מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכלוך על עדשת המשקפייםאורי01/06/2011
שלום
קיבלתי משקפיים חדשות לפני שבוע.
יש לי כל הזמן מעיין לכלוך על העדשה , סוג של אדים, על שתי עדשות המשקפיים .
אני מנגב אותם, אפילו שוטף עם מיים וסבון, ואחרי 5 דקות זה שוב חוזר.
איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלוך על עדשת המשקפיים - תגובה
דודו ראובן01/06/2011היי,
אם יש פגם בצפוי אז נקוי לא יעזור- ניתן לראות פגם ע"י בדיקת משטח העדשה על רקע השתקפות אור, בד"כ רק משהו מקצועי יבחין בכך (בחנות שרכשת ).
אם תקין אז רצוי לכוון אותן שלא ישבו צמוד מידי ( לריסים , גבות וכו ) כדי שיהיה אוורור תקין
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראייהקורין01/06/2011
שלום, אני חשה שראייתי למרחק מתדרדרת.
אינני מצליחה לקרוא מהלוח בחדות כמו בעבר.
האם לבצע בדיקת ראייה אצל רופא עיניים או בחנויות אופטיקה למיניהן..?
והאם זה בהכרח אומר שאני צריכה משקפיים?
ועוד דבר אחרון - אם אני אבחר שלא לשים משקפיים האם המצב יכול גם להחמיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראייה - תגובה
דודו ראובן01/06/2011היי,
שתי האפשרויות תקינות.
גם רופא עיניים וגם אופטומטריסט מוסמכים לתת לך מרשם מלא להכנת משקפיים.
לגבי נוחות ביצוע: אם את עושה בדיקה אצל אופטומטריסט וגם מבצעת שם את הרכישה של העדשות והמסגרת אז זה מלווה בד"כ באחריות על הביצוע והבדיקה וזה נוח כי אין פיצול של המרשם וההכנה.
לגבי השאלה השניה:
מטרת המשקפיים היא אחת- להביא תמונה לרשתית כדי שתראי ברור. לא יותר ולא פחות.
המשקפיים לא יגרמו לירידת המספר או הגדלתו, אם המספר יגדל או יקטן לא תלוי בכך שתרכיבי משקפיים בכיתה או לא..
באופן כללי אם הטשטוש מפריע לתפקוד אז מומלץ , אם לא אז לא.
דודו
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ייצור עדשותראובן30/05/2011
יש הבדל בין כל יצרני העדשות?? אם נניח שקיבלתי מרשם, התואם ב 100% את ליקוי הראיה שלי, יש לי סיבה ללכת על ייצרן יותר יקר מהיצרן הכי זול?
מה ההבדלים שאני עלול לראות בעדשות שיוצרו ע"יי יצרנים יותר ופחות טובים?
האם תהליך ייצור העדשה הוא לא אוטומטי - כלומר הזנת המרשם למכונה שמלטשת בעצמה את העדשה, או שיש בעצם אדם שיושב ומלטש אותה בצורה ידנית?
אני פשוט שומע דברים שונים על רשתות אופטיקה כאלו ואחרות בקשר לעדשות לא איכותיות וזיופים - איך זה בא לידי ביטוי בתאכלס כשאני לובש את המשקפיים?
כמובן כל זאת בהנחה שקיבלתי מרשם תואם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך ייצור עדשות
איציק שבח30/05/2011ליצרנים שונים יש רמות שונות.
כל הרמות עומדות בתקנים.
גם ברשתות,
סוגי עדשות שונים, יתנו מלכתחילה עדשה שונה, לו רק בגלל העובדה שזו עדשה שונה.
גם באותו סוג של עדשה יש את העדשות המסורתיות יותר וישנן המתקדמות יותר.
יש חסרונות ויתרונות לכל סוג ספיציפי.
בד"כ מירשם מדויק יאפשר לך ראייה טובה עם כל סוג של עדשה.
תהליך הייצור אינו משפיע על המירשם.
אם ברצונך לקבל עדשה איכותית יותר בעלת ציפויים טובים יותר , וכן בעלת צלילות מקסימלית, תצטרך לבקש את זה מהאופטומטריסט שאתה סומך עליו, (וגם תשלם על זה יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי העדשה כתלות ביצרןראובן29/05/2011
יש לי מספר גבוה, באיזור ה 7-. ברצוני להזמין עדשות דקות בעלות אינדקס 1.74 כי חשוב לי מאוד שהעדשות יהיו כמה שיותר דקות.
עשיתי סקר שוק, וכל מקום מציע עדשות מיצרן שונה. האם יש השפעה ליצרן על עובי העדשה (כמובן עם מסגרת ואינדקס זהים), או שכל היצרנים ייצרו עדשות באותו עובי?
אם אכן קיים קשר בין השנים, מהו היצרן הידוע ע"י העדשות הדקות ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי העדשה כתלות ביצרן - תגובה
נתנאל סילם29/05/2011יכול להיות הבדל מאוד מאוד מינורי בעובי בין החברות אבל מה שהכי חשוב מבחינתך זה לבחור מסגרת נכונה (לא גדולה מדי ורצוי פלסטיק) , איני יכול להמליץ לך על עדשה זו או אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לעדשות יומיות עייפות בענייםמאיה28/05/2011
בקשר לשאלה שלי הקודמת האם העייפות בעניים בהרכבת עדשות מגע יומיות.
קשורה לזה שבמשקפיים יש לי צילינדר ואני לא חשה כלל עייפות ובעדשות המגע אין לי ואני חשה בעייפות
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לעדשות יומיות עייפות בעניים - תגובה
דודו ראובן28/05/2011מאיה,
צילינדר קטן לא מפריע , בד"כ מ 0.75 צילינדר ומעלה מתחילים לשקול ברצינות
עדשות עם צילינדר.
לכן הנתון הזה חסר לי על מנת להשיב.
בשאלה הקודמת שלך סיפרת שהיו לך שנתיים עדשות , היה נוח? היתה עיפות?
מניח שגם שם לא היה צילינדר...אז בכל זאת זה לא ברור.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעייפות בעניים
מאיה29/05/2011בעדשות הקודמות שלי זה לא עייף אותי כמו העדשות הללו אני באמת אגש
למתאימת העדשות שלי לבדיקה נוספת תודה רבה
רק אני חושבת שהצילינדר שלי גדל האם זה כן יכול להשפיע על העייפות
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעייפות בעניים - תגובה
דודו ראובן30/05/2011הייי,
כן, במידה והוא מעל 0.75 מתחיל לשחק תפקיד.
לא תמיד , די סובייקטיבי . רצוי לוודא עם עדשות טסטר (נסיון לכמה ימים )
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיות בעיית עייפות בענייםמאיה28/05/2011
שלום אני בת 18 וכבר כמעט שנתיים משתמשת בעדשות מגע יומיות
ולא מזמן גדל לי המספר והחלפתי את העדשות וגם החלפתי סוג עדשה שהתאימו לי במיוחד
אך בכל פעם שאני שמה את העדשות זה גורם לי לעייפות רבה בעניים ולכאבי ראש
האם זה קשור לזה שהמספר שלי גדל ועדיין לא עדכנתי את המספר במשקפיים שלי
זה מאוד מטריד אותי אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות בעיית עייפות בעניים - תגובה
דודו ראובן28/05/2011מאיה שלום,
מה תדירות השימוש שלך בעדשות מגע? (כמה פעמים בשבוע וכמה שעות בכל פעם)
מכיוון שהעייפות באה עם הרכבת העדשות אז משהו שם מפריע .
האם הסוג הקודם שהרכבת שנתיים היה תקין ? (ציינת שהחליפו לך סוג- למה?)
משהו בסוג העדשה , במספר , או בשניהם גורם לך חוסר נוחות.
הייתי מתחיל בביקורת נוספת אצל מתאים העדשות.
בברכה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה משנה אם יש הבדל של 0.25?דניאל27/05/2011
שלום,
יש לי משקפי ראייה שהם מינוס 1 ומינוס 0.75.
קניתי משקפי שמש אופטיות וע"פ בדיקה המספר גדל למינוס 1 בשתי העיניים ולכן הזמנתי ככה.
השאלה היא האם אני צריך להחליף במשקפי הראייה את העדשה שהמספר שלה הוא 0.75 או שזה לא גורם לשום בעיה ואפשר להישאר ככה (ההבדל הוא רק רבע מספר)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה משנה אם יש הבדל של 0.25? - תגובה
דודו ראובן27/05/2011היי,
התשובה פשוטה.
אל תחליף בינתיים.
אם המעבר ממשקפי הראיה לשמש יוצר תחושה לא נוחה החוזרת על עצמה אז תחליף.
אם ההרגשה טובה , אין צורך. תחכה עד להחלפה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על משקפים אטומיםרוני27/05/2011
שלום רב
האם ניתן להשיג כיום משקפים אטומים ככל האפשר,לרוח,ושמש?
יש לי משקפים אטומים רק מקדימה עם ספוג ללא מהצדדים איפה ניתן לרכוש משקפים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על משקפים אטומים - תגובה
דודו ראובן27/05/2011לגבי משקפיים אטומים
ישנם משקפי שמש מקצועיים עם אטימות נהדרת ,
מה שיפה הוא שבחלקם ניתן להתקין עדשה שקופה (ללא צבע) כך שניתן להשתמש איתן גם בחדר סגור, בלילה וכו.
פירמות מובילות: OAKLEY , רודי , ADIDAS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיפות מומלצות ליובש בעיןרוני27/05/2011
שלום רב
סובל כרגע מבלפריטיס ויובש בעינים
משתמש בטיפות הילו קומוד מצויינות ומקלות מאד בלילה לעיתים יש יובש מעצבן תוך כדי שינה האם טיפות הילו ג'ל של הילו קומוד ממולצות למצב יובש בעינים,האם יש בהם חומר משמר,והאם הם מתאימות לעינים רגישות ולזמן יותר ממושך והאם יוצרות תלות?
בעבודה לעיתים עובד מול מחשב זמן ממושך,או בקריאת ספר ויש יובש מה מומלץ לעשות,והאם מומלץ למרות שאיני מרכיב משקפי ראייה לקנות משקפים נגד סינוור למחשב,או מסך עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על טיפות מומלצות ליובש בעין - תגובה
דודו ראובן27/05/2011היי רוני,
נתחיל מהסוף.
יובש מול מחשב ומול ספר מתגבר בד"כ בגלל סיבה אחרת.
משום מה כשאנו מרוכזים אנחנו ממצמצים פחות..
קשה לי להמליץ לך מה לעשות עם המידע הזה, אבל זו בד"כ הסיבה להתגברות היובש.
סיבה נוספת- חדרים במקומות עבודה ממוזגים ויבשים יותר.
עד כמה שזכור לי הטיפות מהחברה שציינת הן ללא חומר משמר .
נא לקרוא את העלון המצורף אולם ההולוקומיד יכול להיות בשימוש עד 90 יום לאחר הפתיחה.
כדאי לקבוע פגישה עם רופא העיניים שלך.
במידה וימליץ אז מצויין. אין כמו נסיון וטעייה על מנת להגיע לנוסחא שתעזור.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעיוסי26/05/2011
הרכבתי לראשונה בחיי עדשות מגע והרגשתי תחושה של גרגיר חול בעין בזמן ההרכבה.
האם זו חלק מתחושת ההסתגלות של העדשות כמו שאומר האופטימטריסט?
תודה מראש ,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח26/05/2011כן, אם כי אם התחושה לא תיעלם, גש להתבוננות נוספת של האופטומריסט שהתאים לך את העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות בראיההילה26/05/2011
שלום, אני בת 26 ומאז גיל 12 אני סובלת מקוצר ראיה. מידי שנה המספר שלי עולה בכחצי מספר (התחלתי ממספר 0.25 וכעת אני במספר 7.5 וצילינדר 2.5 בשתי העיניים).
האם יש דרך לדעת מתי התהליך יפסק? האם יש אפשרות למנוע החמרה של המצב? אני סובלת גם מדלקות עיניים בערך פעמיים בשנה, ובבדיקות עיניים אמרו שיש לי רשתית "פריכה" שעשויה להקרע ועל זה כן אני צריכה להיות במעקב כדי למנוע הפרדות רשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות בראיה - תגובה
איציק שבח26/05/2011תצטרכי לשנות הרגלי קריאה כדי לעודד את "עצירת המספר", כנראה שאת קוראת הרבה, בעיקר בלחץ (את סטודנטית?), אם תקראי בצורה נינוחה , במרחק סביר ולא קרוב מדי, תקפידי על תאורה ניאותה, ומדי פעם תעשי הפסקה והרפייה לעיניים, העין תאט את קצב התקדמות קוצר הראייה עד כדי עצירה מוחלטת.
כ"כ, האם הצילינדר גם גדל בקצב מהיר?
אם כן, גשי לרופא עיניים או לאופטומטריסט לבדיקה מקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהיוסי26/05/2011
היי. אני בתחילת דרכי עם העדות ולא מצליח לזהות אם הן הפוכות. הקימור נראה לי בדיוק אותו דבר בשני הצדדים, ואני חושב שאני מרגיש נוח בעין גם עם עדשה הפוכה. שמתי לב שישנו כיתוב של המספר על גבי העדשה, ונראה לי שזה יכול לעזור לי להבחין בצדדים. מישהו יודע באיזה צד נחרט המספר- הפנימי או החיצוני? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מוזרה - תגובה
איציק שבח26/05/2011שיטות לזיהוי עדשה הפוכה:
יש לשים על כף היד את העדשה בקפל של האצבעות ובעדינות לסגור את האצבעות בצורה ישרה, אם שולי העדשה מתכנסים אחת לקראת השנייה העדשה לא הפוכה, אם שולי העדשה מתתרחקים וכאילו רוצות להתהפך העדשה הפוכה.
שיטה נוספת היא להתבונן על העדשה ולבדוק אם השוליים נוטות החוצה (עדשה הפוכה) או פנימה, בשיטה זו אם תנסה את שני צידי העדשה תחוש בהבדל בנקל.
ישנם עדשות שיש בהם כיתוב ''123 קרוב לשוליים, אם אתה רואה את המספרים כסדרן, העדשה ישרה ואם תראה 321 בכתב מראה העדשה הפוכה, גם כאן נסה את שני המצבים כדי לחוש בהבדל.
מעבר לכך עדשה הפוכה פחות נוחה בעין מאשר עדשה כתיקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהמיכלי25/05/2011
שלום, אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון ובכ"ז:
אני חודשים אחרי לידה, כחודשים לפני הלידה היתה לי הדרדרות בראיה, יש לי משקפיים מגיל 13 מספרים 3ורבע בעין ימין ו4 בשמאל, אין הרבה שינוי, צילינדר 1, בשניהם.
הלכתי היום לבדיקת ראיה אצל אופטומטריסט, ומה שהוא אמר שיש הדרדרות בעין שמאל ואין מה לעשות, לא יעזור מספר.
יש כזה דבר? מה עושים?
תודה
מיכלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה - תגובה
איציק שבח26/05/2011לעיתים יש מצבים שלא רואים טוב והבעייה איננה אופטית וככזאת, לא תוכל להיתקן ע"י משקפיים או עדשות מגע.
הייתי ממליץ לך לגשת לרופא עיניים לבדיקה מקיפה של בריאות העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבצע הנחות של אופטיקה הלפריןאורי24/05/2011
שלום
הממחירים שלהם אכן מפתים ואני שוקל לרכוש אצלם מולטיפוקל של צייס
מי יכול להאיר את עיני (העייפות)
איכות העדשה
אמינות הרשת
למי יש נסיון עם עדשות צייס החדשות GT2
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבצע הנחות של אופטיקה הלפרין - תגוב
דודו ראובן25/05/2011שלום,
בתשובה לשאלתך.
אני מנוע מלהמליץ או לפסול.
בכל מקרה. חשוב:
לבדוק שמי שבודק אותך הוא אופטומטריסט מוסמך . תעודה על הקיר לא מספיקה בישראל לצערי..תשווה לתעודת זהות של הבודק.לא להתבייש. ראיתי כבר תעודות על הקיר ששיכות למשהוא שמשום מה לא נמצא אף פעם.
לגבי עדשות צייז. יש יבואן מצוין בארץ, שמו לוכסוויגן .
לגבי הרשת. שוב-מנוע מלהמליץ לשלול- יש המון חומר בגוגל.
בהצלחה.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטיקנהד4924/05/2011
לידיעתכם עשיתי משקפים במבצע 1+1. שניהם לא מתאימים. לא מוכנים להחזיר כסף. שרות לקוחות אימפוטנטי- אין עם מי לדבר. מגיש תביעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני נכוויתי משירות הלקוחות שלהם
אליאב25/05/2011ממליץ להיכנס לאירוקה. אני כבר קונה מהם המון זמן ומרוצה מהשירות... המחירים גם יותר טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטיקנה
ד4903/06/2011בין היתר רצוני לציין שהתקשרתי לשרות לקוחות, וכשכבר ענו לי, הבטיחו לחזור אלי- וכלום. לבסוף שאלתי את הטלפן מה תפקידו, וענה לי: "אנחנו נותנים שרות לשרות לקוחות"!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)