מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ג'נטילענת24/06/2008
שלום ,
אני מקווה שאני לא מציקה עם השאלה הזאת אבל רציתי לדעת
האם טיפות ג'נטיל גורמים " לג'יפה " בריסים כמו ריפרש ?
ומה בעצם ההבדלים בינהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת-ג'נטיל
קרן ריחני24/06/2008שלום רב,
שאלתך מתקבלת בברכה ואינה מפריעה כלל.
לא ג'נטיל ולא ריפרש גורמים ללכלוך או יותר נכון הפרשות בריסים. במידה ויש הפרשות כאלו זה בד"כ נובע מבלוטות החלב שבקצה הריס ואם את סובלת מהפרשות כאלו אנא פני לרופא עיניים כדי לבדוק מהי הסיבה לכך, כיוון שאין שום קשר בין הטיפות הרטבה לבין ההפרשות.
אין הבדל מהותי בין ריפרש לבין ג'נטיל -הם משמשים לאותה מטרה: תחליפי דמעות. ההבדל שכן קיים ביניהם זה שבג'נטיל ישנו חומר משמר כיוון שזה מגיע בבקבוקון וזה לשימוש חוזר ואילו הריפרש מגיע בקפסולות חד-פעמיות ולכן אין בו חומר משמר .
המשך שבוע נעים
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=58 id=link]רפואת עיניים, מחלות עיניים, בעיות ראיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג עדשות, משקפי ראייהיעל24/06/2008
שלום!
אני אמורה להחליף משקפי ראייה לאור שינוי במספר ושחיקה של העדשות הנוכחיות.
ניסיתי לעשות סקר שוק, ואני מקבלת מידע מעורב לגביי חברות העדשות.
מקום אחד אמר שהעדשות הן של hoya, אבל שהם עובדים מול יבואנים ישראלים.
הוא אמר שלפעמים בארץ העדשה עוברת עיבוד ושלפעמים לא, תלוי בעדשה, ושזה מורכב.
אשמח לדעת אילו חברות נחשבות ל"טובות" ואילו ל"פחות טובות" ...
תודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג עדשות , משקפי ראיה
קרן ריחני24/06/2008שלום יעל,
פרט מאוד חשוב שלא ציינת -האם מדובר בעדשות חד מוקדיות? הכוונה למשקפיים שמשמשים אותך רק למרחק /קריאה או בעדשות מולטיפוקאל?
אם מדובר אכן בחד מוקדיות וכך אני הנחתי, אז יש פחות חשיבות לסוג החברה שממנה מזמינים(לעומת המולטיפוקל-עדשה רב מוקדית) וחנויות אופטיקה עובדות עם חברות שונות או בד"כ עם אחת ראשית ומכאן השוני באינפורמציה שאת מקבלת כנראה. בנוסף יש אכן יבואנים לעדשות שלא מיוצרות בארץ ובאמת חלקן עוברות ליטוש סופי בארץ, אך אינך צריכה להטריד את עצמך בכך והסיבה היא שאם מדובר בעדשות סטנדרטיות (לא מאוד דקות או מחליפות צבע וכו') אז לא צריכה להיות שום בעיה עם כל עדשה , רק לשים לב שיש אחריות לפחות שנה על ציפויי העדשה במידה ויש ציפוי.
במידה ותירצי לספק יותר אינפורמציה על המירשם שלך ועל סוג המשקפיים בהתאמה לצרכייך אשמח לנסות לעזור יותר.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קשותאורי23/06/2008
שלום,
שמי אורי ויש לי כאבים מכיון שאני משתמש בעדשות קשות. בעבר הלכתי לייעוץ בכמה מכונים על מנת לעשות לייזר אך נמסר לי שאני לא יכול מכיון שאני סובל מקרטקונוס ולאחר בדיקות אצל רופא עיניים נאמר לי שבעתיד אצטרך לעשות השתלת קרנית ולבנתיים אני נמצא עם עדשות קשות אשר נורא מציקות לי החלפתי את העדשות הקשות לעדשות קשות אחרות אבל יותר רכות ועדיין זה מציק לי נורא בעיניים.
רציתי לדעת אם את מכירה אולי איזה שהיא תרופה ו/או משחה או טיפול שיוכל לסייע לי בקצת על מנת שאני יכול לשפר את ראייתי כי נורא מפחיד אותי לחשוב רק על השתלת קרנית ועל הסיכונים הכרוכים בה. עוד אציין כי אני מרכיב משקפיים ויש לי צילינדר גבוה אז לא כל טיפול או תכשיר מתאים לי אודה לך אם תוכלי לעזור לי תודה רבה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות קשות-אורי
קרן ריחני24/06/2008אורי שלום,
כמה זמן כבר אתה סובל מקרטוקונוס ? כמה זמן כבר אתה מרכיב עדשות קשות?כמה זמן אתה כבר משתמש באותו זוג?
לפני שעברת לעדשות חצי קשות חצי רכות האם ניסו להתאים לך עדשות קשות אחרות? אני מציעה לך לפנות לאופטומטריסט עם נסיון רב בתחום הקרטוקונוס אשר ינסה להתאים לך עדשה קשה אחרת במידה ולא ניסית עדיין, צריך לבדוק זאת.
ישנו עוד פתרון שיכול לבוא בחשבון ונקרא: Piggy-Back -עדשה רכה רגילה מתחת לעדשה הקשה שאמורה בכך למנוע את החיכוך עם הקרנית הרגישה ולהפחית את הכאב, אך צריך לבדוק אם זה יצליח. ישנן גם עדשות רכות שנקראות עדשות סקלראליות שהן גדולות בקוטרן ולכן מונחות על הסקלרה (החלק הלבן של העין) ובכך אמורות להקל על החיכוך, אך גם פה רצוי להיוועץ עם אופטומטריסט שמתעסק בתחום העדשות הנ"ל ולבדוק גם את נושא שיפור הראייה במקביל.
ציינת שיש לך משקפיים ולא ציינת מהי ראייתך איתם?האם עברת לעדשות קשות מהסיבה שהמשקפיים לא מספקות לך ראיה תפקודית או מספקת עבורך? או שישנה סיבה אחרת? האם משקפיים עבורך הם כבר לא פתרון אופטי עקב הקרטוקונוס?
אני ממליצה בחום לברר על אופטומטריסט שמתמחה בעדשות לקרטוקונוס ולפנות אליו כדי לנסות כל אופציה לדחיית הניתוח אם הינך מפחד לעבור אותו בשלב זה.
מקווה שעזרתי ואם משהו עדיין לא ברור ולא מובן לך אשמח להיות שוב לעזרתך.
יום נעים , קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בחירת משקפי שמש ראיהנעמה22/06/2008
1.מבחינת בטיחותית לנהיגה עדשה קעורה יחד עם אופטית מעוותת את התמונה המציאותית?
2."ידיות" מסגרת משקפיים רחבות(כחסימה צדדית לחדירת קרני השמש) מפריעות לשדה הראיה בנהיגה אך בלעדיהן העיניים חשופות יותר אז איך אפשר לבחור משהו באמצע?
3.באיזה גוון ודרגת כהות צריכות להיות העדשות כדי לשקף נכון את המציאות ולהתאים לנהיגה גם בשעות הצהריים וגם בשעות הדמדומים?
4.כשאני מחליפה את עדשות המשקפיים המקוריות לאופטיות בעצם אני מאבדת את ככל היתרונות של העדשה שבחרתי?
5.אם בחרתי בדגם שהעדשה שלו היא בצבע הדרגתי בהחלפת העדשות לשמש ראיה אוכל לשנות את הצבע לאחיד ואת רמת הכהות?ניתן להוסיף "מחזיקי אף"?
ואיך לבחור מבין כל הקריטריונים?:
1.חומר העדשה:
פולי קרבונט: פלסטי וקל עם עמידות גבוהה יותר בפני שריטות.
CR-39 : עמיד בפני שריטות ובעל איכות ראיה מציאותית ביותר.
CR-39 carbon:שיפור של החומר הקודם ועמיד במיוחד!
זכוכית:לעדשות זכוכית רמת צלילות וראיה מציאותית גבוה ועמידות בפני שריטות. חסרונותיה:הכבדה על האף,שבריריות משקפיים אם תבחרו בה אז עדיף לבחור בעדשות זכוכית חוסמת. זכוכית זו נשברת בצורה שלא תחדור לעין.
פולארויד:עדשה מקטבת אשר מבטלת תופעת ההשתקפות וברק) הנראה לעין בשמש חזקה) , מצוינת לנהגים ובעלי עיניים רגישות.חיסרון: פחות עמיד בפני שריטות.
: polarizeמומלצות, להגנה טובה יותר מהשמש החזקה.
:Anti Scratchנגד שריטות.
2.ציפוי העדשה:
אנטי רפלקס :נגד השתקפות. במשקפי שמש חשוב שיהיה ציפוי כזה מהצד הפנימי של העדשה. כדי למנוע השתקפות של העיניים שלנו וסנוור מבחוץ.
מראה חיצוני:בדרך כלל מותקן במשקפי סקי או במשקפיים אופנתיים מסוימים. עשוי לסייע לסינון נוסף של קרינה.
3.צורה וגודל העדשה:כדאי לרכוש משקפי שמש המכסים את כל שטח העין(מהגבה ועד מתחת לעפעף ובצידי העיניים) העדשות קמורות מדי עלולות לעוות את התמונה.
4.סינון קרינה:משקפיים צריכים להיות בעלי יכולת סינון עד 400 ננומטר (100% סינון קרינה).
5.דרגת כהות העדשה:קיימות 4 דרגות כהות.על מנת להתאים את המשקפיים לכל שעות היום ובייחוד להנהיגה רצוי לבחור בדרגת כהות בינונית. חשוב לא לבחור עדשות בצבעים שעלולים לשנות את תפיסת הצבעים הטבעית שלנו. הדבר יכול ליצור בלבול באורות רמזורים, לדוגמא.
6.מסגרת:
להיות חזקה אך גמישה ובעלת צירים חזקים.המשקפיים צריכים להיות קלים(עד 25-30 גרם)לא ללחוץ על הרכות והאף אך צריכים אחיזה טובה סביב האוזניים כדי שלא ישמטו מכל תזוזה קלה.
מקווה שתוכלו לענות לי על חלק מהשאלות ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת משקפי שמש
הילית פלמור22/06/2008שלום רב ,נעמה.
אשתדל לענות לשאלותייך:
1.על מנת לתת לך מענה מדוייק יש לקחת את סך הנתונים (מרשם,צילידר,מרחק בין האישונים)ולהתאימן למסגרת כך שהתוצאה תהיה ראייה טבעית ונוחה.באופן כללי אין סיבה לעיוות ראייה אלא אם כן ישנם צילינדרים גבוהים וגם אז ישנן מספיק אפשריות על מנת לעקוף את הבעייה.כל זאת ישמח האופטומטריסט שלך להסביר לך.
2.שוב,יש להתאים את המסגרת לפי צרכייך האישים וסדר היום שלך(כלומר: הרבה שעות בחוץ,בנהיגה..)וכדומה.
3.בחנות ניתן להראות לך דוגמאות לגוונים כך שתוכלי להרגיש מהו הטוב ביותר עבורך.
4.כשאת מחליפה עדשות שמש מקוריות לשמש אופטי אינך מאבדת יתרונות משום שאת כולן תוכלי לקבל בעדשות הראייה.(u.v,צבע שתחפצי ועל פי דוגמה ודרגת כהות,,ציפוי פנימי אנטירפלקס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת משקפי שמש-המשך...
הילית פלמור22/06/2008שוב שלום..
המשך:
1.לגבי עדשות למשקפיים,כיום מומלץ עדשות פלסטיק לעומת זכוכית מהסיבות שנקטת בהם. הכי מומלץ ועל שביעות רצון הלקוחות לשמש הינו פולוריוד שנותן את הראייה הצלולה ביותר.
הציפוי שחשוב לשמש הינו אנטי רפלקס פנימי וכמובן סינון קרינה 400.
לסיום, אני מאוד ממליצה לשאול את כל השאלות האלה כאשר כל הנתונים ידועים ואין לי ספק שהאופטומטריסט ויועצי המכירות ישמחו לתת לך דוגמאות לכל שאלותייך.
תודה רבה
מקווה שעזרתי
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותניר22/06/2008
שלום אני רוצה לדעת עם ניתן לעשות ניתוח לייזר למספרים 7 צלינדר 1.25 ו8 צלינדר 1.25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ניתוח לייזר
הילית פלמור22/06/2008שלום ניר,
על מנת לתת תשובה מדוייקת עלייך לגשת למכון לניתוחי לייזר ולבצע בדיקת התאמה. ישנם עוד פרמטרים שיש לבדוק אותם ,מאוד חשובים כגון עובי הקרנית,יציבות מספר וכדומה.
אני ממליצה לך לגלוש באינטרנט ולקרוא חומר בנושא ולפנות לבדיקת התאמה במכון מומלץ.בדיקת ההתאמה מאוד חשובה ויש להקפיד היכן נעשית.הבדיקה אינה עלה כסף ואורכת כשלוש-ארבע שעות.
בהצלחה.
אשמח לעזור באם יהיו שאלות נוספות
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה מסגרתיקי20/06/2008
שלום רב
אני בן 70. מרכיב משקפיים כ-50 שנה. זה עתה קיבלתי משקפיים חדשות.
אני מרכיב כ-10 שנים עדAות מוטיפוקל. וכך גם במשקפיים החדשות.
אולם בהתבוננותי דרכן , אני רואה את המסגרת בצד ובחלקה התחתון. בעיקר זה קורה בעין אחת. ראוי להדגיש שהעדשות אינן קטנות ומכסות יפה את העין , וכן אינני פוזל.
אודה לכן אם תואילו להבהיר לי מה הסיבה לתופעה.
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואה מסגרת
קרן ריחני21/06/2008שלום לך יקי,
קודם כל תתחדש על המשקפיים !
דבר שני , ציינת שהעדשות אינן קטנות ומכסות יפה את העין , אך איך הן יחסית לקודמות?? אם המסגרת החדשה אכן יותר צרה מהקודמת אז אולי זאת הסיבה שאתה רואה את המסגרת בשדה ראייתך ולעיתים שינוי של כמה מילימטרים בודדים וצורה שונה יכולים לעשות את ההבדל.
זה שזה קורה רק בעין אחת קצת לא ברור לי אך יכול להיות שלשם הסבת את תשומת ליבך.
המסגרת בשדה הראייה היא תופעה שקיימת במעבר למסגרות חדשות ובד"כ המוח לומד להתייחס לתמונה דרך העדשה ולהתעלם מהמסגרת (ומאוד עוזר אם מפסיקים לחשוב על זה-ברצינות).
לא ציינת כמה זמן אתה איתם ואם מעט אז תן לזה עוד זמן ותשתדל לא לחשוב על כך ולא לחזור למסגרת הישנה.
תבדוק בחלוף הזמן אם זה משתפר .
בהצלחה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואה מסגרת
יקי22/06/2008שלום רב
חן חן על תשובתך היסודית והמלומדת!
איישם את הצעותיך - בבחינת " הזמן יעשה את שלו"
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקל עם צילינדרבועז20/06/2008
שלום רב
אני בן 45 ומזה כעשר שנים מרכיב משקפי ראיה. העדשות עם צילינדר.
מזה כשנה שאני נעזר גם במשקפי קריאה.
א. האם יש עדשות מולטיפוקל עם צילינדר?
ב. האם צפוי שינוי נוסף בראיתי שיאלץ להחליף עדשות (יקרות) מוקדם יחסית? מתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל עם צילינדר
קרן ריחני21/06/2008
שלום בועז,
לשאלתך האם יש עדשות מולטיפוקל עם צילינדר התשובה היא חיובית-יש. אם כי לא ציינת בכמה צילינדר מדובר, למרות שניתן לייצר מולטיפוקל גם עם צילינדר גבוה יחסית.
לשאלתך השנייה- בד"כ ישנה עליה במירשם לקריאה עם עליית הגיל בטווח של כל שנה-שנתיים. השינוי אינדבדואלי לכל אחד ואחד ובנוסף יכולים להיות גם שינויים במספר למרחק (אך הם לא קשורים ישירות לעלייה בגיל).
ישנם מולטפוקלים יקרים ויקרים פחות וכדאי לך לבדוק מול אופטומטריסט ו/או נציג אופטיקה איזה מחיר סביר תוכל לקבל לפי המירשם שלך ולהחליט לפי זה את מחיר העלות לעומת מחיר הנוחות :-).
שבוע טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות?שלמה19/06/2008
מה זה מיזוג ודיפלופיה?
אשמח אם תפרטו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיזוג ודיפלופיה
קרן ריחני20/06/2008שלום שלמה,
ישנו קשר הדוק בין מיזוג לדיפלופיה.
"מיזוג" זו היכולת המוחית למזג שתי תמונות לאחת. לדוגמא :כאשר אתה מקרב עצם לאפך יש לך יכולת מיזוגית התכנסותית לאחד אותו לעצם אחד.אם לא הייתה לנו יכולת מיזוגית היינו רואים כפול (תמונה מכל עין) שזה מביא אותנו למושג "דיפלופיה"-כפילות. כפילות יכולה להיות או פזיולוגית, כלומר טבעית ונורמלית לדוגמא : שני עצמים אחד קרוב יותר אליך ואחד רחוק ובאותו ציר ראיה, אם תתמקד על העצם הקרוב , העצם הרחוק יראה כפול ונכון גם להפך.ישנה לצערי גם דיפלופיה לא טבעית כתוצאה מסיבות שונות כמו פגיעה מוחית, פזילה ועוד . חלק מהדיפלופיות ניתן לתקן או לפחות למזער וחלק לא . ישנן דיפלופיות שקשורות לעצם המיזוג בין שתי העיניים וישנן דיפלופיות שמתרחשות רק בעין אחת ללא קשר לשניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין עדשת מגעאור17/06/2008
שלום .יש לי יובש בעיניים ,ולכן אני משתמש בעדשות Purevision של בוש אנד לומב.
הראיה שלי איתם לא חדה ממש, כלומר רואה 6 /6 אבל משהו בראיה לא נקי למרחוק כמו עיוות
אני רוצה לנסות את העדשה Proclear Compatibles אבל אני חייב לקנות את כל הקופסא ולא זוג נסיון אז אם אני קונה ויהיה לי איתם לא טוב אני יפסיד כסף
לכן השאלה שלי היא איזה עדשה אכותית יותר מבחינה הנתונים של עבירות חמצן נוחות בעין בריאות העין מפחד שהעדשה של Proclear Compatibles תגרום לי ליובש בעניים
כי של Purevision זה מסוג סיליקון הידרוג'ל
בקיצור האם אני יורד ברמה או לא
מקווה שהבנתם את שאלתי ומודה לכם מקרב לב אחלה אתר והעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה בין עדשות מגע
קרן ריחני19/06/2008שלום אור,
רצוי לבדוק קודם את דרגת היובש שיש לך בעיניים אם עדין לא עשית זאת.בדיקה זו מתבצעת אצל אופטומטריסט מוסמך.
לא ציינת האם במירשם למישקפיים שלך קיים צילינדר ואם כן כמה אשר יכול להוות גורם לעיוות במידה ותיקון זה לא מתוקן בעדשות מגע.
ככל הידוע לי רוב החברות המספקות עדשות מגע מעניקות זוג עדשות מגע חודשיות לנסיון אם צריך ואולי כדאי שתבדוק זאת שוב עם האופטומטריסט שלך .
עדשות מגע מסוג הידרוג'ל אכן בד"כ טובות לעיניים יבשות , אך שוב הכל תלוי במידת היובש ולעיתים גם עדשות ללא הידרוג'ל יכולות להתאים אם הן מותאמות טוב ואינן צורכות אחוזי מים גבוהים.
לדעתי אין חכם כבעל הנסיון וגם אם קונים חפיסה אולי אפשר להגיע להסדר במידה ולא יתאימו לך העדשות. צריך גם לזכור שלא תמיד יש פתרון מושלם ואולי צריך להתפשר על זמן ההרכבה .
מקווה שעזרתי ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקל הכי טוב?תם17/06/2008
שלום רציתי לדעת אילו חברות נחשבות להכי טובות.
כוונתי הן מבחינת איכות העדשות והן מבחינת השירות.
לאחרונה אבי קנה משקפיים של חברת ZEISS GLAZEN
הן הייצור והן השירות עד כה הינם תחת כל ביקורת.
הייתה בעייה בייצור וכבר 10 חודשים שהמשקפיים לא ברשותינו.
ולא רק שהנציג הישראלי לא עשה עבודתו כראוי הוא אף דרש תשלום עבות ה"שירות".
לכן אני שואל כאן אילו עדשות מומלצות מבחינת האיכות והאחריות של החברה
תם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל הכי טוב שיש
קרן ריחני19/06/2008שלום תם,
רוב החברות אם לא כולן מחזיקות במגוון רחב של מולטיפוקלים שחלקם פותחו לפני מספר שנים וחלקם פותחו לאחרונה ועקב התחרות בשוק אף חברה אינה נותרת אדישה להתקדמות הטכנולוגיה.
מולטיפוקל טוב הוא מולטיפוקל המותאם טוב לפי המירשם , עיסוקו של הלקוח וצרכיו.
זמן אספקה של מולטיפוקל הוא כשבועיים עד חודש פחות או יותר אם כי יכולה לעיתים רחוקות להיות בעיה בייצור כמו בכל דבר לצערנו, אך עדיין 10 חודשים נשמע לי קצת יותר מידי.
למרות זאת איני יכולה לדעת מה גרם לעיכוב . לא ברור לי אם אתם עדיין ממתינים למשקף ובמידה וכן בהחלט ראוי שתקבלו אינפורמציה מלאה על המתרחש ושתמצאו את הפתרון הכי יעיל בשבילכם בשיתוף עם הנציג או האופטומטריסט שטיפל בכם.
מקווה שעזרתי והמון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר15/06/2008
שלום רב,
אם אני מרכיבה עדשות מגע 12 שעות ביום במשך 10 שנים כבר, האם יתכן נזק בלתי הפיך לעיניים?
אם כן, מהו?
תודה רגבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבה ממושכת של עדשות מגע
קרן ריחני19/06/2008שלום הדר,
לא מומלץ כלל להרכיב עדשות מגע 12 שעות ביום כל יום. ההמלצה המקובלת היא לא יותר מ 8 שעות ביום וגם אז לא מומלץ להגיע למקסימום ובטח שלא כל יום.עדשות מגע אינם תחליף קבוע למשקפיים ברוב המקרים.
לגבי נזק בלתי הפיך אכן יכול להיגרם נזק כמו אי סבילות לעדשות מגע , אך אין זה מחייב לכל מקרה.כמו כן חוסר אספקת החמצן לעין בעקבות הרכבת עדשות מגע (ברכות בעיקר) יכול גם לגרום לנזק מסויים.
הקפידי מעתה להרכיב הרבה פחות ואם הינך פעילה שעות רבות השתדלי לעבור למשקפיים באמצע היום-העיניים שלך יודו לך על כך.
מקווה שעזרתי
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקל סולהגלית12/06/2008
האם מישהו יודע מהי איכות עדשות מולטיפוקל של סולה ובמיוחד
הסוג החדש EGO סולה. האם הם באמת חברת בת של של צ'ייז כפי
שנאמר לי בחנות האופטיקה?
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל סולה
הילית פלמור15/06/2008שלום גלית,
עדשות המולטיפוקל סולה הם של חנות אופטיקנה,עד כמה שידוע לי, ואיננו עובדים איתם כך שאין לי נסיון איתם. חברת צייס רכשה בעבר את עדשות סולה,אך אלה אינם עדשות ייצור של צייס!!!
(כך נמסר לי מחברת צייס)
תודה
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- =>עדשות . . .11/06/2008
היי,רציתי לשאול,האם אפשר לבכות\לעצום עיניים עם עדשות צבעוניות בתוך העיניים מבלי שהם יזוזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
הילית פלמור12/06/2008שלום,
האם העדשות זזות לך כאשר את עוצמת עיניים ?ובשעת בכי?
באופן כללי ניתן לבכות עם עדשות מגע וכתוצאה מכך עדשות המגע "נדבקות" יותר לעיניים ופחות זזות.
ועצימת עיניים-האם הכוונה לשינה?מומלץ מאוד מאוד לא לישון עם עדשות מגע. אך ניתן לעצום לפרקי זמן קצרים.את העיניים.
במידה ויש תזוזה יתרה של העדשות יש לגשת לאופטומטריסט ולוודא עימו.
תודה
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,תודה לך!:)
עדשות . . .12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי יובש דיי חמור בעיניים האם....רועי06/06/2008
יש לי יובש דיי חמור בעיניים האם יש עדשות מגע שיכולות להתאים לי ?
יש לציין שניסיתי להרכיב עדשות פשוטות ולא הלך היובש רק החמיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
הילית פלמור08/06/2008שלום רועי,
האם אובחנת ע"י רופא עיניים או אופטומטריסט שהינך סובל מיובש חמור?
האם ניסית עדשות מגע יומיות?
עדשות מגע סיליקון הידרוגל?
האם ניסית לטפטף טיפות עיניים בעת ההרכבה?
עד כמה הינך בעל מוטיבציה ורצון להרכיב עדשות מגע?
בכל מקרה,אם ניסית אפשריות אלה או חלקן תמיד אפשר להרכיב עדשות יומיות פעם ,פעמיים בשבוע-שבועיים (בהתאם למצב)לזמן מוגבל,למשל.
חג שמח
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בעיניים
שני17/04/2013אני סובלת כבר כחודשיים מיובש חמור בעיניים שמתבטא בעקצוצים בעיניים בצריבות בכאבים ובתחושת חול בעין... הייתי אצל רופא עיניים צבאי שאמר שהוא לא רואה שום בעיה בעין ולפי דעתו זה יובש הוא נתן לי טיפות עיניים שמקלות רק לכמה דקות ואחר כך התחושות הלא נעימות בעין חוזרות. אני מרכיבה עדשות יומיות והרופא עשה לי איתן בדיקה ואמר שהן נראות לו בסדר ושהן נעות בסדר בעין... ניסיתי גם להחליף לעדשות יומיות אחרות שהן יותר לעיניים יבשות אך אלה עשו לי יותר גרוע אני לא יכולה להרכיב משקפיים באופן קבוע כי הן עושות לי מגרנות קשות ... לפעמים יש לי פצעים קטנים לבנים בתוך העפעף או מתחת לריסים מעל ובתוך העין פעם בעין ימין ובפעם בעין שמאל האם זה קשור, או נגרם עלי ידי היובש? אשמח לקבל תשובות בעניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בעיניים - תגובה
רימון בן ישי19/04/2013שני שלום רב,
הסיבות ליובש בעיניים הינן שונות ומגוונות והן יכולות לנבוע גם ממאמץ ראייתי ממושך של העיניים, אקלים ותנאי מזג אוויר קיצוניים, תגובת העין לעדשות מגע וגם כתופעות לוואי לתרופות מסויימות. לעיתים רבות יובש בעיניים הינו רק אחד מהסימפטומים למחלות עיניים שונות כגון: בלפריטיס ולפעמים הוא יכול לנבוע ממחלות סיסטמיות אחרות כדוגמת מחלות פרקים.
האם בביקורך אצל רופא העיניים הופיעו על העפעף הפצעים הלבנים? האם מדובר בפצעים או שמא מדובר בקשקשים? האם מלבד היובש ישנה אי סבילות של העין לעדשות מגע? או ההיפך, האם כשאת מורידה את עדשות המגע ישנה תחושה "קשה" יותר של העיניים? האם ישנן הפרשות דביקות על העפעפיים? במיוחד בבוקר? האם ישנם ריסים שבורים או אזורים של חוסר ריסים וגבות? ייתכן שישנם דברים נוספים מלבד היובש עליהם יש לתת את הדעת.
במידה ולא הופיעו על עפעפייך הפצעים הלבנים בעת ביקורך אצל הרופא, אני מייעצת לך לחזור אליו כאשר אלו יופיעו, ואולי אבחנתו וטיפולו ישתנו בהתאם למצב.
שימוש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר יכול להקל משמעותית על הרגשתך. ישנו בשוק מגוון רחב מאוד של תכשירים כאלו שאינם דורשים מרשם רופא, ואת מוזמנת לנסות אותם עד שתמצאי את התכשיר האופטימאלי בעבורך (רפרש, היפוטירס, ג'נטיל, הילוקומוד וכדומה). במקרים חריפים יותר ניתנים "תותחים כבדים" כגון ציקלוספורין. במקרים אחרים חסימת ניקוז הדמעות ע"י פלגים פותר את הבעיה (כדוגמת הפקק באמבטיה). במידה ומצבך אינו משתפר, אנא שובי בחזרה אל רופא עיניים. כמו כן, במידה והינך יושבת שעות ארוכות מול מסך מחשב, השתדלי לעשות הפסקות מרובות יותר, על מנת להקל מעט על עינייך (פעמים רבות זווית המבט הינה כלפי מטה, דבר התורם ליובש בעיניים בשל מצמוץ מופחת). כמו כן, הקפדה על הגיינת העיניים והעפעפיים יכולה לעזור.
בריאות ורפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל03/06/2008
הבן שלי בן התשע סובל משדה ראייה פגוע בעין ימין, עקב לחץ תוך גולגלתי מוגבר
שהסתדר לאחר הוצאת גידול ושאנט.
בדיקת ראייה העלתה שלמרחוק יש לו-0.75 בימיןו-0.5בשמאל.
רופאת העיניים אמרה שיש לו בימין 1.25 ושמאל 0.75
על איזו בדיקה מסתמכים???
כדאי במצב כזה לעשות לו משקפיים?
יש לו גם צילינדר בימין-
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
הילית פלמור05/06/2008שלום מיכל,
מכיוון שהן רופאת העיניים והן הבודק/ת השני/ה מצאו כי יש לבנך ליקוי ראיה ( די נמוך ),ובמידה שניתן לעזור לו לשפר את ראייתו,המסקנה היא שעדיף שירכיב משקפיים.
הרכבת משקפיים משפרת לא רק את תפקודי הראייה אלא את האיכות הכללית כגון בלימודים,העתקה מהלוח,לראות אנשים בבירור וכדומה..
ועוד עניין חשוב שציינת שיש לבנך פגיעהבשדה הראיה בעין ימין,ולפיכך כדאי עד כמה שאפשר לשפר את הראייה למקסימום.
בקשר למרשם אני ממליצה ללכת לחוות דעת שלישית למקום שהמליצו לך עליו,חברים או משפחה,או על פי בחירתך,ולהגיע למסקנה מה המרשם המדוייק.
מקווה שעזרתי
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)