעם השניה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש ראייה
אורטל לביא17/12/2008ראשית אין סכנה של פגיעה בעיניים,מלבד כאבי הראש והסחרחורות.
ישנם כמה פרמטרים שיכולים להיות הגורם לחוסר הסתגלותך,קימור המשקפיים,בסיס העדשה,מרשם מדוייק,מרחק בין אישונים מדוייק וכד'.
אם אינך מסתגל תוך ימים בודדים תשקול להחליף למסגרת ללא קימור או להחליף לעדשות שמיצרות במיוחד ומותאמות למסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיי ראייה עם פריזמהגל17/12/2008
שלום, אני בן 26 ,ומרכיב משקפיים לרוחק ראייה (בסביבות +2) עם צילנדר של -.25 אני עובד המון מול המחשב, לפעמים מעל 12 שעות ביום. בשנה האחרונה יש לי כאבי ראש שמוקרנים מהעיניים והעיניים שלי כואבות / עייפות. עשיתי משקפיים עם מספר גדול יותר מהמספר שלי , לראייה מקרוב בלבד, אך הכאבים/ עייפות לא עברו. הלכתי לאופטומטריסט אחר, שאמר שכדאי לי לעשות משקפיים עם עדשות פריזמה, שתשפר את החוסר איזון שרירי בעיניים, שנוצר בגלל עבודת העיניים המאומצת היום יומית שלי. סיפרתי על כך לאופטומטריסט הראשון, והוא טען שזה לא מומלץ מכיון שהפריזמה תיגרון לניוון של השרירים בעיניים וכל שנה אצטרך לעשות משקפיים עם פריזמה גדולה יותר מהקודמת. אשמח לשמוע מה דעתכן בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיי ראיה עם פריזמה
אורטל לביא17/12/2008ראשית פריזמה אינה גורמת לניוון השרירים.
שנית העדפתי הראשונה בבעיות תפקודי עיניים(אם בכלל קיימות) הוא טיפול באמצעות תרגילי ראייה(אימון הראיה)וזה בד"כ נעשה אצל אורטופטיסט, להבדיל מאופטומטריסט.
כמו כן שים לב לסביבת העבודה שלך האם היא נכונה מבחינה ארגונומטרית,זה מאוד חשוב ותורם לאיכות הראיה ולתפקודך הכללית
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי09/12/2008
אני בן 18, ועד היום הייתי רואה מצוין, התחלתי לקרוא לפני כמה זמן הרבה ספרים, לאחר שאני קורא ספר אני שם לב שקשה לי לראות דברים בתוךהבית אני רואה מטושטש. עכשיו אני נוהג ואני שם לב שאני לא רואה תמרורים רחוקים שחברים שלי כן רואים. לטווח הקצר אני רואה טוב מאוד. אני כמעט בטוח שזה בגלל הספרים, אם אני אפסיק לקרוא זה ישתפר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורטל לביא09/12/2008אין קשר בין קריאת הספרים המרובה לחדות הראיה שלך(לפחות לא בגילך).
עליך להיבדק אצל אופטומטריסט,ומכיוון שהתלונה שלך היא במעבר בין קריאה למרחק רצוי שיבדקו גם תפקודי הראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםחיילת בת 2006/12/2008
שלום, אני חיילת בת 20. קרוב לשלוש שנים אני מרכיבה עדשות מגע. בשנתיים וחצי הראשונות הרכבתי עדשות יומיות "ג'ונסון אנד ג'ונסון" שהיו לי טובות מאוד (ללא שום בעיות או הצקות במשך היום) ולפני חצי שנה עברתי לעדשות בשם "אורייסן פלוס", בהמלצת האופטיקאי. (לדבריו הן חדישות וטובות יותר) לפני חודשיים בערך החלו להציק לי מאוד העיניים, לאחר כמה ביקורים במרפאות עיניים ובדיקות נאמר לי שיש לי "יובש חמור בעיניים". וניתנו לי טיפות של דמעות מלאכותיות שעוזרות לזמן קצר מאוד. המשכתי ללכת עם העדשות אך לשלב הרבה יותר את המשקפיים במשך היום יום. (כמה שעות עם העדשות, עד 8 שעות בערך, וכל השאר עם משקפיים) . לצערי לפני כמה ימים החלו לי כאבי ראש חריפים – כמו לחצים , תוך כדיי שאני "מרגישה את העיניים" . אין לי מושג אם כאבי הראש קשורים לעיניים. שאלתי האם להחליף את סוג העדשות (לחזור לקודמות) יכול לעזור? יש לציין כי אני מאוד תלויה בעדשות וקשה לי מאוד ללכת עם משקפיים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
אורטל לביא06/12/2008ראשית אם היה לך נח עם העדשות של גו'נסון אולי כדאי שתחזרי להרכיבן,השתדלי להרכיב את הסוג שנותן לחות לעין.
שנית השתמשי בדמעות מלאכותיות עד פעמים ביום והקפידי להשתמש בטיפות ללא חומר משמר ע"מ שתוכלי להשתמש בהן גם שהעדשות בעיניים.(מומלץ הילוקומוד).
במידה ואינך חשה שיפור תנסי עדשות מסוג אחר(דו שבועיות/חודשיות) עם עבירות חמצן גבוהה ואחוזי מים מועטים יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- שאלה בנוגע לעדשותsasha02/12/2008
אני בת 16, מרכיבה עדשות מגע כבר שנתיים. יש לי בעיה, לפני כמה שעות שמתי עדשות ובעין ימין לא שמתי טוב, ניסיתי להוציא ולא הצלחתי להוציא את העדשה מאותה עין. אני לא יודעת - אולי היא נפלה ולא שמתי לב או שהיא ניכנסה איכשהו מאחורה ? זה אף פעם לא קרה לי . עדשה יכולה להיתקע בתוך העין? אני לא מרגישה כרגע שמשהו מפיריע לי בעין... האם יכול להיות שהיא בפנים? מה לעשות? בבקשה תענו לי בדחיפות, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-שאלה בנוגע לעדשות
אורטל לביא02/12/2008ראשית העדשה יכולה להיצמד לעין, ומכמה סיבות(כמו יובש , אי התאמה לקימורי הקרנית וכד')
כמו-כן יכול להיות שמנסיונותיך להוציאה היא "יצאה" מבלי שתשימי לב,בכל מקרה הייתי ממליצה לגשת לאופטו' שיבדוק ויוכל להגיד לך האם היא בעין או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לספורטאי צעירמירה01/12/2008
שלום רב, בני בן ה- 10 משחק בליגת כדורסל לילדים בצורה דיי אינטנסיבית והוא מרכיב משקפי ראיה. ידוע לי שיש משקפי ראיה מיוחדות לשחקני כדורסל/ספורטאים וברצוני לרכוש לו מקפיים כאלה. ראיתי דגם מאד מגושם ומכוער ולעומת זאת אמרה לי אופטופטריסטית שיש אפשרות לקחת דגם שנראה כמו משקפיי טייסים ולהתאימו כך שישמש כמשקפיים מתאימות. אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים לספורטאי צעיר
אורטל לביא02/12/2008משקפי ספורט נועדו להיות מאסיביים או כלשונך "מגושמים" על מנת שיוכלו להיצמד לפנים מבלי ליפול בשעת הפעילות,גם מבחינה בטיחותית.
לא ידוע לי על משקפי טייסים שהן גם משקפי ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי30/11/2008
האם שימוש קבוע במשקפיים עם עדשות שרוטות עושה נזק לעיניים? אם כן, איזה נזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורטל לביא30/11/2008שריטות בעדשות המשקפיים אינן גורמות לנזק בעיניים,אולם הן יכולות לגרוע חדות הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי27/11/2008
שלום רב, אם אשתמש בעדשות מגע יומיום במשך שלושה ימים (כל ערב אאכסן אותן במחסנית), מה הנזק הכי גדול שיכול להיות לי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי עדשות יומיות חד פעמיות
רובי27/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אורטל לביא27/11/2008אסור להשתמש בעדשות יומיות יותר מיום אחד(לכן הן יומיות!),
אם אני אנסה לפשט זאת זה כמו שלא תשתה מקרטון חלב מלא שפג תוקפו רק כי הוא מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הנזק מכך?
jj09/12/2008אני משתמש בעדשות מגע חד יומיות ובסוף היום מחזיר לתמיסה ולמחרת משתמש שוב עשיתי זאת מספר פעמים (בעיקר בימים שהעדשות היו בעין רק שעות ספורות ולא 12) השאלה שנשאלה היא מה הנזק שיכול לקרות מכך? האם זה לא ניסיון של חברות מסחריות לגרום לנו לקנות בכך שהן מגדירות אותן יומיות?האם הן עשויות מחומר שונה מהחומר של העדשות החודשיות? איזה חומר חסר בהן שהופך אותן לעדשות יומיות? לצורך העניין גם אם שותים מחלב שפג תוקפו הנזק אינו קיצוני ובלתי הפיך והתגובות שונות מאדם לאדם...לפעמים בחילה או כאבי בטן ולפעמים לא קורה כלום אשמח אם תשיבי על הנזק האפשרי באופן מפורט יותר ומה הסיכונים הכרוכים בכך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הנזק מכך
אורטל לביא09/12/2008ההשלכות והנזקים הינם אינדיבידואלים ושונים מאחד לאחד,איני יכולה לומר בוודאות איזה/מה הנזק שיגרם.
אציין שוב כי המלצתי לך לא להרכיב עדשות יומיות יותר מיום אחד וזהו לא נסיון של חברות מסחריות למכור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעגבריאלה24/11/2008
שלום, שמי גבריאלה ואני בת 14. בגיל 11 אובחן כי עלי להרכיב משקפיים. מידתי עלתה עם השנים, וכיום אני בעין שמאל מספר 3 ובעין ימין 2.50. האופטיקאי המליץ לשים עדשות מגע בשל המספר הגבוה, אך הרופא שלי טוען שגיל 14 הוא גיל מוקדם מידי, ועלי להתאפק עד גיל 15 , 16 . האם זה מסוכן לשים עדשות בגיל 14 כפי שהרופא שלי טוען, או שביכולתי לשים ללא חשש? תודה, גבריאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אלה פארי25/11/2008גבריאלה שלום,
ראשית,המספר שלך לא כל-כך גבוה. שנית, אין גיל מסויים שבו אפשר להתחיל להרכיב עדשות מגע.
הדבר הקובע הוא מידת הבגרות והאחריות שלך לעניין. בכל מקרה,עלייך לקבל הדרכה קפדנית לגבי כללי השימוש וההגיינה עם עדשות המגע , ולהקפיד עליהם. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת23/11/2008
אני רוצה לקנות עדשות מגע ולא יודעת אילו כדאי לי - קבועות, שבועיות או יומיות. אני מספר ארבע והשתמשתי עד עכשיו בעדשות קבועות רכות. מהן הקריטריונים לפיהם אני צריכה להחלט אילו עדשות לקנות? תודה רבה
אורטל לביא23/11/2008ראשית עליך לעבור בדיקת התאמה לעדשות מגע אצל אופטו' ולראות איזה עדשות מתאימות לך.
ההמלצה היום היא להרכיב עדשות מגע חד פעמיות (יומיות/דו שבועיות/חודשיות) כיוון שהתחלופה לעין גבוהה וכך נשמרת ההגיינה,במידה ותעדיפי עדשות קבועות קחי בחשבון שיהיה עליך לנקותן בצורה יסודית בחומרים על בסיס מי חמצן ומנטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)