מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעשלומי07/08/2008
שלום לך... כעוד שבוע אמור להגיע לי עדשות מגע רכות קבועות (שנה) צבעוניות דרך אגב זה מספר ).....אז האם אפשר בבקשה לדעת חוץ מהתמיסה הרגילה מה עוד אני צריך לקנות לניקוי העדשות הקבועות?? והאם חייב לנקות אותם יום יום?...... תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
אלה פארי08/08/2008עדשות מגע קבועות חובה לנקות יום יום . הוראות ניקוי מדוייקות עליך לקבל ממי שהתאים לך את העדשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבעמ'07/08/2008
יש מצב שעדשות צבע בצבע כחול אפור לא יתאימו לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע
אורטל לביא07/08/2008לא ציינת האם הכוונה לעדשות צבע עם מרשם אופטי,או רק ליופי?
לרוב עדשות הצבע הן בעלות קימור סטנדרטי שמתאים לרוה האוכלוסיה,אך ישנם מקרים שהעדשות אינן מתאימות בגלל הקימור או בגלל הסוג,אך ללא קשר לצבע.
מומלץ לבצע בדיקת התאמה+הדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח ראיה בעדשות מולטיפוקלמשקפופרית07/08/2008
החלפתי משקפי ראיה מולטיפוקל ועדשות תוצרת צייס. העדשות הקודמות היו תוצרת רודנשטוק. להפתעתי - בעת שימוש במחשב - טווח הראיה (לצדדים) במשקפיים החדשות קטן לעומת העדשות הישנות. האופטומטריסט שיכנע אותי לקנות את עדשות צייס + אופציה הרחבת שדה הראיה לצדדים (כמו כן בוצעה בדיקה באמצעות מכשיר חדיש של צייז). על אופציה זו שילמתי תוספת כספית. גם בפעם הקודמת בעת רכישת המשקפיים עם עדשות של רודנשטוק שילמתי תוספת עבור אפשרות הרחבת שדה הראיה לצדדים. האם סביר הבדל בין סוגי העדשות מבחינת שדה הראיה בצדדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח ראיה בעדשות מולטיפוקל
אורטל לביא07/08/2008ראשית הבדיקה במכשיר החדש בודקת פרמטרים של המסגרת והפציינט ע"מ להזמין עדשות בהתאמה אישית(frame fit),וסביר להניח כי התוספת הכספית היתה מפאת סוג העדשות וההתאמה,
אין קשר בין בדיקה זו להרחבת שדה הראיה בצדדים.
כמו כן ישנם שינויים במבנה של העדשות בין החברות השונות,ומכאן ההבדלים שאת מרגישה.
לא ציינת כמה זמן את מרכיבה את המשקפים החדשים,והאם את מרכיבה רק אותם, או משתמשת לעיתים קרובות בישנות,בכל מקרה לכל משקף חדש ובוודאי במולטיפוקל יש זמן הסתגלות.
אם אינך מסתגלת עליך לחזור לוודא כי הבדיקה נכונים ושהסימונים(גובה אישונים,מרחק בין אישונים)
ממוקמים נכון ובהתאם עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משקפופרית07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת הכל על עדשות ליליות קשותיוני06/08/2008
אני נזקק למשקפיים עם קוצר ראייה זה 5-6 שנים כמו כן אני כבר מרכיב עדשות מגע רכות חודשיות זה שנתיים. המספר שלי בשני העיניים הוא כ3.5 במינוס עם כחצי צלינדר בשני העיינים. שאלתי היא1. האם אני יכול לעבור טיפול עם עדשות מגע קשות ללילה(קראתי על זה שזה צריך להיות טיפול) והאם כדי גם? 2. מה המחיר הזול ביותר שאפשר להשיג טיפול כזה ואיפה כדי? 3. אני הולך לצבא עוד מעט והאם יהיו לי בעיות עם זה שם (תפקיד קרבי) 4.כל כמה זמן צריך להגיע לבדיקות אופטמיטריסט. בעיקרון זה מה שאני צריך לדעת על זה לבנתיים אני מבקש לענות לי בהקדם כי זה חשוב לי שכחתי להזכיר שאני בן 18 כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לדעת הכל על עדשות ליליות קשות
אורטל לביא06/08/2008ראשית העדשות הינן אורטו k.לגביך באופן אישי זה גבולי,אם בכלל,וצריך לעבור בדיקת התאמה יסודית(במקום שמתאימים עדשות אלו)הן מבחינת המרשם והן מבחינת העדשות.
לאחרונה יצאה כתבה שבה נאמר כי עדשות אלו אינן מומלצות,עליך לעבור בדיקה תוך שקילת היתרונות והחסרונות ואז להחליט.
מחיר ממוצע של עדשות אלו הוא 4500 ש"ח.
לגבי הצבא הטיפול בעדשות אלו לא שונה בהרבה מטיפול בעדשות אחרות ואני לא רואה בעיתיות.
לגבי בדיקות אצל האופטומטריסט-בטיפול הנוכחי הזה אתה עובר בדיקת התאמה,בדיקה ביום קבלת העדשות,יום למחרת,שבוע אחרי וחודש אחרי,לאחר מכן זהו שיקולו של האופטו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנית עדשות מגע ברשת: בישראל/בארה"ב?boardrider06/08/2008
שלום,
עשיתי השוואת מחירים בקניית עדשות מגע (Acuvue 2 Johnson & Johnson) ברשת - בין רכישה באתר ישראלי לבין רכישה באתר בארה"ב.
המחיר הבסיסי לרכישת קופסה אחת (6 עדשות) הוא 46.8 110 (ש"ח). משלוח מארה"ב הינו 53 ש"ח ועל כך יש להוסיף מע"מ של 14.5.
ז"א, עבור קופסה אחת, המחיר ברשת בארץ הינו 110 ש"ח לעומת המחיר בארה"ב שהינו 115 ש"ח.
כמובן, בקניה של יותר מקופסה אחת, המחיר בארה"ב כבר יהיה זול יותר (מחיר המשלוח קבוע ויתחלק על מספר גדול יותר של קופסאות).
האם יתכן שהחיפוש שערכתי ברשת הביא אותי למחיר בישראל (110 ש"ח) שאינו הזול ביותר ?
האם תוכלו להמליץ על חנות ישראלית אמינה ברשת - שתמכור עדשות אלו במחיר זול מהמחיר במשלוח מארה"ב ?
תודה,
BR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנית עדשותמגע ברשת:בישראל/ארה"ב?
אורטל לביא07/08/2008המחיר לקופסה של 110 ש"ח הינו זול ביחס למחירה בחנויות האופטיקה.
אין לי מושג לגבי חנויות ישראליות ברשת שמוכרות ע"מ.
האמונה שלי היא כי עדשות מגע צריך לרכוש במקום מסודר אצל אופטו' עם התאמה נכונה וביקורות,
אני מקווה כי עברת בדיקת התאמה ואתה רוכש עדשות ברשת שמתאימות עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותל.05/08/2008
יש לי משקפי שמש אופטיות (אני קצר רואי) שהמספר בהן לא מעודכן (ירדתי חצי מספר בשתי העיניים). אני לא לובש אותן הרבה - האם יש פגיעה משמעותית בעין בגלל זה? זה לא אני צריך לאמץ את העיניים איתן (לקרוא או לראות סרט...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיות
אלה פארי06/08/2008לא מומלץ להרכיב משקפיים שהמספר בהם חזק מדי,אפילו לא משקפי שמש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיין ימין מרצדת כבר 3.5. חודשיםמיכל03/08/2008
אני מרכיבה עדשות מגע קשות כבר 20 שנים
לאחרונה עם החלפת העדשות עיין ימין מרצדת כל היום במשך תקופה של 3.5. חוחדשים חזרתי למטפל ( שמואל ברמן) בדק את העדשות ולא רואה בעייה
מה עליי לעשות כדי להפסיק זאת? זה ממש בילתי נסבל וכבר תקופה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין מרצדת כבר 3.5 חודשים
אורטל לביא04/08/2008ריצוד בעיניים אינו קשור לעדשות מגע שלך או להחלפתן,וכמו שציינת העדשה נבדקה ולא נמצאה פגומה.
ישנם רופאי עיניים המשייכים תופעה זו ללחץ/עצבים,ובד"כ זה עניין של זמן וחולף מעצמו.
במידה וזמ ממשיך ומציק את יכולה לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרנית בולטתגילי03/08/2008
שלום, האם כשעושי בדיקה אצל אופטומיטריסט הוא יכול לעלות על בעיות ומחלות בחלל העין, האם הוא אמור לראות אם יש משהו לא תקין ולהפנות לרופא במידת הצורך, או שמדובר אך ורק בבדיקת ראיה ותו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית בולטת
אורטל לביא04/08/2008אופטומטריסט מורשה ובעל ניסיון אמור לזהות בעיות ומחלות בעיניים,כמו-כן ישנן חנויות/מכוני אופטיקה שמצוידים במיכשור מקצועי שעוזר להם בזיהוי הבעיה.
יחד עם זאת האופטומטריסט אינו רשאי(חוקית) לאבחן את המחלות(פתולוגיה) ועליו להפנות לרופא עיניים במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםמשה31/07/2008
אני כבן 50 עם קוצר ראיה -7 בבדיקת ראיה האחרונה נאמר לי שעליתי במספר ל-8 ואצטרך משקפיים מולטיפוקל לשאלתי איך אני מצליח לקרוא מטלויזיה ומעתון ענה האופטיקאי שיש לי עין חזקה שאתה אני רואה למרחוק ועין חלשה שמשמשת אותי לקריאה אבל המצב לא בריא כי העניים לא מתפקדות יחד . 1. האם מה שאמר האופטיקאי נכון ? 2.קוצר ראיה לא אמור להעצר בגיל כלשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפים
אורטל לביא31/07/2008מה שאמר לך האופטיקאי הוא נכון ברמה העקרונית.אני לא בטוחה שזה המצב אצלך.
אתה יכול לקרוא עם המשקפיים שלך,אבל במרחק קרוב יחסית,משקפי הקריאה מאפשרים לך לקרוא
במרחק סביר ובנוחות.
המלצתי היא שיהיו לך משקפי קריאה בנוסף למרחק או לחלופין מולטיפוקל.
לגבי שאלתך השניה,קוצר ראיה יכול להיעצר ויכול שלא,ישנן כמה סיבות לעלייה במרשם,
זה אינדיבידואלי ומשתנה מאחד לאחד.
לשאלה/הסבר נוסף אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי משקפי ראייהרומי29/07/2008
אני בת 24, ורכשתי לאחרונה זוג משקפי ראייה חדשים שמספרם גדול ברבע מספר ממה שהיה לי קודם, והעבודה שלי דורשת שעות רבות מאוד מול מחשב. השתמשתי בזוג המשקפיים הקודם 8 שנים, כי במהלך אותם 8 שנים המספר לא השתנה (המספר הקודם היה בערך 3). ברצוני להשתמש ב-2 הזוגות, כאשר בישנות אני אשתמש בבית. רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בשני הזוגות, או ששימוש במשקפיים הישנים מזיק ועלול לגרום לשינוי במספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
משקפופר29/07/2008מזל טוב את מתאימה לניתוח לייזר!!! כמובן רק אחרי בדיקת התאמה.... אני לא מתאים :( שנית אם אין לך שינויי במרשם המשקפיים אין כל בעיה להשתמש בישנות גם מחוץ לבית כמובן אם את אוהבת אותם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי משקפי ראייה
אלה פארי29/07/2008חלי שלום ,
שימוש במשקפיים הישנים אינו מזיק כלל.
עלייך לשים לב שאת מרגישה נוח במעבר בין שני הזוגות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קבועותאני29/07/2008
מהם עדשות מגע קבועות, מהם החסרונות שהם ומהם היתרונות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה.....
משקפופר29/07/2008עדשות מגע קבועות לא נוחות לכל אחד זה פלסטיק בתוך העין שיכול לגרום לאי נוחות שנית עדשות מגע קבועות מצריכות ניקויים שונים וטיפול קבוע יומיומי מה שאין בעדשות יומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות קבועות
אורטל לביא29/07/2008אני שלום.
עדשות מגע קבועות הינן עדשות רכות והתחלופה שלהם היא אחת לשנה-שנה וחצי,
בניגוד לעדשות שאינן קבועות ותחלופתן גבוהה יותר(יומיות, שבועיות או חודשיות).
היתרון שלהם הוא המחיר,הן נחשבות לזולות יותר.החיסרון הוא שהן עבות יחסית לעדשות זמניות
והן נוטות לצבור משקעים כגון חלבונים/שומנים שמופרשים ממערך הדמעות,
לכן צריך לקחת בחשבון שרמת הניקיון שלהם צריכה להיות יסודית ע"י מי חמצן+מנטרל,סבון ומפרקי אנזימים.
מקוה שעזרתי,אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראייה למשקפייםדנה27/07/2008
שלום רב, אני מרכיבה עדשות מגע קשות. ברצוני לעשות בדיקת ראייה לשם רכישת משקפי ראייה. כמה זמן עלי להיות ללא עדשות המגע לפני הבדיקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראייה למשקפיים
קרן ריחני27/07/2008שלום דנה,
בעקרון כמה שיותר זמן ללא העדשות הקשות יותר טוב, אך המינימום הוא בין 48-24 שעות.
שבוע נעים
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
משקפופר29/07/200830 דקות זה מספיק.... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעמוחמד עטיה27/07/2008
שלום רב ת יש לי קראטוקונוס בעיניים ואמרו שמצבי צריך ניתוח אבל עדשות קשות מסדרות את חדות הראייה אצלי אבל אני לא יכול להתמודד איתם 5 דקות <<<< האם ההוא שעשה לי אותם לא טוב מספיק כי אני מכיר אנשים שאין להם בעיה עם סוג זה של עדשות מה אתם מייעצים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
קרן ריחני27/07/2008שלום מוחמד
עדשות מגע קשות הן בהחלט פתרון קודם לניתוח, אחרי שמשקפיים כבר לא עוזרים. עלול להיות מצב של אי סבילות לעדשות במיוחד בקרטוקונוס שהקרנית יותר רגישה. על מנת להיות בטוח באמת שזהו מצבך ולא ניתן להתאים לך עדשות מגע קשות , בהחלט הייתי ממליצה לפנות לעוד מומחה או אפילו שניים להתאמת עדושת קשות במקרי קרטוקונוס-ויש אשר מתמחים בעיקר בנושא זה-תברר מי.
בהצלחה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותעוז25/07/2008
שלום, רכשתי משקפי שמש אופטיות לפני כשבועיים. המספר שלי הוא 2.5- עם חצי צילנדר, והוא זהה גם במשקפי השמש וגם במשקפי הראיה שלי. הבעיה היא שכאשר אני מרכיב את משקפי השמש למשך כמה זמן ואז חוזר למשקפי הראיה אני מרגיש כאבי ראש ולפעמים אפילו סחרחורת. ממה הבעיה יכולה לנבוע? הרי שני זוגות המשקםיים בדיוק אותו מספר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיות
קרן ריחני25/07/2008שלום עוז,<br />האם משקפי השמש האופטיים שלך קמורים? ואם כן באיזו מידה?<br />האם זו פעם ראשונה שלך שאתה מרכיב משקפי שמש אופטיים? או קמורים?<br />קמירות במשקפי שמש אופטיים יכולה להשפיע על ההסתגלות עקב הפנורמיות שמשולבת עם הדיאופטר- המוח מקבל תמונה קצת שונה ולוקח לו מעט זמן להסתגל אליה.<br />בנוסף צריך לבדוק שמרחק בין האישונים (PD) במשקפי שמש הוא זהה למה שצריך להיות ולא שונה ממשקפי הראייה שלך (שינוי משמעותי של יותר מ 2 מ"מ)שזו גם יכולה להיות עילה להרגשה שלך.<br />כלומר צריך לבדוק את הפרמטרים של משקפי השמש אם הם נכונים לנתונים שלך ושאין טעויות -קודם כל. לנושא קמירות צריך זמן הסתגלות לפחות שבוע ואם עדיין אין שינוי חזור לאופטומטריסט והוא יפתור איתך את הבעיה(או הורדת צילינדר או מעבר למשקפיים פחות קמורים).<br />מקווה שעניתי לך בהתחשב למספר נתונים שחסרים לי.<br />בברכה <br />קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי שמש אופטיות
עוז25/07/2008שלום ותודה על התשובה המהירה. המשקפיים אכן קמורות, אבל לא בצורה גסה. אלה אינן המשקפי שמש האופטיות הראשונות שלי, ובמשקפיים הישנות יותר מתברר כי המספר מעט גדול יותר ממה שיש לי במשקפי ראיה. במשקפיי שמש הישנות אני לא מרגיש הבדל או כאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה בעיה
רנית29/07/2008גם לי היתה את הבעיה הזו - הרופא אמר לי שאני צריכה מספר גדול יותר במשקפי השמש. מאז ההבדלים קצת פחתו אבל עדיין יש לי קצת כאבי ראש במעבר חזרה למשקפי ראיה. אשמח לשמוע גם תגובה לנושא. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה בעיה
אלה פארי30/07/2008רנית שלום,
בעבר לא עשו משקפי ראייה קמורים בגלל העובדה שהקמירות עלולה לגרום לעיוותים בראייה .
כיום,בהתאם לצו האופנה והביקוש עושים משקפיים קמורים כאשר רוב האנשים מתרגלים אליהם.
אלו שלא מתרגלים,אפשר להתגבר על הבעיה בדרכים שונות ,למשל-הורדה או הוספה של רבע מספר .
כיום,יש חברה שמייצרת עדשות מיוחדות,שבתהליך הייצור שלהן מנוטרלים העיוותים שגורמים
לחוסר ההסתגלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע צבעוניותאני24/07/2008
שלום, אני בת 13 וחצי ועברתי בדיקת ראייה , קננו לי משקפיים ועדשות מגע רגילות. השאלות שלי הם : 1. האם יכול להיות שבגלל שאני לובשת משקפיים ועדשות מגע יעלה לי המספר והאם הוא לא יעלה אם אני לא ילבש אותם, כי המספר שלי הוא -0.75 ו - 1.00, זאת אומרת שאני יכולה עדיין לראות טוב. 2. האם עדשות מגע צבעוניות יכולות להזיק לעייני, ואם כן איך אפשר להמנע מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
קרן ריחני25/07/2008שלום לבת ה 13,
תשובותי הן:
1. המספר שלך לא יעלה אם תרכיבי משקפיים או לא. אם הוא ישתנה זה בעקבות שינויים פיזיולוגים של העיניים שלך או סיבות אחרות. אך רצוי כן להרכיב את המשקפיים כדי לא לאמץ את העניים ובכך לגרום לכאבי ראש ובכלל -לא עדיף לראות טוב יותר אם אפשר??
2.עדשות מגע לכל סוגיהן עלולות לגרום לנזק בעיניים בצידה והשימוש בהם לא נכון. בעקרון אסור להרכיב עדשות מגע כל יום ולא מעל 8 שעות ביום. כמו כן מאוד חשוב הנקיון של העדשות עליך ובמחסנית וכן הנקיון שלך מאוד חשוב (ידיים). התאמה לא נכונה של העדשה לעין גם יכולה לגרום לנזק עתידי לעין. אני ממליצה לך לקבל הסבר מפורט והדגמאות מהאופטומטריסט שבדק אותך-כך תילמדי יותר טוב על השימוש בעדשות מגע.
בהצלחה ובזהירות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)