פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות פלסטיק באינדקס 1.5
    אוריה
    07/11/2013

שנים רבות אני מרכיב משקפיים עם עדשות מזכוכית (D = -3.5, Cyl = 1.5) ורציתי לעבור לעדשות פלסטיק, בעיקר בגלל משקלן הנמוך.
    מכיוון שהייתי מודע לבעיית העיוות הכרומטי הנפוץ יותר בעדשות הפלסטיק למיניהן (יחסית לזכוכית), הציע לי האופטיקאי עדשות פלסטיק באינדקס 1.5 שאמורות להיות בעלות ערך Abbe גבוה יחסית, בדומה לזכוכית.

להפתעתי, אני חווה בעדשות שקיבלתי עיוותים כרומטיים חריפים. כבר בהסטת המבט ימינה או שמאלה בכמה עשרות מעלות ממרכז העדשה ישנו טשטוש של "ראייה כפולה" (בעייתי במיוחד מול מסך מחשב) שמתעצם בהסטה בזווית גבוהה גם לצביעה מפריעה מאד. ישנה בעיה דומה אך פחות חריפה בהסתכלות למטה, לקריאה.
    לכאורה עדשות בעלות ערך Abbe נמוך...

ניסיתי לבדוק במשקפיים של חבר שיש לו משקפיים ללא מסגרת עם מספר מאד דומה לשלי, עם עדשות באינדקס 1.6 (ערך Abbe של +40?), ושם העיוות הכרומטי היה מזערי יחסית ל-1.5 שלי...

פניתי לאופטיקאי כדי לברר איך זה יכול להיות.
    הוא טוען שהעדשות 1.5 שהוא נתן לי עשויות כנראה מ-CR-39 בעל ערך Abbe של 58, בדומה לזכוכית, ובעצם אין לו הסבר לתופעה.

אני סבור שיש לו טעות והעדשות שהוא נתן לי אינן עשויות מ-CR-39 אלא מחומר אחר, בעל ערך Abbe נמוך.

מי צודק? היכן טמון ההסבר לתופעה?
    איזה עדשת פלסטיק תיתן עיוות כרומטי מינימלי?

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות פלסטיק באינדקס 1.5

הוספת תגובה

• עדשות פלסטיק באינדקס 1.5 - תגובה

איציק שבח
    07/11/2013

ה abbe הגבוה הוא לא חזות הכל.
    המבנה הא-ספרי של עדשה באינדקס 1.6 גורם לפחות עיוות בצדדים.
    לכן, תוכל להזמין עד 1.5 בייצור מיוחד ( ובעלות נוספת ) בעלת מבנה א-ספרי כשל אופיין של עדשות ה-1.6.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק הבהרה קטנה נוספת...

אוריה
    07/11/2013

תודה על התשובה המהירה!

אני רוצה לראות אם הבנתי נכון...
    1. האם לעדשת פלסטיק (ספרית) באינדקס 1.5 תמיד יהיו יותר עיוותים צדדיים\כרומטיים לעומת זכוכית (ספרית) באינדקס 1.5, למרות ערך ה-Abbe הלכאורה כמעט זהה?
    2. האם עדשת פלסטיק א-ספרית באינדקס 1.5 תמיד תהיה עם פחות עיוותים צדדיים\כרומטיים מעדשת פלסטיק א-ספרית באינדקס 1.6, או שזה לא בהכרח נכון, בגלל סוגי הפלסטיק השונים של שתי העדשות?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק הבהרה קטנה נוספת... - תגובה

איציק שבח
    07/11/2013

לגבי 1. כאמור, הabbe מתייחס בעיקר למרכז העדשה ולחומר גלם כפי שהוא מעביר אור.
    הליטוש השונה מביא את העדשה לתוצאות שונות.
    צריך לדעת שבליטוש הכי טוב לכל חומר גלם יש יתרונות וחסרונות. כך שלעיתים עם הליטוש המיטבי לא תקבל תוצאה טובה יותר בפלסטיק מאשר בזכוכית, בהתייחס לעיוותים ספיציפיים.

2. באופן כללי ככל שהאינדקס יותר גבוה הוא יותר בעייתי. עדשה 1.5 בליטוש טוב יכולה להיות טובה יותר מה 1.6 באותו ליטוש.
    את האינדקסים הגבוהים מייצרים מלכתחילה במדף עם ליטוש אספרי במיוחד בגלל העיוותים שלהם בעיקר בצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות
    דורון
    06/11/2013

שלום לרופאי הפורום
    לפני כש 3 שבועות בבדיקת ראיה אצל אופטמטריסט קבעו שכדאי לעבור למשקפי מולטיפוקל (ברוחק ראיה יש לי -5 בשני העיניים)במצב הנוכחי לפני החלפת המשקפיים - כאשר אני קורא- או שמוריד את המשקפיים ואז רואה ממרחק של כ 25 -30 ס"מ , אפשרות שנייה שאני נשאר עם המשקפיים ואז מרחיק את הכתוב לכ 40 ס"מ (פלאפון או ספר.
    הציעו לי עד 3 חודשי ניסיון - במידה ולא אסתגל או יהיה מרוצה אוכל לשנות למשקפי ראיה רגילות למרחק בלבד ולקבל זיכוי.
    כעת אני עם המקפיים החדשות מולטיפוקל - לא מרגיש נח -בעת נהיגה או ראיה למרחק מספיק שהזזתי את הראש מעט בזוית מעלה או מטה אז ראים מטושטש. כנ" לצדדים.
    בנוסף המספר לרוחק לפי הבדיקה רואה יותר חד עם -5.25 אך בכל זאת הומלץ להישאר עם -5. האם זה בסדר ?

והאם לאור הנ"ל כדאי להחזיר למשקפיים רגילות כי בשורה התחתונה אני רואה מקרוב יותר טוב ללא משקפיים.
    האם לא יכול בנוסף להיגרם נזק במידה וממשיכים עם המולטי?
    נ.ב - כנ"ל למשקפי שמש עם ראייה - גם אותם עשו לי עם עדשות מולטיפוקל.

תודה

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה

דודו ראובן
    06/11/2013

שלום,

זמן הסתגלות ממוצע למשקפי מולטיפוקל תקינים - 14 יום
    אם לא עברו אז רצוי שתנסה. יש אנשים שזקוקים לשלושה עד ארבעה שבועות.

מטרת המולטיפוקל אצל אנשים שקוראים טוב בלי משקפים היא להקטין ולמזער את הצורך בהסרת המשקפיים.

כך שאין כאן שאלה של חייב או לא חייב אלא בסוג פיתרון ופרקטיות

מקווה שעזרתי
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה

איציק שבח
    06/11/2013

שלום,
    אם להפריד בין הבעיות שאתה מרגיש,
    אזי, לגבי ההרגשה , זו הסתגלות נורמלית סביר להניח שאחרי כמה ימי הרכבה אתה תתרגל.

לגבי המספר לרחוק, יש הרבה שיקולים במתן רבע יותר או פחות , בסופו של דבר אם אתה מרגיש שאתה רואה טוב ומגיע לחדות טובה עם המספר היותר נמוך, עדיף לא להעלות.

לגבי ההסרה של המשקפיים לקרוב, זה נכון שאתה יכול לראות הכי טוב מקרוב ללא עזרת המשקפיים אבל אל תשכח שאתה צריך לקרב את חומר הקריאה ובנוסף לא תמיד נוח להסיר ולהרכיב את המשקפיים ולא תמיד הידיים פנויות לכך. גם כיום שכשאתה מרחיק את חומר הקריאה ויכול לקורוא זה רק מצב זמני כי בשלב מסויים גם הרחקת חומר הקריאה לא יועיל.

עצתי לך, שבשבילך תנסה בכל מאודך להסתגל ל מולטיפוקל אין דבר נוח ממנו כשמתרגלים אליו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי שמש אופטיים
    גבריאלה
    26/10/2013

שלום, אני מרכיבה משקפי שמש אופטיים כל השנה ובמיוחד בנהיגה.
    הייתי רוצה לדעת האם הצבע שמוסיפיים למשקפיים מגינה על העיניים מפני קרני uv ו ua בדיוק כמו המשקפי השמש ה איכותיים שמראש נועדו לזה. ואם לא מה מומלץ לבקש ולבדוק בעת הרכישה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקפי שמש אופטיים

הוספת תגובה

• משקפי שמש אופטיים - תגובה

איציק שבח
    27/10/2013

ברכישת משקפי ראייה שמש העדשות המוזמנות עוברות תהליך ציפוי נגד קרינת uv ואחר כך עוברות בנוסף תהליך של צביעה.
    הציפוי הראשון הוא בשביל מטרת משקפי השמש- הגנה .
    והצביעה בתהליך השני נועד כדי להעניק נוחות מקסימלית בהתהלכות ביום שטוף שמש. הצביעה כשלעצמה איננה תחליף לציפוי נגד הקרינה.
    ברכישה באופטיקה מסודרת העדשות עוברות באופן אוטומטי את 2 התהליכים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת אם לעלות את המסםר במשקפיים
    מיכל
    24/10/2013

שלום,

אמי בת 45 ומרכיבה משקפיים למרחק מגיל 10 .יש לי בערך מינוס 3.5 וצילינדר 3 ו2.5 .

מפני שאף פעם לא הסתדרתי עם עדשות לעיתם קרובות אני לא מרכיבה משקפיים ומנסה להיסתדר כך ... ברור שבנהיגה תמיד .
    תמיד גם חשבתי שאם אני עם מספר נמוך מהנדרש אז העיין לא מתרגלת למשקפיים חזקים והירידה בראיה תהיה עיטית יותר ,כמו כן גם יהיה לי פחות קשה ללא משקפים(ויחסית לאנשים אחרים שמרכיבים משקפיים מגיל צעיר אפשר להבחין שהירידה אצלי הייתה כן איטית ...אז אולי כן יש משהו ב"תאוריה" שלי ) .
    שאלה שלי :
    אני מרגישה במיוחד בעת צפיה בטלוויזיה שאני צריכה לעלות את חוזק המשקפיים ואני מתלבטת אם לעשות זאת .
    האם הגישה שלי נכונה , האם עדיף לא לראות 6/6 מהסיבות שציינתי למעלה? האם בספרות המקצועית קיימת גישה כזו ?

תודה רבה

הוספת תגובה

• מתלבטת אם לעלות את המסםר במשקפיים - תגובה

איציק שבח
    25/10/2013

דנה שלום.
    את כנראה מעולם לא ראית טוב. וגם את זה גזרת על עצמך מבחירה בגלל תיאוריה שגויה שפיתחת. אי הרכבת משקפיים מתאימים לא גרמו למרשם להתרכך וליסוג.
    עצתי אלייך לערוך בדיקה מדוייקת ולהרכיב משקפיים במרשם המדויק שלך. קחי בחשבון שהאופטומטריסט שיבדוק אותך ייעץ לך להסתובב עם מרשם נמוך ורך בשביל שתוכלי ללכת ולהסתגל למשקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה !

גבריאלה
    26/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג עדשות מומלץ ?
    יעל
    16/10/2013

אני עומדת לפני החלפת המשקפיים , כרגע המספרים שלי הם 8 בעין אחת וכנראה 8.15 בעין השנייה וגם צילינדר. העדשות אמורות להיות מולטיפוקל. איזה עדשות הכי מומלץ לעשות כדי שהעדשות תראנה הכי אופטימליות מבחינת הדקות ?
    אני יודעת שיש חב' זייס , רודנשטוק , שמיר , והיום לראשונה התוודעתי גם לעדשות מחב' טוקאי.
    אשמח לקבל את המלצתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    איזה סוג עדשות מומלץ ?

הוספת תגובה

• איזה סוג עדשות מומלץ ? - תגובה

סטפני ישראלי
    17/10/2013

יעל שלום,
    במספרים גבוהים כמו שלך, מומלץ לקחת עדשות באינדקס 1.74, שהן הדקות ביותר.
    פחות חשוב החברה , אלא יותר הדגם של העדשות.
    לכל החברות האלה יש דגמים ישנים יותר ועדשות מפיתוח חדיש יותר.
    בנוסף, לפי הצרכים של כל אחד, יש עדשות שיותר מתאימות.
    עלייך להתייעץ עם האופטומטריסט שלך בזמן הרכישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע
    נטלי
    16/10/2013

ד"ר שלום,
    הייתי בדיקת אופטומטריסט והוא הציע לי סוג מסויים עדשות -שהוא עובד איתם... מצד שני אני מפחדת שאולי יש עדשות שמתאימות לי יותר והוא פשוט לא עובד איתם אז לא הציע לי אותם.
    השאלה שלי מה נחשב יותר בריא ויותר מומלץ לעין עדשות מגע יומיות של DAILIES או עדשות מגע יומיות של טבע?

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות מגע - תגובה

סטפני ישראלי
    17/10/2013

נטלי שלום,
    קודם כל, הגעת לפורום של אופטומטריסטים ולא של רופא עיניים.
    בקשר לשאלה שלך, רק לאחר בדיקת התאמה של עדשות מגע, ולפי מצב בריאות העין, ניתן לדעת עם איזה סוג יהיה לך טוב יותר.
    את יכולה לבקש מהאופטומטריסט שלך זוג עדשות ניסיוני, שתוכלי לוודא שבאמת טוב לך איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר בעדשות מגע
    דנית
    14/10/2013

המספר שלי בשתי העיניים הוא מינוס שתיים וברבע. בעין אחת יש לי חצי צילינדר ובשניה רבע צילינדר. רציתי לשאול איזה מספר אני צריכה לקחת בעדשות מגע? שמעתי שצריך לקחת חצי מספר פחות. האם זה נכון גם במקרה שלי? אשמח מאד לתשובה, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מספר בעדשות מגע

הוספת תגובה

• מספר בעדשות מגע - תגובה

דודו ראובן
    14/10/2013

היי

זה לא נכון במקרה שלך
    זה מתחיל להוות גורם במספרים גדולים מ 3.00
    בשקלול הצילינדר המספר שלך נע בין 2.25 ל 2.50
    את השקלול הסופי חייב לעשות אופטומטריסט או מתאים עדשות מוסמך
    יש חשיבות לבדיקת התאמה מלאה וקביעת מרשם מדויק

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבהה על התשובה!!

דנית
    14/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת משקפי קריאה
    אבי
    09/10/2013

שלום,
    כשמתאימים משקפי קריאה אצל אופטמטריסט, לאיזה מרחק נעשית המדידה?
    האם זה אינדיבידואלי ומשתנה בהתאם להעדפה האישית של כל נבדק, או שיש סטנדרט מומלץ לכולם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת משקפי קריאה

הוספת תגובה

• התאמת משקפי קריאה - תגובה

דודו ראובן
    09/10/2013

שלום
    המדידה תהיה למרחק מסוים וחישוב המספר הסופי יעשה בהתאם למרחק השימוש של המשקפיים- זאת אומרת שניתן לעשות את הבדיקה למרחק 40 ס"מ למשל ומשם לקבוע מרשם למרחק אחר..
    יש להתאים את המשקפיים לשימוש- אם המטרה היא לקרוא ספר במיטה במרחק של 25 ס"מ המרשם יהיה מסוג אחד
    אם למחשב שנמצא במרחק 50 ס"מ המרשם יהיה שונה כמובן
    בגיל 40-47 המשקפיים יותר גמישים ומאפשרים שמוש לכמה טווחים בד"כ.
    בגיל 50 ומעלה יש פחות גמישות וההתאמה צריכה להיות למרחק ספציפי יותר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עדשות
    רננה
    09/10/2013

האם זה נכון שעדשות מגע קשות-נושמות בריאות לעין יותר מעדשות רכות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על עדשות

הוספת תגובה

• שאלה על עדשות - תגובה

סטפני ישראלי
    09/10/2013

רננה שלום,
    עדשות קשות נחשבות לבריאות יותר.
    ישנם כמה יתרונות בולטים:
    -העברת חמצן גבוהה יותר ביחס לעדשות רכות.
    -הקוטר הקטן של העדשות מאפשר זרימת דמעות טובה יותר.
    -עדשות קשות בעלות כושר הרטבה גבוה מאוד, לכן הן צוברות פחות משקעים .
    מה שמתבטא בפחות דלקות וסיבוכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עדשות - תגובה

דודו ראובן
    03/11/2013

היי רננה

היתרון הגדול ביותר של עדשות קשות הוא בדיוק התיקון לצילינדר, בפתרון בעיות ראיה של קרנית לא רגילה (קרטוקונוס לדוגמא) , באורך חיים ארוך יחסית + מעבר חמצן תקיןותחלופת דמעות טובה.

החסרון הגדול- חוסר נוחות בסיסי, רגישות לאבק -גבוהה , סיכוי שהעדשה תיפול מהעין לעיתים רחוקות.

היתרון הענק של עדשות רכות - נוחות.
    החיסרון של חוסר מעבר דמעות ומעבר חמצן קטן נפתרו בד״כ בדור החדש של העדשות.

העולם מצביע ברגליים..מספר מרכיבי העדשות הקשות קטן והולך .
    לדעתי העדשות הקשות בריאות , וטובות לזמן ארוך של הרכבה מוצלחת. צריך להתאים אותן בצורה מקצועית וצריך סבלנות להסתגלות הראשונית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידות ותקינות משקפי שמש
    עידן
    07/10/2013

שלום,
    קניתי משקפי שמש לפני חצי שנה של חברת portofino בסניף סופר פארם בעלי התוית 400UV, ונאמר לי על ידי המוכר בסניף שהם חוסמות קרני UV בצורה מלאה.
    השארתי את משקפי השמש באוטו בחום אימים למספר שעות. יש מצב שזה עיוות את העדשות ו/או פגם ביכולת החסימה שלהם בפני קרניים אלה?

האם ישנה בדיקה למשקפי שמש שיכולה לספק תשובה? (גם אם היא עולה כסף?)

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עמידות ותקינות משקפי שמש

הוספת תגובה

• עמידות ותקינות משקפי שמש - תגובה

דודו ראובן
    09/10/2013

היי עידן

ישנם מכשירים בחלק מחנויות האופטיקה לבדיקה זו
    לגבי ההשארה באוטו- לעיתים זה יוצר עיוות בעדשות או פיצוץ בשכבה העליונה של העדשה
    במקרה זה תבחין אפילו בטשטוש ובחוסר נוחות
    זה לא אומר שחסימת הקרינה נעלמת ויכול להיות שהחסימה תקינה אך העדשה לא תקינה יותר מהיבטים אחרים
    עדשה מעוותת או פגומה גורמת לחוסר נוחות , טשטוש ותחושה לא נוחה עד כאב ראש ועיפות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע הרסו לי את הראייה?
    יהונתן
    06/10/2013

הי,

בימים האחרונים הלכתי עם עדשת מגע בלי סיליקון על עיין ימין.
    וראיתי שהעיין נהייתה קצת אדמומית לקראת הערב.
    ועכשיו עיין ימין שלי דפוקה לגמרי! אני רואה ממש מטושטש!
    יש לי מספר נמוך- 1. וכשאני בלי עדשה אני רואה ממש ממש גרוע! כאילו יש לי מס 3 או משהו.

משהו נתקל בתופעה?
    האם העדשה הרסה לי את הראייה? יש דבר כזה?
    או שזה זמני?

הוספת תגובה

• עדשות מגע הרסו לי את הראייה? - תגובה

איציק שבח
    06/10/2013

כמובן שצריך לנוח מהעדשות מגע כמה ימים בכדי להניח לעין לשוב לאיתנה. מעבר לזה צריך לשים לב שהעין משתפרת בטווח הזמן המיידי. אם לא, לפנות לטיפול רפואי. אם הכל בסדר העין שלך תשוב לקדמותה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע
    דנה
    05/10/2013

שלום אשמח לשמוע את חוות דעתכם

תקופה של כשנה אני משתמשת בעדשות רכות דו שבועיות של אואזיס . כעת המליץ לי האופימטריסט באזור מגוריי, שכדאי לי לעבור לעשות רכות מסוג סילקון הידרוגל. יש את היומיות של גונסון טוראי, אך הם יקרות לי) לכן המליץ לי לעבור לעשות חודשיות הידרוגל סיליקון ( איזי לנס) השאלה שלי , האם כדאי שאשאר עם האואזיס כי אותן ניתן להחליף כל שבועיים , ולא לעבור לחודשיות על אף שהן מסילקון ונושמות טוב יותר.

אשמח מאוד מאוד לקבל המלצה מכם לגבי עדשות מסיליקון הידרוגל (לא יומיות) איכותיות שקיימות עכשיו בשוק. אני רוצה לשדרג את איכות העדשה למתקדמת ביותר ולא יודעת למה. יש לציין שעד כה אין לי בעיות הסתגלות של עדשות כך שאשמח להמלצה בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות מגע - תגובה

סטפני ישראלי
    05/10/2013

דנה שלום,
    עדשות מגע דו שבועיות של חברת ג'ונסון oasys עשויות מסיליקון הידרוג'ל.
    אם טוב לך איתם, אין סיבה לעבור לסוג אחר, במיוחד שיש לך כאן תדירות החלפה גבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע - תגובה

איציק שבח
    05/10/2013

דנה שלום. לידיעתך, האואזיס הן עדשות מסיליקון הידרוג'ל ונחשבות לאחת הטובות שבהן. אם טוב לך איתן אל תחליפי כלל.
    למה להחליף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לא מתאימות
    מאי
    03/10/2013

שלום, הזמנתי משקפיים חדשות ומיד הבחנתי שמשהו לא בסדר בעין אחת, קושי להסתגל ולא נראה לי שזה יכול להסתדר לבד ללא תיקון. המספר הקודם היה:
    R - 4.00 וצילינדר רבע, L - 4.00 וצילינדר חצי. עכשיו המשפיים החדשות אמורות להיות אותו דבר אבל נעשה צילינדר רבע בשתי העיניים. במקומות שונים אמרו לי תוצאות שונות גם מבחינת מידת המשקפיים הקודמת וגם מבחינת התוצאה במשקפיים החדשות. לא ברור מה המידה הנכונה אבל בעין שמאל אני מרגישה תחושה מאוד קשה שלא ניתן להסתדר איתה ובעין ימין המצב נראה בסדר. אולי חשוב לציין שהמשקפיים הקודמות שלי כבר ישנות ושחוקות כפי שהבנתי ונאמר לי שכתוצאה מכך אני רואה הבדל משמעותי בין שתי זוגות המשקפיים. במשקפיים החדשות רואים מאוד ברור מלבד ההפרעה שציינתי. האופטיקאי אמר לנסות להתרגל ואז לבוא לבדיקה חוזרת. אני לא יודעת איזה שינוי מומלץ לי לעשות, אם להוריד צילינדרים בשתי העיניים או להוסיף איפה שחסר. אני לא רוצה לסבול מתופעות של כאבי ראש מיותרים בעקבות חוסר התאמה.
    אשמח לתשובה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים לא מתאימות

הוספת תגובה

• משקפיים לא מתאימות - תגובה

דודו ראובן
    03/10/2013

היי

האם אפשר לשאול מתי לקחת את המשקפיים וכמה ימים את מרכיבה אותם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לא מתאימות

מאי
    04/10/2013

היי, לקחתי את המשקפיים לפני יומיים ואני מתקשה להרכיב אותם. ברחוב היה מאוד קשה להסתדר בגלל המרחב הגדול, אז אני מנסה קודם בבית במרחב קטן יותר. מאוד ברור לי שבעדשה אחת יש בעיה, כנראה שמספר העדשה לא מותאם לי לעין אפילו אם השינוי קטן. חשבתי בעצמי מה יכולה להיות הבעיה ואני משערת שמדובר בצילינדר, יתכן שיש צורך להגדיל את הצילינדר בעין שמאל מרבע לחצי, כמו שהיה קודם. או שכדאי להוריד את הצילינדרים בשתי העיניים בשביל להרגיש יותר טוב. לדעתי, זה בזבוז זמן לחכות להגיע לאופטיקאי, כי אני לא מרגישה בנוח עם המשקפיים ולא נראה לי שאפשר להסתגל כשיש הפרעה ברורה בכל צורה של ראייה למרחק, לקריאה במחשב, ספר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לא מתאימות - תגובה

דודו ראובן
    06/10/2013

אני אכן ממליץ לחזור אליו
    ינסה לבדוק תנוחת מסגרת+מוקדים+דיאופטר
    אחרי יומים היה אמור להסתדר
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מאי
    07/10/2013

אני אלך לבדיקה מקיפה חוזרת.
    תודה רבה יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין תמיסות
    ניר
    01/10/2013

מה ההבדל בין התמיסות:
    Opti Free Replenish
    Opti Free Express
    ?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין תמיסות

הוספת תגובה

• הבדל בין תמיסות - תגובה

סטפני ישראלי
    01/10/2013

ניר שלום,
    מדובר בתמיסות רב תכליתיות לחיטוי עדשות מגע רכות ( כולל סיליקון הידרוג'ל) של חברת ALCON .
    ריפליניש היא הגרסה המשופרת מבין התמיסות האלו.
    תמיסת ריפליניש בעלת פטנט ייחודי המאפשר לשמור על עדשה לחה בעין עד 14 שעות הרכבה.
    מה שנובע מכך היא הרגשה יותר נוחה בעין, פחות תחושה של עין יבשה בסוף היום.
    בנוסף התמיסה הזו מעניקה רמת חיטוי גבוה יותר בזכות טכנולוגיית חדשנית להשמדת חיידקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה סטפני

ניר
    01/10/2013

זה מה שרציתי לדעת איך תמיסה היא הטובה יותר.
    כל השאר אני יודע כי אני משתמש באקספרס.. אולי עכשיו אני ינסה את הריפליניש.
    באקספרס הבנתי שאין צורך לשפשף את העדשה.. זה ככה גם בריפליניש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה סטפני - תגובה

סטפני ישראלי
    02/10/2013

ניר שלום,
    כעיקרון כן. לפי הוראות יצרן אין צורך בשפשוף העדשה בשתי התמיסות.
    למרות זאת, אני אישית ממליצה לשפשף את העדשות עם התמיסה לפני הכנסתן למחסנית, כדי להבטיח את הניקיון של העדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב . אני לרחוק משתמש במשקפיים
    יהודה ירוחם
    29/09/2013

מספר 2 בעיקר כדי לראות גופים מוארים ובמיוחד בלילה.
    לקרוב אני רואה מצויין בלי משקפיים.
    שאלתי את האופטומטריסט שלי שהוא מוערך ע"י כולם ואת בני משפחתי שהם כולם ממושקפים האם אין דרך כלשהי שקשורה בחומר ממנו עשויה עדשה שישמור על הראייה עם העדשה צלולה ונקייה כפי שראיתי ללא משקפיים כשהייתי 6/6 כלומר ללא השתקפויות , סוגים של כתמים מזעריים שמציקים, והם ענו לי שאין מה לעשות ושמשקפיים שאני מרכיב כיום הן הכי טובות עבורי.
    האם ניתן לשפר את איכות הראייה לצלולה זכה ונקייה ללא שימוש בעדשות מגע וניתוח תיקון לייזר ?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• שלום רב . אני לרחוק משתמש במשקפיים - תגובה

סטפני ישראלי
    29/09/2013

יהודה שלום,
    ציפוי אנטירפלקס הוא ציפוי המונע השתקפויות וסינוורים,ולכן מאפשר קבלת ראייה יותר חדה, יותר צלולה.
    ציפוי אנטירפלקס הינו שומני מאוד וצובר הרבה לכלוכים, מה שיכול להפריע בקבלת חדות טובה יותר.
    קיים ציפוי אנטירפלקס הידרופובי המפחית משמעותית הצטברות של שומנים, ליכלוך או אבק, מה שמקל על שמירת ראייה צלולה יותר.
    אם כן יש לך את הציפויים האלה, אין משהו יותר טוב שיעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה