מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות צבעוניות לפורים, שאלהרונן19/01/2015
שלום
רכשתי עדשות צבעוניות לפורים שיחול בעוד חודשיים
קניתי עדשות לשלושה חודשים, כי אני רוצה להרכיב אותן מידי פעם כדי להתרגל
השאלה-
עדיין לא פתחתי את הקופסה, אני רוצה להיות בטוחה שזה בטוח לפתוח את הקופסה עכשיו או אם כדאי לי לחכות קצת.
האם העדשות באמת יחזיקו למשך שלושה חודשים ואין לי ממה להלחץ? או שכדאי לי להמתין עם זה קצת לקראת פורים?
אשמח מאוד לתגובה ממך
תודה רבה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבעוניות לפורים, שאלה - תגובה
איציק שבח19/01/2015עדיף להמתין.
עדיף לעבור הדרכה אצל אופטומטריסט לגבי כללי הרכבה.
יש המון הוראות עליהם יש להקפיד.
פורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיות וחודשיותאריאל16/01/2015
מה יותר זול ? עדשות יומיות או עדשות חודשיות ?
האם קיימים סיכונים בהרכת עדשות יומיות ? (כמו זיהומים) כי כפי שהבנתי בהרכבת עדשות יש סיכונים
של זיהומים, האם סיכונים אלה קיימים בעדשות מגע יומיות ? האם קיימים סיכונים אחרים בעדשות מגע יומיות ?
מהם הסיכונים העדשות מגע יומיות ?
מה היית ממליץ ? יומיות או חודשיות ?
סליחה על החפירה ותודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות וחודשיות - תגובה
דודו ראובן16/01/2015היי,
למי שמרכיב יום יום - עדשות מגע יומיות יקרות יותר.
למי שמרכיב חצי שבוע המחיר כמעט זהה לחודשיות.
זיהומים במידה ויופיעו יהיו כמעט תמיד משימוש לא נכון בעדשות.
1. שימוש לא הגייני ( תנאים לא טובים , אי שטיפת ידים בהסרה או הרכבה , אי הקפדה על כמות שעות, שינה עם עדשות ועוד..) הוא הגורם מספר אחד לתקלות וזיהומים.
2. במידה והאופטומטריסט לא שולל יומיות או חודשיות ואין בעית תקציב אז עדיף יומיות בד״כ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות
אריאל16/01/2015תודה על התגובה, כמה שעות מומלץ להיות עם העדשות ביום ? כמה שעות זה כבר יותר מדי ?
והאם מותר להתקלח עם עדשות ?
והאם מותר שיכנס לי מים לעיניים בזמן שאני עם העדשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות - תגובה
דודו ראובן16/01/2015כמות השעות שונה מאדם לאדם,
בשלב ההתאמה מגיעים לכמות שבה העין מרגישה בנוח.
ישנם אנשים שמרגישים נוח עם 15 שעות וישנם שעם 4 וזהו.
מקלחת. יש לנסות. אצל חלק מהאנשים העדשה זולגת החוצה בקלות במקלחת אז כמובן שזה לא מתאים אבל הרוב בד״כ בסדר. לגבי שחיה התשובה זהה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות
אריאל17/01/20151. אז כאשר אני מרגיש אי נוחות בעין, להוריד את העדשות ?
2. מותר לי להוריד עדשות מגע יומיות כאשר הידים שלי לא שטופות ?(רק להוריד)
3. אם אני משחק כדורגל כשאני עם עדשות, ואני מקבל כדור בחוזקה לפנים, יכול לקרות משהו ?
4. את בדיקת ההתאמה לסוג העדשות ומספרי העדשות אני עושה בחנות אופטיקה בה אני קונה את העדשות ? הבדיקה עולה כסף?אם כן כמה ?
5. אני משלם על העדשות בזמן שאני מזמין אותם? או בזמן שהם מוכנות ואני בא לקחת אותם ?
תודה רבה על העזרה :) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות - תגובה
דודו ראובן17/01/2015אסור לגעת בעדשות עם ידיים לא שטופות
לגבי יתר השאלות
אנא התייעץ בנושאים אלה ( מחיר והתאמה ספציפית ) עם מי שמתאים לך את העדשות
מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים מידע זה מדויק יותר ממתאים העדשות.
כמו כן נושא המחיר שונה ממקום למקום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאריאל16/01/2015
שלום, אני בן 16 ואני רוצה לקנות עדשות,
את בדיקת העניים (בדיקה להתאמת עדשות, ומספר בעיניים) אני עושה בחנות בה אני קונה את העדשות ? כמה יעלה לי בערך כל העסק הזה של העדשות ?
באיזה תדירות מחליפים תמיסות לניקוי העדשות ? כמה עולה תמיסה בערך ?
ועוד שאלה: אם יש לי מספר מינוס שלוש ואני לא הולך עם משקפיים ולא עם עדשות,
ורואה את הכל מטושטש, זה פוגע בראייה ? פוגע בעיניים ? מעלה לי את המספר ?
ומה זה צילינדר ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן16/01/2015הי דניאל,
1. העדשות החודשיות יעלו (כולל תמיסות ) בין 60-180 ש״ח לחודש
2. העדשות היומיות בין 150-380 ש״ח לחודש
אלו מחירים כלליים שמכסים את רוב האפשרויות
3. תמיסה רגילה 360 מ״ל תספיק לרוב לחודש וחצי
4. מחיר תמיסה ממוצע 50 ש״ח
5. אתה לא מגדיל את המספר אלא פשוט רואה מטושטש - עלול לגרום לכאבי ראש
עייפות עיניים וכו.. בגיל שלך כבר לא תקלקל הרבה - ילדים בגילאים 6 ופחות עלולים לפגום בעיניים.
אריאל16/01/2015את הבדיקה אצל האופטרמיסט אני עושה בחנות בה אני קונה את העדשות ? (כמו אופטיקה הלפרין) כמה יעלה לי הבדיקה הזאת ? היא בחינם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני חופר .
אריאל16/01/2015הבנתי שצריך לעשות בדיקה שגרתית מדי חודשיים למי שמרכיב עדשות(על מנת לבדוק האם נוצר זיהומים) את הבדיקה הזאת אני עושה בחנות אופטיקה ? איפה אני עושה אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני חופר . - תגובה
דודו ראובן16/01/2015היי , אין חוק על חודשיים
הכי חשוב להקשיב לעיניים. אם משהו מרגיש לא טוב אז זה לא טוב ..
העין משדרת בעיות בצורה טובה ואסור להתעלם מהאיתותים אלה.
פעם בחצי שנה או שנה במעמד הזמנת עדשות מגע אפשר להיבדק.
הביקורת אצל איש המקצוע שמתאים לך את העדשות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותרחל01/01/2015
אני מרכיבה משקפיים מולטיפוקל עם עדשות הכי טובות של שמיר ובכל זאת יש שריטות למרות שאני שומרת על המשקפיים ומנקה אותם עם נייר טואלט רך רק אחרי שטיפה במים. אני עומדת כעת לקנות משקפיים חדשות ומתלבטת אם לבחור את העדשות הטובות ביותר של צייז או רוזנשטוק אך ההבדל במחיר מאד גדול. האם לדעתך המחיר היקר יצדיק את עצמו ולא תהיינה שריטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
איציק שבח05/01/2015איכות הציפוי לא פונקציה של חברה,
אני מציע לך שתבררי את סוגי הציפויים שקיימים,
מעבר לזה, על פגמי ציפוי מקובל להעניק אחריות של 3 שנים בממוצע, אם לא יותר מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםשמעון24/12/2014
יש לי משקפיים -8 ו -7.5 צילנדר2 ו 1.25 ראייה אחרי תיקון עין ימין 0.7+1 ו 0.4+1 בשמאל כמה פרופיל יהיה לי 72 או 64 למה יש יותר סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
איציק שבח29/12/2014שמעון שלום,
הפרופיל הצבאי נקבע לפי כלל הבעיות הרפואיות,
שכלול הפרופיל הינו מסווג, על לקויות ראייה יתכן טווח רחב של פרופילים,
למיטב ידיעתי משקפיים בלבד אינם הגורם הבלעדי לקביעה זו. חדות הראייה המקסימלית גם קובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית משקפי שמשפליקס17/12/2014
היי אני כבר עברתי כמה חנויות כדי למצוא משקפי שמש עכשיו כאשר אני מודדת אותם תמיד בצדדים ומלמטה או מלמעלה העדשה לא לגמרי צמודה לעין יש מרווח קטן אבל עדיין מרווח יש לציין שהעדשות שאני מודדת הם די גדולות ומכסות חלק נכבד מהעין העם זה קריטי ויש לשלול מקניית משקפיי שמש בגלל שהם לא צמודות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית משקפי שמש - תגובה
איציק שבח18/12/2014לא. לא חייב להיות צמוד, צמוד מדי גם לא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי מולטיפוקל וכאבי ראשסימה שואב16/12/2014
אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל משנים ואף פעם לא היו לי בעיות.תמיד הסתגלתי מידית ויש לי מספר גבוה. הפעם הזמנתי שוב אצל אופטומטריסתית אחרת ויש לי כאבי ראש חזקים .לפני זה לא סבלתי מכאבי ראש אף פעם .היא ניסתה להחליף לי עדשות שלוש פעמים ללא הצלחה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי מולטיפוקל וכאבי ראש - תגובה
איציק שבח18/12/2014שלום.
תיתכנה הרבה סיבות לבעיית ההסתגלות החל ממירשם או סוג המולטיפוקל.
לדעתי יש לייצר מולטיפוקל זהה ככל הניתן למולטיפוקל הקודם שלך.
הזהות צריכה להיות בגובה, מרחק בין אישונים, סוג הליטוש ועוד, וזאת בכדי לפתח סיכויי הצלחה גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות משקפיים
סימה18/12/2014אני צינתי שאני מרכיבה מזה שנים מולטיפוקל ותמיד הסתגלתי מיידית אצל אותו יצרן וגם לא אצל אותו אופטומטרי.סת.ומה עם הכאבי ראש ומה עם זה שאני לא קוראה בשביעות רצון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות משקפיים - תגובה
איציק שבח18/12/2014תשובתי לא השתנתה, הזוגות הקודמים צריכים לעבור בדיקה מדוקדקת ע"י אופטומטריסט טוב ובכך לתת לך מענה.
רק אבחון פיזי יכול לתת לך את המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מספר על ידי מכשירדני02/12/2014
בוקר טוב
הייתי אצל אופטומטריסט של חנות אופטיקה.
לפני הבדיקה המוכרת בדקה אותי בדיקה ראשונית במכשיר
כזה שהסתכלתי לתוך עדשות כאלה שמחוברות למכשיר
והיא ראתה תוצאות.
יותר מאוחר הסבירו לי בחנות שזה עובד על קרני אינפרה אדום.
רציתי לשאול בשביל מה הבדיקה הזאת אם בלאו הכי האופטומטריסט בודק אחר כך.
ובעיקר האם איו סיכון בקרן ששולח המכשיר כי זה קצת הטריד אותי העניין של הבדיקה הזו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מספר על ידי מכשיר - תגובה
איציק שבח02/12/20141. הקרינה היא מזערית מאוד ועומדת בתקנים בינלאומיים ואין חשש כלל וכלל.
2. המכשיר נותן אינדקציה ראשונית לבודק לליקוי האופטי של העין + אינדקציה של נתונים אחרים שלא רואים בבדיקה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי מולטיפוקלגלית01/12/2014
אני בת 50 מרכיבה משקפים למרחק וגם לקריאה ברצוני לעשות משקפי מולטיפוקל רציתי לדעת אני סובלת ממיגרנות האם משקפי מולטיפוקל יכולים להחריף את המיגרנות או שהמשקפים לא אמורות לגרום לשינוי או החמרה.
חשוב לי לציין כי אני לא אדם בריא לצערי יש לי מחלה אוטואימונית ואני נוטלת כדורי קורטיזון וסטרואדים האם הכדורים שאני נוטלת כבר שמונה שנים יכולים לגרום לשינויים שעד עכשיו לא גרמו לי לשינויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי מולטיפוקל - תגובה
סטפני ישראלי02/12/2014גלית שלום,
קניית משקפי מולטיפוקל בפעם הראשונה כרוכה בתהליך הסתגלות.
זמן הסתגלות מאוד משתנה מאדם לאדם, ועצם העובדה שאת סובלת ממיגרנות אינה מעידה על כך שלא תצליחי להסתגל, אבל יכול להיות שיהיה לך קשה יותר.
מעבר למשקפי מולטיפוקל לא תשפיע על המיגרנות שלך.
אם תחליטי לרכוש משקפי מולטיפוקל, האופטומטריסט שלך כבר ינחה אותך איך להשתמש במשקפיים על מנת להקל על התקופה הראשונית.
שימוש בתווך הארוך בסטרואידים יכול להשפיע על העיניים (קטרקט, גלאוקומ), לכן חשוב להיות במעקב אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר פלוס גבוהנתי30/11/2014
ניגשתי לאופטיקאי כדי לעשות משקפיי ראייה מספר 13+ הוא המליץ על שמיר אינדקס 1.74 אך כשקיבלתי את המשקפיים העדשות היו של חברת אופטיממיז הוא טען שהן יפניות בדקתי באינטרנט והן ישראליות.
שאתי האים חברה זו פחות טובה משמיר ואם יש הבדל באיכות וטיב ייצור העדשות בשתי החברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר פלוס גבוה - תגובה
סטפני ישראלי02/12/2014נתי שלום,
בעדשות חד מוקדיות אין הבדל באיכות העדשות בין חברה לחברה.
עדשות OPTIMIZE הם עדשות המשווקות ע"י חברת בדולח בפיתוח תכנולוגיה גרמנית ויפנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותעלאא23/11/2014
קניתי משקפי שמש אופטיות מספרים -4.5 עדשה דקה 1.6מסגרת rayban אבל שינו לי עדשות לאופטיות בצבע אפור, העניין שאור השמש נכנס מאחור ומסנוור אם העניים ( השתקפות פנימית) וגם אני לא מרגיש שמגנות על העיניים מהשמש קניתי אותם האירוקה. נציג שירות טוען שאין אנטי רפלקס והם יכולים לשים לי אחד, האם זה משנה את צבע העדשה שבחרתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיות - תגובה
דודו ראובן23/11/2014היי,
אנטי רפלקס בחלק הפנימי של העדשה אכן מפחית השתקפויות.
ברוב המקרים זה לא הכרחי ובדרך כלל רוב משקפי השמש באים ללא אנטי רפלקס.
במידה וההשתקפויות מפריעות הציפוי יועיל.
לגבי כצבע אין לזה משמעות .הצבע והכהות שקבעת צריכות להתאים לצרכים.
הצפוי לא משנה את הכהות והצבע.
רצוי לבחור כהות וגוון שיתאימו להרגלים שלך ויתאימו לצבע המסגרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר ותופעות קשותנטע20/11/2014
היי, יש לי מספר קבוע כבר 2006 , שזה חצי ו-שלושת רבעי בסך הכל.. לא לקריאה ולא למרחק, רק לראייה בלילה ולטלביזיה.. מעבר לזה מעולם לא היו לי כל בעיות ראייה.. עקב כך שהעדשות כבר כאמור 8 שנים אצלי.. והן די שרוטות כבר..הלכתי לאופטיקנה כדי פשוט לקנות משקפיים חדשות. עשו לי בדיקה והאופט' אמרה שהמספר אותו מספר רק שנוסף לי -חצי- צילינדר.. ממש לא היה לי מושג מה זה אומר, אבל הנחתי שהיא יודעת מה היא אומרת..עברו כמה ימים, קיבלתי את המשקפים, היא אמרה לי שלוקח 4 ימים להסתגל... אני רוצה לציין...שמאז שקיבלתי את המשקפיים האלה זה פשוט --מזעזע--, כאבי ראש סחרחורות העיניים עייפות ונעצמות, כ-א-ב-ים שלא לתאר בעיניים ובראש..אני לא יכולה לראות טלביזיה מרוב שזה חד מידיי, הכל פשוט חד יותר מידיי ברמה שכשאני מורידה את המשקפיים הכל מטושטש ואני לא יכולה לראות כלום..מה דעתך על הדבר הזה?!?...אני לא מסוגלת לשים אותם עליי יותר מרוב שהתופעות האלו קשות. אני מבינה שאת הכסף (והרבה!!) כבר לא יחזירו לי אבל בבקשה רק להבין, ממה זה יכול להיות? בסך הכל רציתי משקפיים חדשים אותו מספר, האם למי שיש צילינדר כל כך נמוך חייב עדשות עם צילינדר או שזה דווקא לא טוב כי אז העין מתרגלת ואי אפשר לחזור אחורה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר ותופעות קשות - תגובה
איציק שבח20/11/2014יש לשקול הפחתת צילינדר והערכת מרשם מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייהמשה20/11/2014
שלום,
אני בשנות הארבעים לחיי. עד היום ראייה תקינה. בתקופה האחרונה הגעתי לגיל של צורך במשקפי קריאה. על פי בדיקה המספר שלי 1.25 בשתי העיניים.
שאלותי:
1. אני סובלת מכאבי ראש. האם תקופת ההסתגלות למשקפי הראייה תהיה כרוכה בכאבי ראש? למשך כמה זמן? מה הדרך הנכונה להסתגלות ואיך לבחור משקפיים כך שכאבי הראש יהיו מינימליים?
2. אם אדחה את תחילת השימוש במשקפיים - האם זה משפיע (לטובה?לרעה?) על מצב העיניים? האם קריאה ללא משקפיים תגרום לי לכאבי ראש?
3. בחנות המשקפיים אמרו לי שמשקפי קריאה מוכנות אינן טובות וצריך משקפיים אישיות כדי שהפוקוס יהיה במיקום המותאם אישית לעיניים. האם זה נכון?
4. המספר 1.25 הוא על פי בדיקה מלפני 10 חודשים. האם צריך בדיקה מחדש, או שבתקופה כזו סביר שאין שינוי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראייה - תגובה
איציק שבח20/11/20141-2. קריאה ללא משקפיים גוררת כאבי ראש.
קריאה עם משקפיים פותרת את הבעיה הזו.
3. משקפי קריאה מותאמים הרבה יותר טובים, נוחים ויעילים.
4. כדאי לעבור בדיקה מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הציר של הצילינדרmor17/11/2014
שלום,
קיבלתי מרשם של משקפיים מרופא עיניים, ויש לי צילינדר בשתי העיניים.
עין ימין - -1.5 וציר - 170
עין שמאל - -0.75 וציר - לא היה רשום כלום...
אם לא ידועות לי בעיות ראיה מיוחדות, זה אומר שהצירים זהים?
אשמח לתשובה.. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הציר של הצילינדר - תגובה
סטפני ישראלי19/11/2014מור שלום,
גם אם הציר של הצילינדר זהה בין שני העיניים, זה צריך להיות רשום במרשם.
לא ניתן להסיק שמדובר באותו ציר, צריך ליצור קשר עם הרופא לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות דקותאסתר17/11/2014
שלום,
הלכתי לקנות לבת שלי משקפיים , יש לב מינוס 2.75 .
המוכרת שכנעה אותי שאני חייבת לקנות עדשות דקות , בתוספת 240ש"ח (לביתי מגיע משקיים חינם מקו"ח).
האם זה נכון שעדשות רגילות לא טובות?
איך לבדוק שאכן אני מקבלת עדשות יותר יקרות?
אני לא מבינה מה ההבדל בין עדשות רגילות ו"דקות".
תודה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות דקות - תגובה
סטפני ישראלי19/11/2014אסתר שלום,
מבחינת איכות הראיה, אין הבדל בין עדשה בעובי סטנדרתי ועדשה דקה יותר.
קיים כמה דרגות שונות של עובי בעדשות ראיה, אינני יודעת מה הציעו לך, אבל אם מדובר באינדקס 1.6 ומעלה יש יתרון נוסף של אחריות שבר.
ההמלצה לאיזה סוג של עדשה לבחור תלויה גם במספר עצמו וגם במסגרת עצמה.
בד"כ, במספרים האלה, בוחרים עדשות דקות יותר לקבלת מראה אסטטי יותר, אבל זה גם תלוי במסגרת עצמה; נתון שאינני יודעת.
אם את רוצה לדעת שאת באמת מקבלת את העדשות שהזמנת, את יכולה לבקש לראות את המעטפה של העדשות שבהן רשום את דרגת העובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המקצועית
אסתר20/11/2014תודה רבה על התגובה, אמרו לי שקיבלתי עדשה בדרגה 1 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)