מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפייםאבי23/07/2008
האם אפשר לתקן שריטות בציפוי של המשקפיים מבלי להחליף את כל העדשה ?
מה אורך חיים ממוצע של עדשת פלסטיק למשקפיים (אני קצר רואי (-7.5 ))?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
קרן ריחני24/07/2008שלום אבי,<br />צריך להבדיל בין שני מצבים אבי: מצב ראשון-שריטות ע"ג העדשה (הפלסטיק)-מן חריטות בעצם שלא קשורת לציפוי עצמו(השריטה עברה את שכבות הציפוי) ואז ככל הידוע לי עד היום לא נמצא פתרון לכך, אלא רק החלפת עדשה.ניתן לחוש את השריטה עם הציפורן.<br />מצב שני-ציפוי פגום לעיתים נראה כמו המון המון שריטות (לכאורה) צפופות ושלובות אחת בשניה באי סדר וזה אכן פגם בציפוי ואז ניתן כנראה לעשות תיקון ציפוי לעדשה.<br />רצוי לשלוח את העדשה למפעל והם מיידעים אם אכן הציפוי פגום ואם ניתן לתקנו. רוב החברות של העדשות אם לא כולן מעניקות שנה לפחות אחריות על הציפוי(תלוי בסוג העדשה) ואם עברה האחריות וניתן לתקן את הציפוי, זה בד"כ כרוך בתשלום כלשהו.<br />בקוצר ראייה כמו שלך בד"כ אינדקס העדשות הוא יחסית גבוה (עדשות דקות) והן יותר רגישות לשינויים אשר יכולים לפגוע בציפוי (כמו חום ממושך-אם משאירים אותם ברכב חם או מקור חום אחר), אך לא ניתן לקבוע חד משמעית את אורך חיי העדשה כיוון שזה תלוי בהרבה גורמים ויש שמחזיקות שנה ויש שמחזיקות 4 שנים-תלוי מאוד בתנאים של חיי היום יום.<br />יום נעים<br />קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקנות או לאמרגלית23/07/2008
שלום רב, אני סטודנטית בת 26 ושמתי לב לאחרונה שממעבר של כתיבה במחברת לקריאה מהלוח יש לי זמן הסתגלות דיי ארוך וטשטוש בראיה. רוב הפעמים יחסתי את זה לצבע של הטוש של המרצה והתאורה ליד הלוח (זה נראה לי כאילו התאורה מסנוורת את הלוח ). החלטתי לבדוק את הנושא ונכנסתי לחנות משקפיים לבצע בדיקה. האופטימטריסת אמר לי שיש לי 3/4 צילינדר. בחנות אחרת לא אמרו לי את המספר (הם שומרים את זה לעצמם כדי שאני אקנה אצלהם) אבל נתנו לי להסתכל על החנויות ממול עם העדשה שהם התאימו לי ובלי וראיתי שיש הבדל של בהירות הצבעים וקצת חדות בפרטים שאני רואה. השאלה שלי האם כדאי לי לקנות משקפיים או שבגלל שזה מספר נמוך אין בזה צורך לעת עתה? ואשמח אם תסבירו לי מה משמעות הצילינדר... בתודה מראש, מרגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקנות או לא
קרן ריחני23/07/2008מרגלית שלום, <br />אם הצילינדר שמצאו בבדיקה הוא בשתי העיניים אכן יכול להיות שזה מה שגורם לך לא להתפקסס טוב בלוח. בנוסף את יכולה לבדוק עצמך גם בנהיגה בלילה אם את מתקשה לקרוא שלטים או מספרי רישוי וזו גם עדות לצורך בתיקון ראיה קטן.הצורך בהתמקדות בקריאה וגם בכתב על הלוח מקשה יותר על מערכת הראיה מאשר במבט למרחק שאין בו צורך בהבחנת פרטים .כמו כן חשוב לשלול בבדיקה את הקושי במערכת הראיה שלך במיזוג דו-עיני ואקומודציה למרחק וקריאה, או בשפה יותר פשוטה יש צורך בכמה בדיקות קלות כדי לוודא שמדובר רק בתיקון צילינדרי ולא בקושי אחר של מערכת הראייה. את יכולה לקחת עוד חוות דעת במקום אחר כדי להיות בטוחה (הצילינדר יכול להשתנות במעט בבדיקה לבדיקה-אל תתייחסי לכך).אך בהחלט יכול להיות ש 3/4 צילינדר בשתי העיניים ללא תיקון יפריע לראיה למרחק (במיוחד בלוח ונהיגה בלילה).<br />בהצלחה<br /> קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמשיונית גולן22/07/2008
שלום רב, יש לי בן בן 3, כשפניתי למספר חנויות ידועות בשמן לרכישת משקפי שמש נתקלתי ב 2 דעות. האחת לא מומלץ מאחר וכך הילד יהיה בעתיד רגיש מידי ומומלץ החל מגיל 10 והדעה האחרת לרכוש מאחר וישנה קרינה גבוהה. מה המלצתכם? האם לרכוש לילד בן 3 משקפיי שמש, כיצד לבחור אותן לתשובתכם, אודה! יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש
קרן ריחני22/07/2008יונית שלום רב,
בגילאים צעירים מאוד כמו גיל 3 העדשה התוך עינית מאוד צלולה (במידה והכל תקין ) ודווקא אז קל לקרינה להיכנס לתוך העין ולהיספג. הרכבת מישקפי שמש בגיל צעיר מומלצת אך, כל עוד הילד מסוגל לסבול אותם וגם צריך לקחת בחשבון שבגלל שזה ילד צריך להיזהר עם השימוש שמשקפיים שחס וחלילה לא יפגע בעין (מהמוט למשל).
כל אדם שירכיב משקפי שמש באופן קבוע יתרגל לנוחות וברור שירגיש יותר מסונוור בלעדיהם, מתוך הרגל וברגע שיפסיק להשתמש בהם באופן קבוע יתרגל שוב להיות בלעדיהם.
בחנויות אופטיקה (לא דוכנים) ישנם משקפי שמש לילדים עם סינון קרינה לפי תקן ושם אפשר למצוא מספר דגמים. חשוב שלא יהיו גדולים מידי ולא קטנים מידי כדי שיהיה לילד נח. כמו כן חשוב שגם בצדדים יהיה כיסוי יאה מהשמש.רובם עשויים מפלסטיק גמיש שזה עדיף ממטרות בטיחות.
בהצלחה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בקריאת מספר המשקפייםנירית15/07/2008
שלום, הלכתי לאופטומטריסט אשר המכשיר בו הוא מניח את המשקפיים על מנת לקרוא את המספר של העדשות אינו תואם את המספר אשר ידוע לי שהוא המספר של המשקפיים הנוכחיות. הוא קרא : -2.25 ו -3 (רוחק) עם חצי צילנדר בשתי העיניים. לי ידוע כי המספר הוא: -2.25 ו -1.5 (רוחק) עם חצי צילינדר. הוא הוכיח לי בבדיקת עיניים כי לא יתכן שיש לי -1.5 וכי באמת צריך -3 אך אין צורך בחצי הצילינדר. הזמנתי את המשקפיים (החדשות הן עם עדשות עבות לעומת דקות שיש לי כרגע). מה הבעיה? כשהרכבתי אותן והסתכלתי לרחוק לא הרגשתי טבעי כמו עם המשקפיים הנוכחים(הישנים). השאלה היא האם זה בגלל שהם חדשות או שהמספר לא נכון? מה שמוסיף לבלבול הוא שהלכתי לבדוק בחנות אחרת על מנת לוודא שלא נעשתה טעות במספר. בחנות הזו נאמר לי כי המספר במשקפיים הנוכחים (הישנים) המספר הוא -2.5 ו -1.5 וחצי צילינדר. מה עלי לעשות? האם לא הגיוני לצפות כי המכשירים בחנויות צריכות לקרוא את אותו המספר הקיים במשקפיים, ואם לא אז לא צריך להיות הבדל כזה גדול בין מכשיר למכשיר...? אני מפחדת לשים את המשקפיים החדשות על מנת לא לעשות נזק לעצמי אם אכן זו הקפצת מספר וחצי שלא לצורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בקריאת מספר למישקפיים
קרן ריחני15/07/2008שלום לך נירית,
א. יכולים להיות הבדלים מזעריים בקריאת המספר מהמכשיר, אך אם המספר נקבע בסופו של דבר על סמך בדיקת העיניים, אז אין זה אמור לשנות. ולא, לא צריכים להיות כאלו הבדלים גדולים בין מכשיר למכשיר.
ב. מה שחשוב שהאופטומטריסט יראה לך זה איך את רואה עם המספר הישן ואיך עם החדש?
ג. אם אכן בסופו של דבר עברת בדיקת עיניים לקביעת המספר ואינך רואה טוב -חיזרי לבדיקה נוספת. הרגשת חוסר הטבעיות עם משקף חדש יכולה להופיע עקב שינוי מירשם שכזה ומצד שני יכולה להיות פשוט טעות - אך אל דאגה -הכל פה הפיך ובר תיקון :-)
ד. בהרכבת המשקפיים החדשים לא יכול להיווצר נזק לעין , אך אם זו אכן טעות את פשוט לא תראי טוב באותה עין עם הטעות במירשם.
מקווה שעיניתי לתשובתך בבהירות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסת תמיסהשי14/07/2008
שלום
יש לי תמיסה אופטי פרי
אני רוצה במקום להישתמש במחסנית של אופטי פרי , להשתמש במחסנית של מונו גרין כי זה יותר חסכוני -היא קטנה
האם זה לא מזיק ? (כי כתוב בהוראות של אופטי פרי להיתמש רק במחסנית של אופטי פרי)
ואם זה כן אפשרי האם אני יכול להישתמש לתמיד במחסנית הזאת וכל חודש אני אשפוך מים רותחים על המחסנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסנית של התמיסה
קרן ריחני15/07/2008שלום שי,
איני מכירה את המחסנית של מונו גרין , אך אתה לא חייב להשתמש במחסנית שצורפה לאריזת התמיסה , בהנחה שהמחסנית של מונו גרין היא מחסנית רגילה לעדשות מגע . האם בכלל אתה מתכוון להבדל בכמות שבין מחסנית עומדת למחסנית שוכבת? אם כן אין בעיה לעבור למחסנית שוכבת במקרה הזה.
חשוב !! אינך יכול להשתמש באותה מחסנית כל הזמן ולא משנה מאיזה סוג היא כיוון שמחסנית צריך להחליף כל שלושה חודשים לכל היותר כדי להיות בטוחים בסטריליות של המחסנית אשר בגלל התמיסה שבה (בזמן חיטוי העדשות) יוכלים לאחר מס' חודשים להיצטבר עליה חיידקים.. ולא ניתן להיות בטוחים בהרתחה שכל החיידקים סולקו.
כן חשוב שכל פעם אחרי הוצאת העדשות מהמחסנית לשפוך את התמיסה ולנגב טוב עם נייר סופג שאינו משאיר סיבים.
תודה על שאלתך
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לצילינדר בלבד, אפשרי?יעל14/07/2008
שלום, לפני מס' חודשים התחלתי ללכת עם משקפיים. אין לי מספר אלא רק צילינדר (1 בימין ו-0.5 בשמאל). המשקפיים מאד מפריעות לי, כי אני לא רגילה להיות איתם, ואני רוצה לעשות עדשות מגע. לפני כחודש פניתי לאופטיקה כלשהי בה אמרה לי המוכרת שאי אפשר לעשות עדשות אם יש רק צילינדר. הלכתי לאופטיקה נוספת (בה עשיתי את המשקפיים) לקבל חוות דעת נוספת ושם דווקא אמרו לי שזה שטויות ושבהחלט ניתן לעשות עדשות עם צילינדר בלבד. עכשיו אני לגמרי מבולבלת ולא יודעת למי להאמין... האם מישהו יודע את התשובה הנכונה? האם עליי ללכת לרופא עיניים שלא מרוויח מזה את הכסף ובכך יהיה יותר אובייקטיבי? המון תודה לעונים יום טוב! יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לצילינדר בלבד
קרן ריחני15/07/2008שלום לך יעל,
מתנצלת מראש על התגובה המאוחרת.
ניתן כן לרכוש עדשות עם צילינדר בלבד , אך ביומיות לא בכל מעלות (צריך לבדוק מול המירשם שלך)זה אפשרי.בחודשיות ובשנתיות אין בעיה.
בכל מקרה דעי רק שעדשות מגע אינן תחליף למשקפיים כלל! ! ! עדשות מגע לא מרכיבים כל יום כל היום-זה לא מיועד לכך ויכולות להיווצר בעיות בשימוש ממושך מידי ואינטנסבי בעדשות מגע לכל סוגיהן.
מאוד שכיח שמי שמקבל במשקפיים צילנדר שאליו לא היה רגיל קודם הוא ירגיש מוזר עם המשקפיים ושתהיה תקופת הסתגלות.הסיבה היא שצילינדר בהשוואה למספר רגיל מגיע עם זוית מסויימת שקשה למוח בהתחלה לתרגם זאת לתמונה ישרה ולוקח טיפה זמן-מה שחשוב קודם כל שאת רואה איתם יותר טוב מאשר בלעדיהם. ככל שתרכיבי את המשקפיים יותר (ניתן גם לפרקים כדי להקל) אז המוח יקבל יותר ויותר את התיקון עד לתוצאה הרצויה.
תני לעצמך ולמשקפיים החדשים צ'אנס (לכל אחד זמן הסתגלות משלו) ורק אם במידה ואת אינך רואה טוב(אלא מטושטש) אז פני שוב לאופטומטריסט לבדיקה חוזרת-זה לא מזיק בכל מקרה.
אין צורך ללכת לרופא עיניים מהסיבות הנ"ל.
מקווה שעזרתי
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דחוף ייעוץ במציאת מסגרתשחר12/07/2008
מלל חופשי : שלום! הנני לקוית ראייה ,בעלת מספרים גבוהים של ו6.5- ועין שנייה 4.5 - וצילנדרים גם כן גבוהים של 20 נעלות ו160 מעלות. מזה כחודשיים!הנני מחפשת נואשות מסגרות למשקפי שמש שאוכל לעשותם גם אופטיות ולא מוצאת.לצערי הכל היום הם משקפי שמש מקומרות!עצוב וחבל שזה המצב שהרי מה יעשו אנשים כמונו?האם לא אחליף את מ.השמש המרופטות שלי?האם אינני יכולה להתקדם טיפה עם האופנה?טוב,כוונתי היא לא לקטר אלא לנסות למצוא פתרון.גם במ.הראייה לקח לי זמן למצוא כי כולם היום ממתכת אופנתיות ורחבות ואני לא יכולה כי זה יעוות לי את הראייה.אבל אחרי הרבה זמן ועצבים כי לא ראיתי טוב במשקפיים שהיו לי מצאתי זוג של המותג לינק ואני ברוך השם מרוצה .אז חשבתי שאולי גם במשקפי השמש אמצא.למרות ניסיונותיי הרבים במס\' חנויות אופטיקה ידועות המשימה לא פשוטה אפילו קניתי זוג אחד ובסוף האופטומטריסט המומחה למחלת העיניים שלי גם אותם שלל כי הם היו אמנם הכי פחות מקומרות אך עדיין מקומרות מעט.אני צריכה לטענתו רק שטוחות נטו.אני גם צריכה עדשות חומות מה שמצריך בד\"כ מסגרת חומה.אין לי בעיה לגשת לעוד 30 חנויות ולהם אין בעיה לומר לי שאפשר לעשות כדי שימכרו לי אבל הנה האופטמטריסט אומר שלא.האם קיימות אצלכם מסגרות שטוחות ועם טיפה קשר בכל זאת לאופנה כדי שיראו גם טוב?אנא עזרו לי.והאם יש לכם סניפים בראשל"צ או ת":א ו/אולי תוכלו להפנותי למישהו שיש לו מסגרות שטוחות?תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ במציאת מסגרת
קרן ריחני15/07/2008שחר שלום,
ראשית אני מתנצלת על התגובה המאוחרת ומקווה שאכן תקראי תגובה זו לשאלתך.אני מבינה את בעייתך באשר למציאת מסגרת מתאימה לצילינדר גבוה (אם כי לא ציינת כמה גבוה הצילינדר). אני חייבת לציין שאופנת משקפי שמש לא קומרות דווקא מאוד חוזרות לאופנה עכשיו ויש לא מעט בחנויות משקפי שמש פלסטיק ללא קימור, אך איני מכירה את מבנה פנייך בשביל להעיד אם זה מתאים לך או לא ולכן גם אם יש לנו ולשאר האופטיקות משקפי שמש לא קמורות ולמרות זאת אופנתיות ,איני יכולה להבטיח לך שיהיו לטעמך.איני יודעת מדוע את צריכה דווקא עדשה חומה,אך בכל מקרה גם למסגרת שחורה וגם לצבעים נוספים יכולה להתאים עדשה חומה-תיראי על הסטנדים ותיווכחי בעצמך.כך שאיני חושבת שאת צריכה להגביל עצמך בענין הצבע כל כך.
אל תתיאשי בחיפוש אחר המסגרת -כל חנות מחזיקה לעיתים דגמים שונים וחברות שונות וברוך השם יש מספיק חנויות אופטיקה לחפש בהן. בנוסף אופי המסגרות והדגמים יכול להשתנות מאוד בין עיר לעיר ובין אזור לאזור בעקבות שוני באוכלוסיה ופועל יוצא מזה-בביקוש.
בהצלחה שחר
קרן
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LASEK ועדשות מגערונית12/07/2008
עשיתי ניתוח :LASEK לפני מספר חודשים והכל עבר בהצלחה אני רוצה להרכיב עדשות מגע צבעוניות חסרות מספר לשם האסתטיקה. האם אני יכולה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LASEK ועדשות מגע
אלה פארי15/07/2008אחרי ניתוח LASEK הקרנית נהיית שטוחה יותר ויתכן שתהיה בעיה להתאים לך עדשות מגע .
בכל מקרה ,עליך לעבור בדיקת התאמה לעדשות מגע אצל אופטמטריסט/רופא עיניים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיהסיגלית09/07/2008
שלום, איך אני יכולה לדעת אם אני רואה טוב או לא? לעיתים בלילה כשאני עייפה אני רואה את הטלוויזיה מטושטש, לעיתים כואבות לי העיניים כי אני עובד ת מול מחשב, אך מעבר לכך חלא נראה לי שיש לי בעיה, מצד שני כל בני משפחתי משקפופרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
קרן ריחני10/07/2008סיגלית שלום,
הדרך הכי טובה לבדוק אם את זקוקה לתיקון ראייה או לא זו בדיקת עיניים של אופטומטריסט מוסמך.
האם כשאת בסופ"ש ואינך עובדת את חשה באותם תסמינים? שימי לב.
בלילה רובנו רואים פחות טוב מאשר ביום. עייפות יכולה להשפיע במידה מועטת על ראיה בעיקר בעבודה רצופה מול מחשב. כאבי ראש הם יותר אופיינים לליקוי בראייה (אך גם תלוי באיזה אזור של הראש) מאשר כאבי עיניים, אך לעיתים יובש בעיניים שיכול להיגרם כתוצאה מעבודה ממושכת מול מחשב (עקב המעטה במיצמוץ) יכול להציק לעיניים ולהיות מפורש לסוג של כאב.
אם כך אני ממליצה שתיגשי לבדיקה אצל אופטומטריסט מוסמך כדי לדעת האם מדובר בצורך במשקפיים ואם יתגלה שאינך זקוקה (ואפשר גם לקחת מס' חוות דעת) רצוי להיבדק גם על ידי רופא עיניים לבדיקה שיגרתית.
אגב, אין זה מחייב שיהיו לך משקפיים אם לכל בני משפחתך יש.
בהצלחה ויום נעים
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים או לא?רונית06/07/2008
שלום רב, עשיתי בדיקת עיניים ויצא לי רבע וחצי, האם למספרים כאלו כדאי לרכוש משקפים, המוכרת בחנות אמרה שלא צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים או לא?
קרן ריחני06/07/2008שלום רונית,
למה מלכתחילה פנית לבדיקת עיניים, האם כי הרגשת שאת לא רואה מספיק חד? האם מדובר ברוחק ראייה (פלוסים) או בקוצר ראייה(מינוסים).האם מדובר במשקפיי קריאה בכלל? אם מדובר בפלוסים גם גילך משחק תפקיד כאן.
קשה לי לענות לך בבהירות על השאלה כיוון שאיני יודעת מהי חדות ראייתך ללא משקפיים ועוד פרטים שציינתי קודם.
באופן כללי אם מדובר במספר שמחדד במעט את ראייתך וראייתך ללא משקפיים קרובה ל 6/6 , אם כך ההחלטה צריכה להיות שלך -אם מפריע לך התפקוד ללא משקפיים ואת חשה בהבדל לטובה עם המשקפיים. אם מדובר בכלל במשקפי קריאה וגילך מגיל 40 ומעלה -יכול להיות שאת כן זקוקה למשקפיים.
כדי שאוכל לעזור לך יותר אנא מיסרי לי יותר פרטים על המירשם, שימוש המשקפיים(מרחק/קריאה) וגילך (במידה ואלו משקפי קריאה),
בנוסף נראה לי יותר הגיוני שהאופטומטריסט שבדק אותך ימליץ לך אם את זקוקה למשקפיים או לא.
כמו כן, את בהחלט יכולה לעשות בדיקה נוספת כדי לקבל עוד חוות דעת, אך קחי בחשבון שמירשמים יכולים לצאת טיפה שונים מאופטומטריסט לאופטומטריסט בעקבות שיקולי דעת שונים , אך בהבדלים שלא יותר מחצי מספר.
בכל מקרה בידקי עם עצמך אם יש לך קושי בראייה שמציק לך וזה כבר פרמטר ראשון לצורך במשקפיים.
אשמח לעזור אם תפרטי יותר,
ערב נעים
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות חודשיותימית03/07/2008
קניתי עדשות חודשיות וכבר בזוג הראשון ביום הראשון שבאתי להוציא מהעיניים עדשה אחת ממש נקרעה לכמה חלקים בתוך העין ואפילו חלק ממנה הצלחתי להוציא רק אחרי יומיים יש לציין שכול החבילה של שש העדשות היה איתם בעיות והם נקרעו בפעם הראשונה ששמתי אותםיש לציין שאני משתמשת בעדשות המון שנים ואף פעם לא קרה לי מקרה כזה שהעדשות נקרעות בצורה כזאת יש לציין שיש י ציפורניים אבל לא זו הסיבה מיכוון שהזוג הראשון שנקרע לא הספקתי לגעת בעדשות ןהם נקרעו בתןך העין ובנוסף קניתי עדשות חודשיות צבעוניות עם מספר ואני רואה בהם כאילו יש לי מסגרת מסביב לעין מה הסיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חודשיות
קרן ריחני03/07/2008שלום ימית,
קודם כל אני מקווה שעינייך בסדר וחשוב באמת לוודא שהוצאת את כל השאריות העדשת מגע מהעיניים כדי שלא תתפתח דלקת.אופטומטריסט/רופא יכולים לזהות את החלקים שאולי נשארו בעזרת מיכשור מתאים.שימי לב שעינייך לא אדומות ומגורות בימים הקרובים, אם כן-פני לטיפול.
חשוב לי לדעת אם תמיד השתמשת בעדשות חודשיות או שמה עברת מעדשות שנתיות לחודשיות רק עכשיו. בכל מקרה עדשות שנתיות הן בעלות עובי מרכזי יותר גבוה מאשר חודשיות ומי שרגיל להרכיב שנתיות לעיתים לוקח לו זמן להסתגל לדקות של החודשיות-זה במידה ואכן זה המקרה שלך.
ימית, ציפורניים זה אכן גורם שיכול להביא לקרע בעדשה במיוחד אם הן חדשות ולא היית רגילה לעבוד איתן (מה שגם לא ציינת) וגם אם הן לא חדשות וכן עברת מעדשות שנתיות לחודשיות יכול להיות שהן הגורם לקרעים מהסיבה שהזכרתי קודם לכן. בעקרון אין אחריות על עדשות מגע מהסוג החד פעמי : חודשיות ו/או יומיות, אך בעזרת המידע ששאלתי לגביו קודם אפשר להבין מה הסיבה לקרעים או לפחות לשלול אפשרויות של שימוש לא סביר ואז לנסות לברר עם החברה של העדשות שלא מדובר בסדרה פגומה במקרה ואולי פנו אליהם עוד אנשים-שווה לבדוק כדי להבין למה זה קרה.
לגבי העדשות הצבעוניות אני מאמינה שמה שאת מתארת זה הצבע של העדשה שחודר לתחום הראייה שלך כשהאישון מתרחב וזה מה שאת רואה-שימי לב אם זה קורה בלילה יותר מאשר באור יום (קוטר האישונים באור יותר קטן מאשר בחושך).
ימית, אני מקווה שאת מכירה את הנהלים המומלצים להרכבה וטיפול בעדשות מגע כיוון שזה מאוד חשוב לשמירה על בריאות העין ואורך חיי העדשה-אם לא , או שאינך בטוחה אשמח לפרט לך.
לרשותך,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בעדשות ראיה חודשיות
שרה17/02/2009האם ניתן לישון בלילה עם העדשות ולא להסירן במשך חודש רצוף????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בעדשות ראיה חודשיות
אורטל לביא17/02/2009יש עדשות חודשיות מיוחדות שאיתן ניתן לישון במשך 30 ימים רצוף.(עדשות night&day של סיבה ויז'ן.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות חודשיות
נתנאל סילם18/02/2009לא ציינת אם העדשות האלו הם סוג חדש שלא השתמשת בו בעבר שכן אם זה כך העדשות כנראה רכות ודקות מדי בשבילך , מאוד נפוץ שאנשים "אוהבים" סוג אחד של עדשות שמתאימות להם לכן כדאי אולי לבדוק באיזה סוג השתמשת קודם ואם זה היה יותר טוב ואם כן לחזור אליהם.
לגבי עדשות צבע עם מספר המסגרת שאת רואה היא המסגרת של הצבע וזה טבעי אם לא תתרגלי לכך כדאי לחזור לעדשות רגילות ללא צבע- בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראייהחגית01/07/2008
שלום, רציתי לדעת אם ברצוני לרכוש משקפיים וגם עדשות מגע האם עלי לעשות 2 סוגי בדיקות עיניים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת משקפיים ועדשות מגע
הילית פלמור01/07/2008שלום חגית,
בדיקת העיניים למשקפיים הינה חלק אחד מהבדיקות המיועדות לבדיקת עדשות מגע.
במידת הצורך ,תלוי בגובה המרשם ,האופטומטריסט מתרגם את המרשם למשקפיים למרשם עדשות המגע.(לפיכך לא תמיד המספרים יהיו זהים בין משקפיים לעדשות המגע.)
בהתאמת עדשות מגעי ישנם בדיקות נוספות הכרחיות כגון: בדיקת קימורי הקרנית,בדיקת מצב הקרנית ע"י מכשיר סליטלמפ, הרכבת עדשות נסיון,הסבר והדרכה לגבי הטיפול השוטף,ניקוי ונקודות רלוונטיות לסוג העדשות שהותאמו.
בדר"כ באופטיקות ישנם עדשות לנסיון (חודשיות,יומיות,קשות)כך שניתן לבצע הליך זה בבדיקה אחת.
לפעמים,תלוי במקרה ובסוג העדשה יאלץ האופטומטריסט לזמן את המטופל למספר בדיקות התאמה ע"מ לוודא ישיבה טובה של עדשות על גבי הקרנית,(במיוחד בהתאמת עדשות קשות) ואיכות הראייה המקסימלית.
אשמח לעזור בכל עת
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי עדשות מולטיפוקלמשה ניב28/06/2008
בבדיקה שערכתי לעדשות מולטיפוקל הציעו לי ב 2 חנויות עדשות של רודנשטוק. באחת הציעו עדשות מסוג מולטי גרסיב my view ואילו בחנות השנייה הציעו עדשות רודנשטוק מסוג top clear . בדקתי באתר של רודנשטוק ושם לא הופיע דגם זה כלל. בדקתי עם החנות והם השיבו שזו עדשה חדשה לחלוטין. כמובן לא נראה לי שעדשה שקיימת בחנות בארץ לא נמצאת באתר של רודנשטוק אבל אולי אתם יודעים מה זה top clear של רודנשטוק?? ושאלה נוספת. לפני כ 3 שנים ניסיתי עדשות מולטי פוקל עם ליטוש אחורי של אסילור ולא הסתגלתי .האם מאז הטכנולוגיה השתנתה וקיימות עדשות טובות שמרחב העיוותים בהם הצטמצם ואם כן מאיזה חברות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי עדשות מולטיפוקל
קרן ריחני29/06/2008שלום משה ניב,
עדשת MY VIEW של רודנשטוק זו עדשת פרוגרסיב (מולטיפוקל)בטכנולוגית ליטוש אחורי הקיימת כ 8 חודשים בשוק וזמן הייצור שלך כשבועיים.
עדשת TOP CLEAR של רודנשטוק זו גם עדשת פרוגרסיב בליטוש אחורי הקיימת כחצי שנה בשוק וזמן הייצור שלה כשבוע.
ההבדל בין העדשות האלו חוץ מאשר זמן הייצור הוא גובה הייחוס, כלומר גובה מינמלי לסימון מרכז האישון עד סוף העדשה כלפי מטה ואשר משפיע על בחירת גודל המסגרת, אך בשתיהן יש מספיק וריאטיליות לגבי גודל המסגרת והחלטה זו (של גובה הייחוס)יותר נתונה לאופטומטריסט בסימון העדשה.
הטכנולוגיה של עדשות הפרוגרסיב כל הזמן מתחדשת והיום יש גם עדשות בשיטת WAVE שקיימת למשל בלייזר או יצור של עדשות מגע וכך ניתן לנתח לכל מבט שהעין תביט את תנועת האור ולהגיע לרזולוציה יותר גבוהה יחסית בנוסף יש עדשות היום שבזמן הבדיקה נמדדים פרמטרים נוספים חוץ מאשר מירשם וגובה ייחוס כמו: קמירות המסגרת, זוית פנטסקופית (הזוית בין העין למסגרת), מדידת תנוחות הראש בזמן תזוזה (נמדד על ידי מכשיר ) . כל אלו מגבירים את רמת הדיוק והרזולוציה ויכולים בשאיפה להקל על הסתגלות הלקוח לעדשות.
ההסתגלות למולטי ,למרות זאת, לא נקבעת אך ורק על סוג העדשה אלא גם על מירשם מתאים, סימון נכון, חיתוך מדוייק(בהתאמה לסימון),התאמה לצרכים של הלקוח,ושימוש נכון של הלקוח במולטיפוקל .
אחרי 3 שנים אכן כדאי לנסות שוב להסתגל למולטיפוקל בשנית, אולי הפעם זה יצליח.
בהצלחה ופה לרשותך אם תצטרך בהמשך.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני נתקלתי באותה בעיה
אפרים זגה22/09/2014שלום .קניתי עדשות טופ קליר לפני זה היה לי שמיר הם היו נהדרים עכשיו לא כל כך טוב לי , מה ההבדל בין רודינשטוק לטופ קליר באיכות והאם יש הבדל במחיר בין רודינשטוק לטופ קליר tusv k,auc,fo/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסוגי עדשות מולטיפוקל
קרן ריחני29/06/2008שלום בשנית ,
לגבי שאלתך לצימצום מרחב העיוותים: עדשות בליטוש אחורי לכל סוגיהן מצמצמות מאוד את העיוותים שבחלקה הקדמי של העדשה ולכן בדוק פרמטרים אחרים שהזכרתי בהודעה הקודמת כיתרון הסתגלותי למולטיפוקל.
בהצלחה שוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטייםרונית27/06/2008
שלום, יש לי משקפיים עם מספר 3 וחצי בשתי העיניים וחצי צילנדר בעין אחת. למשקפיים יש קליפס מגנטי ואפשר לחבר אליהן משקפי שמש. הבעיה היא שמשקפיי השמש לא כל כך טובות וכשיש שמש חזקה, אני מסתנוורת וזה קשה במיוחד בנהיגה. אני רוצה לקנות משקפיי טיסים עם מסגרת מתכת או משקפיים אחרים העיקר שיהיו רחבים. כמה שאלות: 1. בחנות נאמר שאפשר להפוך חלק ממשקפיי הטיסים לאופטיים. האם העדשות לא יהיו עבות מידי עם מספר כזה? 2. האם זה בריא לעין להסתכל דרך עדשה רחבה? האם זה לא עלול להגדיל את המספר? אולי עדיף עדשות יותר צרות ? 3. המוכרת אמרה שלעדשה יש צפיפות 1.5 או 1.66 ובגלל המספר שלי אני צריכה צפיפות 1.66, מה זה אומר צפיפות של עדשה? 4.האם יש חנות שמתמחה במשקפיי שמש אופטיות באזור הצפון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיים
הילית פלמור27/06/2008שלום רוני,
ראשית ,שיקולך נבון במעבר למשקפי שמש אופטיים ,שכן כך ניתן לבחור משקפיים אשר יסתירו במידה רבה יותר את קרני השמש המזיקות,ולפיכך מגנות יותר על העיניים מאשר עדשות קטנות .(וודאי שלא יגרמו להרעה במרשם!)
אכן ניתן להפוך משקפי טייסים לשמש אופטי,בהתאם לכל הנתונים,כולל: מרשם,מרחק בין אישונים,גודל מסגרת ועדשות,סוג עדשות.
ניתן לייעץ לך כבר בחנות ע"י תכנון טלפוני עם המפעל ,איזה עובי יצא בצדדים הטמפורליים (החיצוניים) של העדשות ששם יצא העובי העבה ביותר (אם את קצרת רואי )או בחלקים הפנימיים (אם את רחוקת רואי),וכך תדעי בדיוק איזה עובי צפוי להתקבל(בהתאם לסוג העדשה : 1.5 ,או 1.6 שיותר דקה או 1.67 שעוד יותר דקה. (צפיפות העדשה = דקות העדשה ).
אשמח לעזור לך בכל עת,
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות ואיפור עינייםמנאר25/06/2008
שלום רב
אני מרכיבה משקפיים ולאחרונה אני מרכיבה עדשות מגע..
כשהיו לי משקפיים הייתי מתאפרת כפי שאני רוצה!!! עכשיו אני לא יודעת איך להתאפר
שמעתי שאסור לשים עיפרון שחור על קו הריסים כלומר אסור לשים אותו בתוך העין רק מחוצה כי זה גורם לאלרגיה!
עכשיו אני לא יודעת איך להתאפר באיזור העיניים?? ומתי להתאפר אחרי הדבקת העדשות או לפני??? ואיפה לשים את העיפרון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות ואיפור עיניים
קרן ריחני25/06/2008מנאר שלום,
עפרון לאיפור לא מומלץ לשים בחלק היותר פנימי של הריסים (כלומר החלק שבא במגע עם העין עצמה) ועדיף אכן מבחוץ וזאת ללא קשר אם את מרכיבה עדשות מגע או לא.
לגבי סדר הפעולות, דעתי היא שעדיף קודם להרכיב את העדשות ורק אח"כ להתאפר כיוון שבעת ההרכבה בד"כ העיניים קצת דומעות ויכולות להכניס איפור לעין יחד עם העדשה ובמיוחד כאשר לא מנוסים בהרכבת עדשות ולוקח מספר פעמים עד שמצליחים וחוץ מזה זה יכול למרוח את האיפור.
לגבי הורדת האיפור יש שמסירים קודם את העדשה אם זה הולך להם די בקלות ויש שקודם שמסירים את האיפור (אך לא מומלץ לשפשף הרבה כיוון שיש עדשה בעין והיא עלולה לזוז ממקומה) ורק אח"כ את העדשה כדי שהדמעות בזמן ההסרה לא ישטפו את האיפור לעין.
בכל מקרה יש להקפיד שכשהעדשה בתוך המחסנית (להשרייה) תהיה נקייה מכל איפור כזה או אחר.
מקווה שעזרתי
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)