פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שמחון
    06/04/2008

רציתי לדעת האם תופעה מוכרת זו שקשה להביט במסך מחשב עם עדשות מגע.
    כמו כן, אם אני בכל זאת עובד עם עדשות מגע על מחשב, האם זה יכול לעשות לי נזק לעיניים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עדשות מגע ומחשב

אבי עזרא
    06/04/2008

התופעה שכיחה מאוד.
    בזמן העבודה מול מסך המחשב אנו נוטים לעפעף פחות ומשום כך גם ל"שאוב" פחות דמעות משק הדמעות,בכל מצמוץ אנו "שואבים" כמות (נפח) של נוזל דמעות באמצעותו העין נשארת רטובה ואיכות התמונה המתקבלת טובה יותר.
    כאשר ממצמצים פחות. העין נוטה לנדף יותר נוזל ביחס לכמות הנוצרת ומכאן תחושת ה"יובש".
    כאשר מרכיבים עדשות מגע התופעה נוטה לעיתים להחמיר,ניתן להעזר בדמעות הרטבה או להשתמש יותר במשקפיים בזמן עבודה ממושכת.
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע וצימצום טווח הראיה
    NISH
    03/04/2008

לפני כשנה וחצי התחלתי להשתמש בעדשות מגע.
    טרם השימוש בעדשות הצטרכתי משקפיים לראייה לרחוק בלבד (בעיקר לטלויזיה ולנהיגה). מאז השימוש בעדשות אני מרגישה שטווח הראייה שלי כ"כ הצטמצם, עד שאיני רואה טוב את מסך המחשב אם אני בלי משקפיים/ עדשות.
    האם זו בעיה שכיחה עקב שימוש בעדשות או שנגרם לי נזק כלשהו?

הוספת תגובה

• מחשב

אבי עזרא
    06/04/2008

חזרי לאופטומטריסט שלך הגדירי לו בבירור את צורכי העבודה הנגזרים משגרת היומיום שלך,וביחד עימו לאחר שיערוך תיפקודי ראייה לטווח הביניים (בו את כנראה מצויה זמן רב במשך היום) תיפתר הבעיה.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירשם לעדשות מגע
    יואב
    01/04/2008

מזה כ-20 שנים אני משתמש באותן עדשות (המספר קצת השתנה).
    בשנים האחרונות אני רוכש אותן דרך האינטרנט ועכשיו עומדים על כך
    שאשלח להם מירשם.
    רופא העיניים שלי מסרב לתת לי מירשם, וכך גם אופטימטריסטים (שלא
    מוכנים לתת מירשם גם תמורת תשלום).
    זאת בניגוד לארה"ב שם חייב רופא העיניים לספק לפציינט את המירשם.
    האם יש פיתרון לבעיה. העניין הוא לא רק המחיר, אלא העובדה שהעדות שאני מעוניין בהם אינן משווקות בארץ.

לקביעת תור
    סגירה
    מירשם לעדשות מגע

הוספת תגובה

• מרשם לעדשות מגע

אבי עזרא
    03/04/2008

צודקים האופטומטריסטים וצודקים ומחזקים את ידם גם הרופאים.
    עדשות מגע ללא בדיקת עיניים זוהי הדרך המהירה לבעיות עיניים.
    אני מזמין אותך לבדיקה אצל האופטומטריסט שלך וייצא שכרך ברווח ובבריאות טובה.
    אל תחסוך בעיניים זה יקר מדי .
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת עיניים
    נעמה
    31/03/2008

שלום, כיצד אני יכולה לדעת שבדיקת העיניים שאני מבצעת היא אכן אמינה וכי אכן אלו נתוני הראייה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת עיניים

הוספת תגובה

• בדיקה

אבי עזרא
    31/03/2008

את לא יכולה לדעת.
    או שתסמכי,או שתיבדקי אצל מישהו נוסף.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע
    נתנאל
    28/03/2008

התכוונתי שיש לי עדשות מגע עם צבע +מספר
    הבעייה היא שאני מרכיב אותם
    אז רואים שיש לי עדשות עם צבע למשל שאני מזיז את העיניים לצד אז שמיים לב
    למשל אצל ידידה שלי ממש לא שממים לב שהיא עם עדשות עם צבע

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות צבע

אבי עזרא
    28/03/2008

זה תלוי בגוון שבחרת. יש גוונים אשר נראים "טבעי", ויש גוונים שלא. נסה גוון אחר.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוון אחר פירושו צבע אחר

אבי עזרא
    03/04/2008

גוון אחר פירושו צבע אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה גם אפשרות נכונה

נתנאל
    03/04/2008

אבל העדשה לא נצמדת לעיין
    כמו עדשות רגילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ניתוח לאסק
    ליאור
    28/03/2008

שבת שלום ,
    מצטער על האורך.

עברתי ניתוח לאסק לפני חצי שנה בערך , בבדיקות יוצא שאני רואה 6/6 אבל
    אני מרגיש שבעין ימין אני רואה לא הכי טוב , אז איך זה יוצא 6/6 (בכל עין) ?

והדבר השני שהוא יותר מטריד אותי ואולי בגלל זה אני לא רואה טוב בעין ימין , זה
    שבעין הזו אני רואה כפול (בעין ימין בלבד וכשרק היא פתוחה). זה בא לידי ביטוי בעיקר בכתוביות בטלוויזיה אבל לא רק.
    בנוסף לזה הכפילות היא לא קבועה , לפעמים אני רואה יותר לפעמים פחות ולפעמים אני כאילו "מזיז" את הכתובית הכפולה למעלה ולמטה , מה זה יכול להיות ?
    והאם אפשר בעזרת משקפיים לתקן את זה ? או לצמצם את התופעה הזו לפחות ?

תודה רבה מראש !!!
    מנותח.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ניתוח לאסק

הוספת תגובה

• כפילות

אבי עזרא
    28/03/2008

אם אתה רואה כפול בעין אחת (כל דבר פעמיים ולא מטושטש) אזי יש לבצע בדיקה רצוי במכון בו עברת את הטיפול.
    יש לבצע מספר בדיקות כמו סריקה של הקרנית טופוגרפיה,בדיקה של אופטומטריסט אשר עובד או עבד במרכז רפואי ומכיר את תופעות הלוואי של הטיפוליים,וכמובן חזור לרופא המטפל שלך והסבר בדיוק את תלונתך.
    במרבית המקרים ניתן ל"תקן" במקצה שיפורים.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה לשאלה שלי בבקשה
    נתנאל
    26/03/2008

הוספת תגובה

• הגדר שאלתך בברור

אבי עזרא
    26/03/2008

הגדר את שאלתך באופן ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע
    משה
    25/03/2008

אני בן 16 וזקוק למשקפיים.
    השאלה שלי היא, האם אני יכול ישר להשתמש בעדשות מגע או שצריך תקופת התאקלמות למשקפיים?
    אם כן, כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• גם משקפיים

אבי עזרא
    25/03/2008

כל מרכיב עדשות מגע צריך גם זוג משקפיים. עדשות מגע לא מרכיבים כל יום כל היום.
    צריך שיהיו לך גם משקפיים טובים,אותם תרכיב בבית או בכל הזדמנות שתרצה להתאורר מהעדשות.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ וכאבי ראש עקב החלפת מקפיים
    שי
    19/03/2008

שלום ,

אני סובל לאחרונה מתופעה מאוד מוזרה ומטרידה ואשמח לקבל חוות דעת וכן לקבל שם של רופא מומחה מתאים להתיעצות.

אני מרכיב משקפים שנים רבות וכשעל הזוג האחרון שהרכבתי החלו להצטבר שריטות רבות פניתי לאופטומטריסט הקבוע שלי ועשיתי זוג חדש. למרות שהמספר היה זהה לא הצלחתי להתרגל אליהם, כאשר הייתי מרכיב אותם הרגשתי מעין חולשה גופנית ומעיין תחושת סטרס מסוים בגוף, ולחץ באיזור הרכות. אחרי ניסיון להתרגל למשקפיים הללו חזרתי לאופטומטריסט והוא הוריד את המספר למרות זאת עדיין חשתי באותן תופעות , פניתי שוב ונעשה ניסיון עם מספר מעט שונה ושוב חשתי תחושות של עומס מסוים. יש לציין שעם המשקפיים הקודמות לא חשתי באותן התופעות אך כייוון שהן היו שרוטות כבל לא יכולתי להרכיבן. רופא עינים שבדק אותי לא מצא משהו לא תקין.

רציתי לבקש את חוות דעתכם וכן אם תוכלו לספק לי שם של רופא מומחה לשם התיעצות נוספת כיוון שהתופעות הללו גורמות לי אי נוחות גדולה.

תודה שי

הוספת תגובה

• החלפת משקפיים

אבי עזרא
    19/03/2008

אם גם רופא עיניים וגם האופטומטריסט הרגיל שלך אשר מכיר את המרשם הקודם שלך בדקו את עינייך,הרי שמומלץ ראשית לבדוק גם את ההתקנה של העדשות במסגרת: מרחק אישונים,(פריזמות) אם היו........
    נסה להיות יותר מדוייק לגבי התלונה עצמה : מתי אתה מרגיש לא נוח עם משקפיך? מיד עם הרכבתם? לאחר קריאה ממושכת? לאחר נהיגה? וכדו'.נסה לעשות בדיקה נוספת דווקא אצל אופטומטריסט ורק לאחר מכן אצל רופא עיניים.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי נוחות בהרכבת משקפיים

שי
    20/03/2008

תודה על התשובה אבי ..
    בהמשך לשאלתך..
    המסגרת שברשותי לא הוחלפה. והתחושות האלה מורגשות באופן כמעט מידי עם הרכבת המשקפיים ומתחילות להתפוגג אחרי שאני מוריד אותם.
    הסימפומים הם אכן משונים, כאשר אני מרכיב את המשקפיים אני חש במעיין עומס מסוים, גם מנטאלי וגם פיזי, מעין חוסר ניכיון , קשה לי להתרכז ולגלגל מחשבות בראש, באופן מסוים אני שם לב שקשה לי להתחבר או להתרכז בתחושות גוף , הנשימה נהיית יותר קצרה ורדודה ובכלל ישנה מעין חולשת גוף כללית במובן מסוים. אני מצליח לתפקד כך אך זה יוצר אצלי מעין קוצר רוח וקושי להרגע ולחשוב בבהירות ובשקט. הסימפומים הללו חולפים זמן קצר אחרי הורדת המשפיים ( לצערי יש לי מספר גבוהה כך שאיני יכול ממש להשאר כך זמן רב). יש לציין שהלכתי זמן רב עם המשקפים הקודמות גם במצב שהן היו די שרוטות כך שאולי העין מתקשה להתרגל לראיה ברורה ..(?). כמו כן שמתי לב שלאחר שהאופטומטריסט הוריד מעט את המספר שברשותי לעומת המס הקודם חשתי מעט יותר טוב אבל עדיין אני מרגיש באופן מובהק את הסימפטומים הללו . אשמח לדעת אילו בדיקות כדאי לבצע כדי לשפוך אור על התופעות הללו (בדיקות שרירי עיין , לחץ תוך עיני , זרימת דם וכוו..?)... או מה להערכתך ניתן לעשות.

בתודה , שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקנה

אורן
    27/03/2008

תבדוק אולי התקנת העדשות במסגרת אינה תקינה. אם יש לך צילינדר והתקינו בזווית לא נכונה, למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת משקפיים
    רון אמיר
    17/03/2008

1. אני מרכיב משקפיים שמרשמם:
    R -7 diopt -3.5 cyl
    L -8 diopt -4 cyl .

2. לאחרונה נשברה העדשה השמאלית. כשניגשתי לאופטומטריסט להזמין עדשה הוא מצא בבדיקה מרשם:
    R-7.5 diopt -4 cyl
    L -9 diopt -4 cyl

3. האופטומטריסט המליץ על משקפיים מולטיפוקליות עם תיקון ראיה מלא לראיה למרחק בשתי העיניים או לחליפין תיקון מלא בעיין החזקה ותיקון חלקי בעיין החלשה.

4. מאידך, רופא העיניים אליו ניגשתי ליעוץ בעקבות המלצת האופטומטריסט, המליץ לא לעשות עדשות מולטיפוקליות בשל ההבדל הגדול יחסית במספרים בין העיניים, דבר העלול לגרום סחרחורות וכאבי ראש, אם נעשה תיקון מלא בשתי העיניים.
    לחליפין, הוא המליץ להשאר עם עדשות חד מוקדיות להשאיר את עדשת ימין במשקפיים ללא שינוי לצורך ראייה למרחק. גם את עדשת ימין הוא המליץ להזמין במרשם זהה לזו שנשברה, ללא תיקון מלא, לצורך ראיה מקרוב.

5. עומדות לפני שלוש אופציות:להשאר במשקפיים חד מוקדיות ע"פ המלצת רופא העיניים או לעבור למולטיפוקל עם תיקון מלא או חלקי על פי המלצת האופטומטריסט. מה לדעתכם עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת משקפיים

הוספת תגובה

• חד מוקדיים או מולטיפוקליים

אבי עזרא
    18/03/2008

ראשית לא ציינת את גילך ומקצועך וכדאי היה לדעת לאיזה חדויות ראייה הגעת במשקפייך הקודמים בעיקר לקריאה מקרוב.לגבי דעתו של הרופא ביחס להפרש המספריים בין העיניים,הרי שניתן להתגבר על כך בקלות ולפי תיאורך האופטומטריסט שלך יודע על מה הוא מדבר כאשר הוא מציע לך הצעה הוגנת במרשם הפשרה בו נמצאת גם במשקפיך הקודמים. מרשם זה קרוי "מונוויזן" בו עין אחת רואה חד יותר למרחק אך מתקשה לקרוא מקרוב,בעוד העין השנייה רואה טוב יותר וגדול יותר מקרוב אך מתקשה במרחק. בסה"כ המוח מקבל שתי תמונות משתי מצלמות ומבצע מיזוג בין שתיהן כך שאינך צריך לחשוב על כך. רק אם תבודד בין העיניים ע"י סגירת כל אחת מהן בנפרד תוכל לחוש בהבדלים,אולם כאשר שתי העיניים פתוחות במצב טבעי לא תחוש הבדל משום שהמוח שלך כבר היה רגיל לכך במשקפיים הקודמים.
    יחד עם זאת הצעתו של האופטומטריסט שלך למולטיפוקאל תיתן מענה מושלם ועדיף, גם אם נתעלם מההפרש הכספי הקיים כאן, אזי אני נוטה לקבל את דעתו של האופטומטריסט שלך ולאו דווקא את חוות דעתו של הרופא. אם בכל זאת השיקול הכלכלי משחק תפקיד משמעותי בקבלת ההחלטה, חזור לאופטיקה בקש מהאופטומטריסט שידגים לך באמצעות עדשות מגע או משקפיים (בשילוב עדשות מגע) את כל ההבדלים והאופציות הקיימות עבורך,וכך תקבל החלטה מתאימה והכל תוך שיקול של עלות מול תועלת. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד מוקדיות או מולטיפוקליות

רון אמיר
    20/03/2008

אבי תודה על התשובה,
    1. לשאלתך, אני בן 46 ועוסק גם בפיזיותרפיה וגם במחקר ביולוגי בנוירופיזיולוגיה. עם המשקפיים לא הרגשתי בעיה בקריאה או בראיה מקרוב. הבעיה היתה ראיה מרחוק.

2. יש נקודה שאני לא לגמרי מבין. היתרון במשקפיים מולטיפוקליות הוא האפשרות בכל עדשה לאפשר ראיה מתוקנת לכל טווח המרחקים. אם התיקון במשקפיים מולטיפוקליות נעשה באחת העיניים באופן חלקי הראיה למרחוק בעיין זו לא תהיה אופטימלית כדי לאפשר ראיה מקרוב באותה עיין. אם כך, מה התועלת ברב מוקדיות. אני בעצם מקבל ראיית מונוויז'ן אותה אני יכול לקבל גם בעדשות חד מוקדיות בצורה דומה, קרי על ידי תיקון לא מלא של הראיה למרחוק באחת העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית
    16/03/2008

שלום רב,
    יש לי שאלה אופנתית: אני בחורה מלאה (90 קילו) וגם פני מלאות ועגולות. רציתי לדעת איזו מסגרת מתאימה לי יותר: עגולה, מלבנית, מרובעת?
    תודה רבה מראש על העצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מסגרת |"בהתאמה אישית"

אבי עזרא
    16/03/2008

ייתכן וכולן יכולות לבוא בחשבון ואולי עדיף בכלל מסגרת "ברגים" (ללא מסגרת כלל) עם עדיפות למלבנית כדי ל"שבור" את תוואי העגלגלות של הפנים.אך זה באמת עניין של טעם אישי.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניתי עדשות חודשיות מהסוג "פוקוס"
    עדי
    12/03/2008

והאופטימטריסט שלי אמר לי שאני צריך להרכיב אותם 8 שעות ביום.
    קיבלתי אותם בתוך קופסא קטנה כזאת ויש שם חומר.
    אחרי שאני שם אותם נגיד יום אחד אני צריך לנקות אותם ולהחליף את החומר?
    או להישאר עם מה שיש בתוך הקופסא הזאת
    תוך כל כמה זמן צריך לנקות שוב?

הוספת תגובה

• עדשות מגע

אבי עזרא
    13/03/2008

משאלתך ניכר שאינך מבין / ואו יודע כלום על שימוש בעדשות מגע.מכאן הדרך לזיהומים ובעיות קצרה מאד.
    אם קנית את העדשות בסופרפארם והרוקח הסביר לך אודות שמונה השעות אז חפש אופטומטריסט טוב שגם ידריך אותך.
    אם נבדקת באופטיקה חזור אליהם קבל הסבר מקיף על כל מה שאינך יודע ועל כל מה שצריך לדעת אודות שימוש נכון בעדשות מגע.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    11/03/2008

שלום רב,
    האם טיפות הרטבה לעדשות מגע שקונים בבקבוק קטן הן אותו דבר כמו תמיסה שמגיעה בבקבוק גדול _תמיסה רגילה שמשתמשים בה לאחסן את העדשות) וכתוב עליה לניקוי ו"הרטבה"?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפות הרטבה לעיניים יבשות

אבי עזרא
    11/03/2008

טיפות הרטבה או דמעות מלאכותיות נחלקות לשתי קבוצות עיקריות:"עם חומר משמר" ובלי חומר משמר.
    היתרון של הדמעות ללא חומר משמר שהן באות באמפולות קטנות חד פעמיות, שוב: (ללא חומר משמר) אותו החידקים מחבבים מאד,וזה יתרון גדול המונע אפשרות לזיהומים.
    לא תמיד נוזלים אילו מספיק סמיכים והשפעתם חולפת כמעט מיידית, שתיים -שלוש דקות.
    לא ברור מפנייתך מהו בקבוק קטן/גדול.
    "הכי טוב" להתייעץ עם האופטומטריסט המטפל.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע ועיניים יבשות
    עדי
    08/03/2008

שלום, אני בת 16 והזמנתי עדשות מגע חודשיות ויש לי עיניים יבשות
    הרופא עיניים אמר לי שאני יכולה להרכיב עדשות של חודש ושאני צריכה לקחת טיפות עיניים שעושות דמעות מלאכותיות וזה עוזר. איך קוראים לתרופה הזאת?
    ובנוסף, המספר שלי גדל ברבע מספר ועכשיו הוא 4 וחצי.
    זה חמור? האם אוכל לעשות ניתוח הסרת משקפיים בלייזר כשאהיה בת 18?

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע ועיניים יבשות

הוספת תגובה

• טיפות הרטבה

אבי עזרא
    11/03/2008

דמעות מלאכותיות אינן תרופה, ואינן מצריכות מרשם רופא.
    הן מקלות את תחושת היובש.
    כאשר תגיעי לגיל שבו המספר יתייצב תוכלי לעשות בדיקת התאמה,עד אז טפלי בעינייך אצל אופטומטריסט שיסביר ויעקוב אחר מצב עינייך.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

עדי
    11/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עדשות מגע
    מרינה
    05/03/2008

שלום רב, אני בת 22 ומזה 6 שנים אני משתמשת בעדשות מגע. בשנה האחרונה קניתי עדשות חודשיות זולות מאוד ( בשל מצב כלכלי ) ללא בדיקת התאמה לפני . הדבר גרם לכך שאיני מסוגלת יותר לסים את העדשות האלו , והעיניים שלי נעשות ישר אדומות וצורבות מאוד . האם הסיבה נעוצה בעדשות שלא מתאימות לי ? והאם רני צריכה ללכת לאופטיקה שבה כן יבדקו אותי ויתנו לי עדשות מתאימות לעיניים שלי ? או שהתפתחה אצלי אי סבילות לעדשות ? זה מאוד חשוב לי .
    תודה רבה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עדשות מגע

הוספת תגובה

• בדיקה חובה

אבי עזרא
    05/03/2008

הצלחת לעשות את כל הטעויות.
    עכשיו הסירי את העדשות מהעיניים לפחות לשלושה ימים,וגשי להיבדק אצל אופטומטריסט ואו רופא עיניים שמבינים איך להחזיר אותך אל העדשות בהדרגה.
    מומלץ בחום: צילום טופגרפי של הקרנית ואבחנה רצינית של מצב העיניים.
    נסי עדשות אשר יתאימו לעינייך.שמרי על כללי הרכבה נכונים.זרקי את כל התמיסות הפתוחות והמחסניות הישנות הקיימות אצלך. והכי חשוב שמרי על היגיינה.ותעשי לעצמך טובה גדולה וטפלי בעינייך אצל מקצוענים.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה