מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםרותם22/12/2013
יש לי משקף של הרבה שנים עם מסגרת מלבנית.
לאחרונה הלכתי לאופטיקאי לעשות משקף חדש כי המשקף הקודם כבר היה שרוט.
האופטיקאי טען שאין לי שינוי במספרים ובצילינדר (יש לי צילינדר של 3 בכל עין עם מספר 1).
בחרתי מסגרת קצת יותר ריבועית.
למרות שעשה לי את אותם המספרים והזוויות בדיוק (גם בדקתי את זה שוב)
בעין ימין אני רואה טוב, בעין שמאל אני גם רואה טוב אבל אם אני מסיטה את המבט טיפה שמאלה אני לפעמים רואה קצת טשטוש (שלא היה קיים במשקפיים הקודמות).
חזרתי לאופטיקאי והוא בדק שוב את המספרים וה- PD והזוויות והכל תואם
למשקף הקודם. הוא טוען גם שהקמירות שעשה לי היא הסטנדרטית.
ממה זה יכול להיות? זה ממש מתסכל אותי
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
סטפני ישראלי23/12/2013מיכל שלום,
אם המרשם נכון ,ומיקוד העדשות מדויק, אז כנראה שאת צריכה עוד קצת זמן להסתגל למשקפיים החדשים שלך.
היית הרבה שנים עם אותו משקף, ויכול להיות ששינוי קטן, אפילו בקצת, בגודל המסגרת או באופן הישיבה על הפנים של אותו משקף גורם לך להרגשה הזו.
אם התופעה לא עוברת תוך כמה ימים, והמשקפיים מכוונות לך על הפנים כמו שצריך, אולי תשקלי להחליף מסגרת.
עוד דבר נוסף שיכול להיות, למרות שנדיר יותר הוא פגם ביצור של אותה עדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתשובתך
רותם31/12/2013קודם תקראי את שאלתי בראש השירשור.
ואחרי שאת קוראת וגם ענית לי עליה נזכרתי בעוד משהו:
במהלך הבדיקה של האופטומטריסט הוא בדק עוד נושא:
הוא אמר לי להסתכל על נקודה בצורת עיגול בעין אחת ואחר כך רק בעין השניה
ושאל אותי אם תוך כדי המעבר לעין השניה האם הנקודה עלתה או ירדה או זזה
ולאיזה כיוון.
שאלתי אותו למה הוא עושה את הבדיקה הזאת כי אף פעם לא עשו לי אותה לפני
אז הוא אמר שלחלק מהאנשים צורת ההסתכלות היא כלפי בפנים ולחלק האחר כלפי בחוץ וזה עוזר לו לדעת בכיוון העדשה.
האם את יכולה להסביר לי זאת כי לא הבנתי?
ואולי זה מה שגרם לי שבעין שמאל אני רואה טישטוש כשמסתכלת טיפה לצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתשובתך - תגובה
סטפני ישראלי01/01/2014מיכל שלום
האופטומטריסט שלך ביצע בדיקת phoria
Phoria היא סטייה סמויה, או חוסר תיאום, של העיניים
לכולם יש phoria במידה כזו או אחרת במידה וה phoria גבוהה היא יכולה לגרום ללחץ בעיניים וכאבי ראש.
התוצאות אינן קשורות לטשטוש אבל נשקלות ע"י האופטומטריסט לצורך מתן מרשם מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רותם08/01/2014בהמשך למה שרשמתי לכם בהודעה הראשונה בשרשור הזה.
(לטשטוש בעדשה שמאלית כשאני מסתכלת או מסיטה את המבט קצת לצד שמאל)חזרתי לאןפטיקאי והוא עשה את כל הבדיקות כדי לוודא אם משהו לא תקין במשקף והחליט שהכל בסדר.
דבר אחד הוא פתאום פלט לי וזה שהוא נוהג לכוון את כל המסגרות של המשקפים שלו
באופן כזה שהצד העליון של המסגרת (החלק שמעל העיניים) יהיה מרוחק מהעין,
והצד התחתון של המסגרת יהיה קרוב יותר לעיניים. כאילו שהמשקף מכוון בצורה קצת אלכסונית.
אמרתי לו מדוע הוא עושה כך (כי באמת גם המסגרת שלי מכוונת כך) והוא אמר שמניסיונו העשיר זה תורם לראיה נכונה.
בקשתי ממנו שאולי ינסה לכוון לי את המסגרת למצב הרגיל כדי שאולי אז אראה בעין שמאל פחות טישטוש והוא לא הסכים. טען שהוא תמיד מכוון ככה ולא מוכן לכוון אחרת.
האם זאת יכולה להיות הסיבה שבעין שמאל, אם אני מסיטה את המבט (אפילו קצת) לכיוון שמאל אני רואה טיפה יותר טישטוש?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
סטפני ישראלי09/01/2014מיכל שלום,
באופטיקה, יש מונח הנקרא זווית פנטוסקופית, שהיא הטיה של המסגרת בצורה אלכסונית כלפי הפנים. זווית פנטוסקופית סטנדרטית נע בין 7 ל 12 מעלות.
עצם קיום הזווית מאפשרת הסתגלות מהירה יותר של העין במעבר מראייה לרחוק לקריאה, כמו כן במקרה שהזווית סוטה מהנורמה הסטנדרטית יכולה להיגרם אי נוחות מסוימת בראיה.
במקרה שלך אינני חושבת שזו הסיבה לטשטוש מכיוון והאופטומטריסט שלך בדק וככול הנראה לא מצא בעיה בזווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעגגגג13/12/2013
לפני 8-9 ימים התחלתי לשים עדשות מגע וזאת כמובן לאחר בדיקה של אופטמטריסטית. קבעה לי לעין ימין 1+ ולעין שמאל 4+.למרחק וקריאה מקרוב.
אני רואה מטושטת ומעורפל למרות שלא כל היום העדשות עלי אלא מספר שעות כל יום וככה אני מעלה את השעות. מדובר בעדשות רכות יום יומיות.
חזרתי אליה והיא אמרה שאני צריך להתרגל וכן המוח צריך להתרגל.
האם זה נכון וכמה זמן זה יהיה ככה?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח15/12/2013בבדיקה צריך להבחין האם הראייה מטושטשת בגלל מרשם לא מדוייק או בגלל משהו שאת צריכה להתרגל.
אני מאמין שתוך ימים אחדים תדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע - תגובה
איציק שבח15/12/2013בבדיקה צריך להבחין האם הראייה מטושטשת בגלל מרשם לא מדוייק או בגלל משהו שאת צריכה להתרגל.
אני מאמין שתוך ימים אחדים תדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת משקפיים למספר גבוהמיכל06/12/2013
שלום רב,
לפני מס' חודשים החלפתי את העדשות במשקפיים שלי עקב שחיקה של העדשה ועליה במספר. המס' שלי עלה ל6.15- בשתי העיניין(עליה של 0.75 בשתיהן) והומלץ לי על עדשה של 1.67.
אני יכולה לומר שלקח לי זמן רב להתרגל לעדשות (הרגיש לי כאילו המס' עלה בהמון) ועד היום אני מרגישה שאני לא רואה טוב במאה אחוז(מרגישה כאילו יש עיוות מסויים בראיה,קשה לי ממש לשים את האצבע..אבל אני לא רואה טוב כמו קודם). והגרוע מכל, העדשה ממש מקטינה את העיניים שלי באופן שממש מפריע לי (ורואים זאת בצורה נוראית כשאני שמה את האצבע מאחורי העדשה ורואים את ההבדל בין האצבע "במציאות" והאצבע "מאחורי המשקפיים".
בקיצור, ברור לי שאני חייבת להחליף משקפיים(לקנות עדשות עגולות ולא מרובעות כמו שיש לי, אבל השאלה שלי היא לגבי העדשה:
-קראתי שיש עדשות אספריות (aspheric lenses)-שבגלל צורת החיתוך שלהן אמורות למזער את העיוות בראיה וגם את ההקטנה,לא שמעתי שמשתמשים בארץ במונח הזה אלא רק בדקיקות העדשה(1.6,1.67)..אך אחרי קריאה נוספת ראיתי שכתוב שרוב העדשות של 1.67 הן אספריות..האם זה באמת כך?האם ההקטנה המשמעותית שאני רואה היא עבור עם עדשה אספרית?
-ואם לא, היכן אני יכולה לרכוש בארץ עדשות עם חיתוך כזה ועל איזה סוג עדשות היית ממליצה? אני הולכת גם עם עדשות מגע, אך אני לא יכולה ללכת רק איתן בגלל רגישות בעין שנגרמת לי מהרכבה ממושכת מדי.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת משקפיים למספר גבוה - תגובה
דודו ראובן06/12/2013היי מיכל,
אכן העדשות מסוג 1.67 רובן אספריות.
תוכלי לשאול היכן שרכשת איזה עדשות הורכבו במשקפיים.
לגבי ההקטנה: ככל שהמשקפיים בולטות הצידה מהפנים כך נראה שהן מקטינות בבואה גדולה יותר.
כמו כן : ככל שהן רחוקות מהפנים ההקטנה בולטת יותר.
משקפים קטנים ( עגולים הם קטנים בד״כ ) , וישיבה קרובה לעין ממזערת את אפקט ההקטנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותם02/12/2013
1. האופטומטריסט שלי התלבט בעין אחת אם לשים לי צילינדר של 3.25 או 3.5
בסוף הוא החליט לשעות לי עדשה של 3.37 צילינדר.
האם צילינדר לא בא בקפיצות של רבעים? האם נהוג לפעמים לקבוע צילינדר של שמינית?
2. יש לי משקפיים עם מספר:
ימין: מספר- (-0.75) צילינדר (-3.37) זוית 6 מעלות
שמאל: מספר- (-1) צילינדר (-3.75) זוית 168 מעלות
יש לי משקף ספייר נוסף עם מספר:
ימין: מספר (-0.75) צילינדר (-3.25) זוית 6 מעלות
שמאל: מספר (-1.25) צילינדר (-3.75) מעלות 168 מעלות
אם אני רוצה מידי פעם לשלב בין המשקפיים ולהרכיב כל פעם משקף אחר
האם השוני במספרים יכול להזיק? האם זה יבלבל את העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח04/12/2013בהחלט. לעיתים מוסיפים או מפחיתים שמיניות.
את צריכה לשמוח שהאופטומטריסט שלך מדייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
רותם04/12/2013תודה רבה על תשובתך.
רק לא ענית לי על שאלתי השניה (ראה שאלתי השנייה).
ושאלה נוספת (שלישית)-
ביקשתי מסתם חנות אופטיקה אחרת שתמדוד לי את העדשה שהוא עשה
לה צלינדר של: 3.37
(כדי לדעת שהוא דייק) והמכונה שבחנות קראה את זה כצילינדר 3.5.
מדוע? האם מכונות לא מדייקות עד לצילינדרים של שמיניות? רק קפיצות של רבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
איציק שבח05/12/2013מיכל שלום.
מצטער שלא שמתי לב לשאלתך השנייה.
בכל אופן, היות וזה שינוי משמעותי רק בעין אחת , יתכן ולא תרגישי שינוי. כל פציינט חש ומרגיש באופן שונה. ל אופטומטריסט שלך יש את התחושה הכי טובה לגבייך מכיוון שהוא בדק אותך והוא יכול לתת לך תשובה יותרמדוייקת. הכי טוב זה פשוט לנסות לשלב בין 2 הזוגות ולחוש בעצמך.
לגבי שאלתך השלישית, אם בדיקות ממוחשבות היו מדוייקות ברמה מוחלטת , לא היה צריך אופטומטריסטים. אבל כל מחשב ניתן לכייל ברבעים, שמיניות ואף במאיות הדיאופטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק
רותם05/12/2013תודה רבה על התשובה !!!
ורק עוד משהו קטן:
לגבי שאלתי אם ניתן לשלב בין שני זוגות המשקפיים אמרת שיש שינוי משמעותי רק בעין אחת, התכוונת ב- 'שינוי משמעותי' לעין ימין ששם היה הבדל של שמינית בצילינדר או לעין שמאל ששם היה הבדל של רבע מספר בין שני זגות המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק - תגובה
איציק שבח05/12/2013עין שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדרקטרינה27/11/2013
שלום,
יש לי רוחק ראיה כ4+ בעין אחת וכ3.75+ באחרת, ואסטיגמציה כ1.5 (אם אינני טועה)
התעניינתי ברכישת מסגרת משקפיים טיטניום, בצורה עגולה וקטנה.
מדידת מרחק בן האישונים הראתה שהמוקד נמצא בקירוב רב למרכז העדשה. לפיכך הוסבר שמסגרת כזו תאפשר תוצאה יפה בעובי העדשה, אפילו שהיא ממתכת דקה, ועדינה למראה.
אולם חוות הדעת שקיבלתי לגבי העדשות עצמן היו שונות ביותר:
יש שהמליצו על עדשת ייצור - בחירת קוטר עדשה 50/45 מ"מ. מובן שהעלות גבוהה, אך גם נתקלתי בפערי מחירים עצומים: בין 1500 לעדשה אחת (רודנשטוק), ל-1500 לזוג עדשות (לא שאלתי איזה חברה). מה פשר ההבדל?
יש שטענו שעדשת מדף 60 מ"מ בהחלט מספיקה בגלל הגודל הקטן והעגול של המסגרת. גם כאן המחירים היו מבלבלים: לאינדקס 1.6 עלות 300 לזוג עדשות עד 500 לעדשה אחת בלבד. איך אדע לקבוע מתי המחיר הוא אובייקטיבי (לעומת שיקולי מכירה...). האם יש חומר שכדאי לדרוש? ציפויים שהם סתם תרגיל שיווקי? והאם כדאי לשקול עדשת ייצור?
התוצאה האסתטית חשובה לי אך אינני רוצה ללכת שולל ולבצע רכישה לא מושכלת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר - תגובה
איציק שבח27/11/2013קטרינה שלום.
המצב אכן מבלבל ולעיתים לנו כאופטומטריסטים ישנם שיקולים...
בכל אופן, באופן יחסי המרשם שלך אינו גבוה מדי מה שאומר שמבחינת עובי ההבדלים בין עדשה רגילה בייצור לבין 1.6 בקוטר 60, לדוגמה , יהיו דקים מאוד.
לכן כל עדשה שתוסיף נופך של דקות תהווה בחירה טובה.
הייתי שם דגש דווקא על האינדקס של העדשה ( 1.6, 1.5 )...
בעדשה עם אינדקס גבוה יותר העין תיראה בגודל יותר טבעי, שזה, לטעמי, קצת יותר חשוב מדיקוק של עשירית מילימטר נוספת...
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר
קטרינה27/11/2013איציק תודה על תשובתך,
כתבת שההבדל בין עדשת ייצור למדף יהיה קטן, ועם זאת לכוון לשיטה שתביא לעדשה דקה יותר.
אם אני מבינה נכון- ההבדל זניח במקרה זה? לכן לוותר על עדשת ייצור?
לגבי האינדקס- 1.6 זו ההמלצה הרוווחת. האם אתה מסכים? הוסבר לי ש1.67 הרבה יותר יקר ולא מצדיק את ההבדל מ1.6.
תודה רבה שוב,
קטרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר - תגובה
איציק שבח27/11/2013נכון. תוכלי לקחת עדשה בקוטר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקל HDרינת26/11/2013
שלום
רכשתי עדשות מולטיפוקל CU HD של חברת SEIKO
בעדשה יש תג H3 וגם אליפסה .
איך אני יכולה לדעת שקיבלתי אותם עדשות שהזמנתי
תודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל HD - תגובה
סטפני ישראלי26/11/2013רינת שלום,
בעדשות מולטיפוקל, את אמורה לקבל תעודת אחריות מהיצרן עבור העדשות שרכשת.
באותה תעודה רשום איזה סוג של עדשות עשית ומה המרשם.
את יכולה לבקש מהחנות שבה רכשת את המשקפיים שלך, שיתנו לך את אותה תעודה.
בנוסף, יש חריטה בכל עדשות מולטיפוקל המאפשר לזהות את אותם עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- קוופסאת עדשות עם מי ברזעדשות220/11/2013
שלום,
בלי לשים לב ניקיתי את קופסת העדשות שהיו בה כמה לכלוכים עם מי ברז. מה לעשות? אין לי קופסא אחרת בהישג יד. האם זה מספיק לחטא את הקופסא בחומר חיטוי לעדשות מגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- קוופסאת עדשות עם מי ברז - תגובה
איציק שבח20/11/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!האם מומלץ לחליף את הקופסא?
עדשות220/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!האם מומלץ לחליף את הקופסא? - תגובה
איציק שבח20/11/2013שטיפה בתמיסה מספיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין שתי חוות דעת שונותמעיין18/11/2013
שלום לך, אני מרכיבה משקפי ראיה למרחק מזה 25 שנים. כיום אני בת 38. מזה כשנה חשה אי נוחות בראיה ועם המשקפיים. מסירה ומחזירה אותם רוב שעות היום, מתקשה להיות איתם בבית או במשרד (אני לא עובדת הרבה עם מחשב) עייפות בעיניים. בדיקת ראיה אצל רופא יצאה תקינה. הופנתי על ידו לאופטומטריסט של קופת חולים שמצא ירידה של רבע במספר (עין ימין -1.25 ו-0.5 צילנדר, עין שמאל /1.0, צילנדר -0.5) ומכיוון שאני עושה תיקון יתר, העיניים מתאמצות וכואבות ולא נוח לי עם המשקפיים. כאשר הלכתי לחנות המשקפיים, האופטומטריסטית שלהם אמרה כי אין שינוי במספר של עין ימין (כלומר -1.5 ויש שינוי בצילנדר -0.25) והקושי שלי נובע מהשריטות שעל עדשת המשקפיים. וכי מספר זה מאפשר לי את הראיה הכי טובה.
אני לא יודעת מה לעשות, שכן מדובר בכסף רב עבורי ובעיקר בדבר שכל כך חשוב לתפקוד. שכן אני רוצה להיות מסוגלת להשתמש במשקפיים לא רק לנהיגה, אלא גם במסדרונות המשרד וגם בטאטוא הבית וכו'.
אותה לדעתך.
הלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה בין שתי חוות דעת שונות - תגובה
סטפני ישראלי19/11/2013מעיין שלום,
יכולים להיות שינויים קטנים בין בדיקות שונות, כיוון שאופטומטריה אינה מדע מדויק, ויש גם עיניין של שיקול דעת במתן מרשם.
את יכולה לגשת לאופטומטריסט שלך לבדיקה חוזרת ולבקש לראות עם איזה מרשם את רואה טוב יותר.
בנוסף, בד"כ נותנים אחריות על הבדיקה, ואני מאמינה שאם תהיה בעיה יבדקו אותך שוב, וישנו מה שצריך אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע לקרטוקונוסשרה18/11/2013
יש לי קרטוקונוס, ורופא העיניים אמר לי שעלי להשתמש בעדשות.
שמעתי שיש עדשות מגע לקרטוקונוס שבמרכזן עדשה קשה וסביבן עדשה רכה, מה משקל את השימוש בהן.
אבקש לדעת את שמם, והאם הם מומלצות לטיפול בקרטוקונוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לקרטוקונוס - תגובה
סטפני ישראלי19/11/2013שרה שלום,
מדובר בעדשות הנקראות synergeyes.
בכל מקרה, רק לאחר בדיקת התאמה של עדשות מגע, יהיה ניתן לדעת אם אותם עדשות הן הטובות ביותר עבורך.
קיים מגוון רחב של עדשות מגע לקרטוקונוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה, המלצה-עדשה הברידית
איריס29/11/2013אני סובלת מקרטוקנוס כבר 13 שנים. הבנתי שאת מדברת על עדשה היברידית (מרכז עדשה קשה "תפורה" לעדשה רכה). רשת עיניים של לוינגר מתאימים כאלו - המחלקה לאופטומטריה- היתרון שזאת רשת עם מחירים לא גבוהים. העדשה הייתה נוחה יחסית ויש לנקות אותה ביסודיות וכל הזמן פחדתי שהיא תקרע. אני התאמתי עדשות אצל שם לפני המון שנים. עם עשרות שיחות של אנשי מקצוע הנוספים המומלצים ביותר הם ד"ר ניר ארדינסט מהמרכז ושמואל ברמן מתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה, המלצה הבדירית-רשת עיניים
איריס29/11/2013אני סובלת מקרטוקנוס כבר 13 שנים. הבנתי שאת מדברת על עדשה היברידית (מרכז עדשה קשה "תפורה" לעדשה רכה). רשת עיניים של לוינגר מתאימים כאלו - המחלקה לאופטומטריה- היתרון שזאת רשת עם מחירים לא גבוהים. העדשה הייתה נוחה יחסית ויש לנקות אותה ביסודיות וכל הזמן פחדתי שהיא תקרע. אני התאמתי עדשות אצל שם לפני המון שנים. עם עשרות שיחות של אנשי מקצוע הנוספים המומלצים ביותר הם ד"ר ניר ארדינסט מהמרכז ושמואל ברמן מתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות למשקפייםמלי17/11/2013
שלום,
אני בת 30 ומזה כמה שנים מרכיבה משקפיים רק לקריאה או לשימוש במחשב. בעין שמאל יש לי +1.75 וצילינדר 1.25 ובעין ימין רק 0.5 צילינדר.
בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש סחרחורות האופטומטריסט אמר שכדאי לי להתחיל להשתמש במשקפיים כל הזמן.
אני כבר שבוע עם המשקפיים, אני רואה איתם טוב אבל מתקשה מאוד להתרגל. יש לי עדיין קצת סחרחורות והעיניים עצמן כואבות לי מאוד ועייפות.
כמה זמן לוקח להתרגל? האם התחושות הן נורמליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למשקפיים - תגובה
איציק שבח17/11/20132 אופציות:
או שתתרגלי לאט לאט בעיקר במשימות שדורשות דיוק כמו נהיגה וצפייה בטלוויזיה.
או שתעשי משקפיים עם מרשם מופחת לראייה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר בעדשות מגעלירון15/11/2013
היי, אני בת 16 ויש לי מספר די נמוך (2- בעין ימין ו-1.25 בעין שמאל), ובנוסף גם יש לי 0.5 צילינדר בעין ימין ו-0.75 צילינדר בעין שמאל.
כשעשיתי עדשות מגע, האופטימטריסטית אמרה שאפשר לוותר על הצילינדר בעין ימין כי הוא נמוך ושאני לא ארגיש בשינוי.
אז היא מכרה לי עדשות ללא צילינדר לעין ימין, ולעין שמאל עדשות עם הצילינדר.
בעדשת המשקפיים שלי כן יש תיקון לצילינדר בעין ימין.
כשאני מרכיבה את עדשות המגע ומכסה את עין שמאל, אני מרגישה שאני לא רואה הכי חד וברור בעין ימין, וכשאני מסתכלת עם שתי העיניים יחד אני מרגישה שקשה לי להתפקס על דבר אחד.
אז רציתי לשאול, האם זה בגלל שהעין שלי רגילה מהמשקפיים לתיקון של הצילינדר בעין ימין? או שזה הכל בראש שלי, והעין שלי לא באמת חשה בהבדל?
האם אתה ממליץ לא לוותר על הצילינדר, אפילו כשהוא במספר כזה נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר בעדשות מגע - תגובה
סטפני ישראלי16/11/2013לירון שלום,
עדשות מגע טוריות קיימות החל מצילינדר 0.75-
לכן, כאשר יש 0.50- צילינדר, נהוג להוסיף 0.25- במספר כדי לפצות על כן.
את אכן לא אמורה להרגיש שינוי משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בראיה עם עדשות מגעדנה15/11/2013
היי,
אני מרכיבה עדשות מגע רוב הזמן ושמתי לב שעצמים נראים מעט יותר רחבים. כשאני עם משקפים אותם עצמים נראים "רזים" יותר.
זה הגיוני ? זו תופעה ידועה ?
יש לי מספר 3.5-. יש לי גם צילינדר זניח, אבל הוא לא מתוקן לא במשקפיים וכמובן לא בעדשות המגע (כך שזה לא ההסבר לעיוות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בראיה עם עדשות מגע - תגובה
סטפני ישראלי16/11/2013דנה שלום,
בגלל המרחק בין העדשות משקפיים לעיניים, הדברים אינם נראים בגודלם האמיתי.
כיוון שעדשות מגע יושבות על העין, התופעה הזאת פחות מורגשת.
אצלך, במספרים שלך, הדברים נראים לך יותר קטנים במשקפיים, לכן את מרגישה "הרחבה" עם העדשות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיה גולדמןמרימי14/11/2013
היכן ניתן לעשות שדה ראיה גולדמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה גולדמן - תגובה
סטפני ישראלי16/11/2013מרימי שלום,
אני ממליצה לך לפנות לקופת החולים על מנת שיפנו אותך למקום שמבצעים בו בדיקת "שדה ראייה גולדמן"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהרותם12/11/2013
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
שאלה נוספת ואחרונה:
מדוע כאשר הולכים לבדיקת ראייה אצל שני אופטומטריסטים שונים
(לדוגמא במספרים כמו שלי - 3.25 צילינדר ו- 3.75 צילינדר בעין השניה פלוס מספר קטן בכל עין)
תמיד יהיו סטיות קלות במרשמים: של רבע צילינדר למעלה או למטה ורבע מספר
שלא לדבר על הזויות (סטייה של 5 מעלות בערך)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
איציק שבח12/11/2013עניין של שיטות בדיקה ושיקולי מתן מרשם.
לפעמים גם אותו אופטומטריסט יכול לשנות מרשם שלו עצמו בגלל תלונות אחרי או כדי להימנע מבעיות הסתגלות.
מפאת כך המרשם הוא לא מדע מדוייק אלא קשור גם למיומנות ולניסיון האופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי משקף חדש
רותם13/11/2013אתמול הלכתי לקחת אותו מהחנות.
המספרים שלי הם:
ימין- צילינדר- 3.25 מספר 0.5 זוית 6 מעלות
שמאל- צילינדר 3.5 מספר 0.75 זוית 170 מעלות
בחרתי מסגרת פלסטיק שחורה מלבנית.
אני עדיין בהסתגלות אבל רואה טוב.
שמתי לב שכאשר אני עוצמת את עין ימין ומסתכלת רק בעין שמאל
אז כשאני מסתכלת בה קצת לצד הראייה יותר מטושטשת מאשר שאני מסתכלת
בקו ישר
ובעין ימין כשאני מסתכלת ישר או לצד הראיה אותו הדבר ברורה
מדוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי משקף חדש - תגובה
איציק שבח13/11/2013כנראה שהיה לך שינוי גדול יותר בשמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רותם13/11/2013לא היה שינוי מהותי מהמשקף הקודם,
השינוי היחידי היה:
רבע צילינדר פחות בעין שמאל זוית עלתה ב- 4 מעלות.
ובעין ימין- רבע מספר פחות וזוית ירדה בחמש מעלות.
אני כבר לא יודעת אם זה פסיכולוגי לא לא
אבל האם בראיה לצד אמורים לראות באותה עין פחות טוב מראיה למרכז?
בנוסף בחרתי לראשונה מסגרת פלסטיק שחורה
וכיוון שהאף שלי צר היא יושבת לי על גשר האף
ופחות תופסת בצידי האף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
איציק שבח13/11/2013כאמור בשמאל היה לך שינוי צילינדר גבוה יותר.
עצתי אלייך שלא תתייחסי לזה בשלב הזה והתופעה תיעלם מאליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותם13/11/2013תודה רבה על תשובתך !!!
מה לגבי מסגרת הפלסטיק שבחרתי
שזה יושב לי על גשר האף?
מישהו הציע לי להדביק אפונים מסיליקון
על החלק הפנימי של צידי האף
כדי שזה יחזיק גם מצידי האף וכל הלחץ לא יהיה על גשר האף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
איציק שבח13/11/2013אפונים מסיליקון יהוו רעיון הולם וטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
רותם13/11/2013ממש תודה על תשובותיך.
החלטתי שלפני שאני הולכת לבחור שאמר לי שידביק לי אפונים מסיליקון
על המסגרת פלסטיק, החלטתי לנסות להדביק משהו חלש יותר
כדי לראות אם זה עוזר (לפני שאני מדביקה את הסיליקון ואז אם זה לא יעזור הוא יצטרך להסיר לי את הדבק וזה יכער את המסגרת ויפגע בה).
אז הלכתי לרגע לחנות וקניתי סקוטש ספוג כזה בצבע שחור עם מדבקה בצד אחד וספוג שחור בצד השני, גזרתי אותו בצורת אפונים והדבקתי על המשקף.
זה באמת עזר למשקף להתרומם קצת מגשר האף, ועוד משהו...
לפתע הראייה לכיון הצד בעין שמאל השתפרה...למה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותם12/11/2013
בתור אחת בת 37 שמרכיבה משקפיים מילדות (עם צילינד ומספר),
כבר נתקלתי מס' פעמים בתופעה מסויימת:
אני מזמינה משקפיים אצל אופטומטריסט, הוא קובע לי את המרשם למשקפיים,
כשמגיעים המשקפיים אני מבקשת ממנו לוודא לידי במכונה שהמספר תואם למרשם,
אחר כך אני הולכת לרופא עיניים שיבדוק במכונה שלו שהמספר של המשקפיים החדשות תואם למרשם. בד"כ הכל טוב ויפה. ואז אני מרכיבה את המשקפיים שנתיים ואז לפני שאני עומדת ללכת לעשות משקפיים חדשות
קורה שהאופטמטריסט האחר בודק את המשקף הקיים שלי ופתאום מה שהמכונה מראה זה שינוי של רבע בצילינדר וגם שינוי של כמה מעלות בזוית.
ואז אני הולכת לעוד חנות שתבדוק לי במכונה וגם שם פתאום יש שינוי.
איך זה (וזה קרה לי מס' פעמים בחיי) שמספר של המשקף שהיה חדש היה שונה
מהמספר שהוא התיישן (זה בעיקר בצילינדרים ובזוויות)
איך אתה מסביר את התופעה?
גם יצא לי לקרוא בפורום שלכם על בחורה שגם קרה לה אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח12/11/2013הכח של העדשה לא אמור להתנות. באם מדובר במיחינדר גבוה עד בינוני יכול להיות סטיות במדידה. מספיק שלא מודדים במדוייק כדי לטעות ברבע צילינדר וכמה מעלות זווית.
אבל המספר של הצילינדר לא משתנה ברבות הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
רותם12/11/2013אבל מה שמוזר כאן,
זה שכמה חנויות שונות מודדות ומגיעות לאותה מסקנה
(חריגה של רבע צילינדר בעדשה אחת וכמה מעלות בזוית),
מדובר על צילינדר של 3.25 בעין אחת ו- 3.75 בשנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
איציק שבח12/11/2013האפשרות ההגיונית שעולה על דעתי היא ששריטות במרכז העדשה יכולות לשנות ברבע צילינדר במיוחד בצילינדרים גבוהים כמו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)